Latarka sapera i Tobie może uratować życie.
Nie znasz się saper używa takiego szklanego zooma i od dobrych kilku lat i to w warunkach jak widać po zdęciach mocno bojowych nic mu sie nie zespuło i jest zadowolony. Tak więc Twoja uwaga ma sens wyłącznie wtedy gdy ktoś kupuje latarkę do rzucania (o ziemię). W każdym innym przypadku odpowiem to zależy - w końcu po to jest sznurek na nadgarstek.
Mociumpel,murgrabia1410 pisze:Duże zoom'y są kiepskie, jeżeli chodzi o upadek na twarde podłoże. Ciężka głowica, duża soczewka z cienkim rantem = gwarancja potrzaskania szkła.
Potwierdzam Kolego, ta latarka jest dla mnie bardzo ważnym narzędziem, zawsze staram się o nią bardzo dbać, chociaż zdażyło się, że w wozie podczas gwałtownego manewru skrzynia ze sprzętem obsunęła się na broń z zamocowaną latarką uszkadzając włącznik taktyczny (doraźnie taśma izolacyjna wystarczyła do działania, potem klej i jest ok).
Miała też dość "mocny" kontakt z betonem, kiedy wywinąłem orła "na twarz" a upadłem na broń z zamontowaną latarą (karabinek, kamizelka, rękawiczki i hełm ochroniły mnie przed jakąkolwiek kontuzją) latarka dość mocno obita na pierścieniu właśnie, nadal działa, a i soczewka cała.
Najlepszego w Nowym Roku!!!
Ostatnio zmieniony środa 01 sty 2020, 15:38 przez Claymore, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepszego.
A korzystając z Twojej obecności - niezadługo ma być dostępna nieco lepsza wersja diody którą kiedyś testowałem czy pasiłaby jako zamiennik Twojego kilkuletniego świecidła - powinna być tym co znacznie podniesie osiągi wobec tego co tam sobie testowałem (tamta była "nieco" lepsza ale znaczącego postępu nie było) - jak się co urodzi to napiszę - teraz ni ma co.
I druga rzecz - pojawiło się ulepszenie zooma którego Ci kiedyś polecałem jako ewentualny zamiennik obecnego - https://pl.aliexpress.com/item/4000448489466.html - w maskującym zielonkawym khakopodobnym metalicznym kolorze - idzie do mnie więc może się pochwalę (pewnie po wymianie bebechów ) ...
A korzystając z Twojej obecności - niezadługo ma być dostępna nieco lepsza wersja diody którą kiedyś testowałem czy pasiłaby jako zamiennik Twojego kilkuletniego świecidła - powinna być tym co znacznie podniesie osiągi wobec tego co tam sobie testowałem (tamta była "nieco" lepsza ale znaczącego postępu nie było) - jak się co urodzi to napiszę - teraz ni ma co.
I druga rzecz - pojawiło się ulepszenie zooma którego Ci kiedyś polecałem jako ewentualny zamiennik obecnego - https://pl.aliexpress.com/item/4000448489466.html - w maskującym zielonkawym khakopodobnym metalicznym kolorze - idzie do mnie więc może się pochwalę (pewnie po wymianie bebechów ) ...
Ostatnio zmieniony środa 01 sty 2020, 14:16 przez Mociumpel, łącznie zmieniany 1 raz.
4000K - ale jak wspomniałem będzie jako host (a części do jakiejś innej latarki na sprzedaż - pewnie standard S2+ "po taniości" dla rodziny )bo konstrukcyjnie jest mega precyzyjnie wykonana.
Kwestia co do środka to nie wiem bo trzeba pomierzyć co w środku i ew. dopasować komponenty. Chciałbym tam docelowo wepchać XHP35 ale nie wiem czy sterownik się zmieści. Dla Twoich zastosowań to zupełnie inna dioda i inny sterownik - ale to inna historia na inny mod.
Kwestia co do środka to nie wiem bo trzeba pomierzyć co w środku i ew. dopasować komponenty. Chciałbym tam docelowo wepchać XHP35 ale nie wiem czy sterownik się zmieści. Dla Twoich zastosowań to zupełnie inna dioda i inny sterownik - ale to inna historia na inny mod.