Convoy c8+ sst40 problem

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
NocnyJanusz

Convoy c8+ sst40 problem

Post autor: NocnyJanusz »

Witam to mój pierwszy post więc chciałbym się przywitać ze wszystkimi użytkownikami.

Dzisiaj dotarła do mnie latarka z bangood ze sterownikiem ramping. Latarka z początku działała dobrze, lecz chciałem w niej pozmieniać różne tryby i szybko kliknąłem 5 razy włącznik, latarka wtedy zaczęła stopniowo zmniejszać jasność i w którymś momencie po prostu ją wyłączyłem i teraz cały czas świeci na najniższej jasności i w żaden sposób nie mogę tego zmienić, reset poprzez 8 szybkich kliknięć nie pomaga. Wie ktoś może jak zmienić jasność latarki?
Janusz
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Spójrz na instrukcję obsługi sterownika:
https://diodek.pl/convoy-c8-rewolucja-e ... rok-w-tyl/
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Tak konkretniej to sterowniki dokładniej opisuję tutaj https://diodek.pl/podstawowa-wiedza-na- ... ompendium/ :P
A tak poważnie, to ten model jest z diodą SST40 i nie dają tam sterownika z Biscotti.
Ta latarka jest w drodze i strzelam że przed resetem może spróbuj rozłączyć obwód - wykręć całkowicie dupkę latarki. Zakręć na nowo. Uruchom ją i wtedy naciśnij 8 razy do resetu.
NocnyJanusz

Post autor: NocnyJanusz »

Zrobiłem tak i nadal cały czas świeci na minimum, podejrzewam że sterownik jest uszkodzony.
Janusz
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Nie jest to wykluczone. Poczekaj jeszcze na wypowiedzi innych. W międzyczasie możesz napisać do BG reklamację, zobaczymy co zrobią.
ODPOWIEDZ