Problem z Cnovoy S2+ 1800lm 6500k
-
Problem z Cnovoy S2+ 1800lm 6500k
Witam,
nowa latarka nie działa w najmocnieszym trybie. Przy próbie włączenia tego trybu błyska na ułamek sekundy i gaśnie. Pozostałe tryby działają.
Co może być przyczyną i czy da się to naprawić? Zastanawiam się, czy nie jest to wina nadlewki z cyny na sprężynie od strony sterownika. Od strony włącznika, cyna jest w tym miejscu wygładzona, różnice widać na zdjęciu:
Jak ktoś wiec co można z tym zrobić, to prosiłbym o pomoc.
nowa latarka nie działa w najmocnieszym trybie. Przy próbie włączenia tego trybu błyska na ułamek sekundy i gaśnie. Pozostałe tryby działają.
Co może być przyczyną i czy da się to naprawić? Zastanawiam się, czy nie jest to wina nadlewki z cyny na sprężynie od strony sterownika. Od strony włącznika, cyna jest w tym miejscu wygładzona, różnice widać na zdjęciu:
Jak ktoś wiec co można z tym zrobić, to prosiłbym o pomoc.
-
-
-
Dziękuję za radę, czy takie ogniwo z allegro będzie dobre? Ogniwo 18650 Li-Ion Samsung INR18650-25R 2500mAh
Powinno być spoko jak oryginalne Ja dla pewności kupuję tutaj https://www.bto.pl/kat/377/wysokopradowe
Dodatkowo dają rabat dla forumowiczów.
Dodatkowo dają rabat dla forumowiczów.
-
Dzięki za namiary, poszukam czegoś na tej stronie.
Ostatnio zmieniony piątek 24 sty 2020, 17:21 przez Grzegorz_B, łącznie zmieniany 1 raz.
weź jakieś o pojemności 3000 np Sony VTC6
Ostatnio zmieniony sobota 25 sty 2020, 19:46 przez marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie wysoko prądowe, nieco gorzej znoszą rozładowania ciągłe - przynajmniej ja mam takie doświadczenia, że np LG HG2 krócej działa gdy stale pobieram z niego 1A, niż np pobieranie 18A co kilka chwil. Ostanio nabyłem w nexusie Samsungi 35E po taniości i zaskoczyłem się pojemnością, bo mają niemal fabryczną.
U mnie najwięcej miała 3189 (3300 - 0,25A) leżała w lodówce chyba 4 lata najmniej te używane 3083 (Lito 500 0,5A)
Ostatnio zmieniony środa 29 sty 2020, 20:56 przez marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nie zauważyłem, iż ogniwo wysoko-prądowe gorzej znosi mniejsze prądy. Ja jednak polecam ogniwa wysoko-prądowe do takich latarek. Po pierwsze: takie ogniwo ma znacznie mniejszą Rw (rezystancję wewnętrzną). Takie ogniwo z mniejszym napięciem. Odda wyższy prąd niż klasyczne ogniwo. Po drugie: takie ogniwo bezpieczniej znosi wysokie temperatury. A jak wiadomo latarka sporo się nagrzewa. Po trzecie: znosi wysokie prądy ładowania. Jedyny minus: mniej cykli pracy. Ale przy takich cenach jak obecnie to raczej nie problem.