Lampka czołówka - pomoc w wyborze
Re: Lampka czołówka - pomoc w wyborze
Zwracaj uwagę na wagę. Im lżejsza, tym lepsza. Bardzo dobra jest Skilhunt H03, H04 to właściwie to to samo. Ciekawa jest Lumintop HL3A z diodami do wyboru i ceną 40$ z kodami. Budżetowo warta rozważenia jest Sofirn SP40. Pamiętaj, ze tryb max ciągłej pracy to około 600 lumenów. Wszystko powyżej to turbo ograniczane czasowo.
Tak przeglądam YT i inne różne miejsca i tak sobie dochodzę do wniosku, że chyba wybiorę jako podstawowy model tego Convoy H1. I ewentualnie drugą zapasową wezmę w postaci tego Nitecore HC65, podoba się mnie, że ma te 2 dodatkowe małe światła, białe i czerwone.
Ten Skilhunt H04 niby fajny, ale mam wrażenie, że relatywnie to samo jest w tańszej H1 poza reflektorem z klapką i ładowaniu z magnesu.
A ewentualnie jest jakaś taka latarka godna uwagi, ale zasilana z AA lub AAA?
Ten Skilhunt H04 niby fajny, ale mam wrażenie, że relatywnie to samo jest w tańszej H1 poza reflektorem z klapką i ładowaniu z magnesu.
A ewentualnie jest jakaś taka latarka godna uwagi, ale zasilana z AA lub AAA?
Sunwayman D40A | Lumintop Tool | Convoy S2+ | Convoy S3 | Convoy C8 | Convoy M1
Miałem tańszego Nitecore'a, to było chyba HC30 albo coś takiego, też miała "białe" światło. Które było zbyt zimne, nie było neutralne i co z tego że miało wysokie CRI jak nieprzyjemnie się przy nim czytało.
Jak bierzesz H1 to koniecznie dokup tą lepszą opaskę.
Zamiast zasilania z AA lepiej poszukać coś też na akumulator, ale o tych wymiarach, czyli 14500.
Jak bierzesz H1 to koniecznie dokup tą lepszą opaskę.
Zamiast zasilania z AA lepiej poszukać coś też na akumulator, ale o tych wymiarach, czyli 14500.
Masz na myśli, tą opaskę, która poza chwyceniem poza obwodem głowy, ma ten trzeci pasek od czoła do tyłu?
Tak. Ta oryginalna jest kiepska, ale Convoy ma też lepszą, która nie wiem jaka jest ale na pewno dużo lepsza.
W ogóle to wstawiłem swoją recenzję na BLF, możesz sobie porównać
http://budgetlightforum.com/node/72394
W ogóle to wstawiłem swoją recenzję na BLF, możesz sobie porównać
http://budgetlightforum.com/node/72394
Ok, latarka H01 z dodatkową opaską jest zamówiona, teraz czekam tylko na przesyłkę
Oryginalna opaska Convoya, że tak powiem, jest całkiem dobrej jakości. Wiem z praktyki
Niestety nie wiem jak będzie przy dłuższym użytkowaniu, użytkuje ją raz na ruski rok, dosłownie.
Niestety nie wiem jak będzie przy dłuższym użytkowaniu, użytkuje ją raz na ruski rok, dosłownie.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin