latarka z biedronki
latarka z biedronki
Cześć,
co powiecie o tej nowej latarce z biedronki z linku:
https://www.biedronka.pl/pl/product,id, ... atarka-led
Szczególnie interesuje mnie czy będzie podobna do convoya m1 (dioda mi w niej odpadła z powodu przegrzania), więc i tak coś musze kupić na jakieś wycieczki.
co powiecie o tej nowej latarce z biedronki z linku:
https://www.biedronka.pl/pl/product,id, ... atarka-led
Szczególnie interesuje mnie czy będzie podobna do convoya m1 (dioda mi w niej odpadła z powodu przegrzania), więc i tak coś musze kupić na jakieś wycieczki.
Re: latarka z biedronki
Jak Ci padła dioda to lepiej załóż nową niż miałbyś kupić to coś z "insekta".
Niby ma diodę cree, moc 1000 lumenów. Cenowo podobnie tu 5 dych, tu 4 dychy. Chodzi o zasilanie 6xAA zamiast 2 dużych ogniw?
Co tu dużo opowiadać - "tania i dobra bo z Biedolki" z gwarancją latarka zoom - pewnie warta swoich pieniędzy o tyle, że jak się co zepsuje to Biedrolka pewnie zwróci kasę jak paragon zachowasz.
Pewnie konstrukcja to plastik a LED to jakaś chińska podróba XHP50 (stąd zapewne zasilanie 6 paluszkami) więc światła może być i te 1000 lm - do celów ogólnych OK ale może byc wieksza i grubsza od S2.
Bierz i zdaj relację.
Pewnie konstrukcja to plastik a LED to jakaś chińska podróba XHP50 (stąd zapewne zasilanie 6 paluszkami) więc światła może być i te 1000 lm - do celów ogólnych OK ale może byc wieksza i grubsza od S2.
Bierz i zdaj relację.
Pomijając te 1000lm, moim zdaniem to nieekonomiczne zasilanie na 6 paluszków.
Jakoś nie widzi mi się plastik w konstrukcji z diodą Cree, mocą chociaż trochę zbliżoną do deklarowanej i temperaturą którą potrafi oddać podłoże z diodą Cree
Zasilanie to faktycznie porażka. Chyba że masz 6 akumulatorów AA i na siłę szukasz dla nich zajęcia.
Moim zdaniem nie warto jej kupować.
Zasilanie to faktycznie porażka. Chyba że masz 6 akumulatorów AA i na siłę szukasz dla nich zajęcia.
Moim zdaniem nie warto jej kupować.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Silarox, nawet się nie zastanawiaj, tylko napraw po prostu swoją M1. Skąd jesteś?
Z Rzeszowa.
- smokuxx1987
Jak z Rzeszowa to możesz latarkę do mnie podesłać.
Ja obecnie w Brzozowie stacjonuję.
Ja obecnie w Brzozowie stacjonuję.
Kupiłem tą z biedronki oraz będę naprawiał tą M1.
Jak narazie ta biedronkowa świeci mocno, dobrze. Nie nagrzewa się co ma miejsce w M1.
Jedyny duży minus to brak dedykowanego plastikowego dyfuzora. Mam jakiś gumowy z aliexpres ale to porażka bo daje po oczach.
Jak narazie ta biedronkowa świeci mocno, dobrze. Nie nagrzewa się co ma miejsce w M1.
Jedyny duży minus to brak dedykowanego plastikowego dyfuzora. Mam jakiś gumowy z aliexpres ale to porażka bo daje po oczach.
To że się nie nagrzewa nie jest wcale takie dobre bo oznacza to że dioda nie ma dobrego chłodzenia i się smaży co pewnie spowoduje szybsze jej uszkodzenie.