Ładowarka USB i akumulatorki r03

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
kbn

Ładowarka USB i akumulatorki r03

Post autor: kbn »

Witam,

potrzebuję zakupić przynajmniej 2, ale najlepiej 4 akumulatorki AAA r03 oraz ładowarkę do tego. Zależy mi aby ładowarka była na USB, abym mógł ładować akumulatorki również z powerbanka. Ładowarka może być tylko na 2 akumulatorki, no chyba, że jest jakaś atrakcyjna cena na ładowarkę z 4 miejscami.

Akumulatorki będą wykorzystywane przede wszystkim w tylnej lampce rowerowej.

Cena za cały zestaw im mniejsza tym lepsza, no ale żeby to działało. Nie zależy mi na cudach techniki, tylko żeby spełniało swoją funkcję i działało :)

Z góry dziękuję za propozycje.
Ostatnio zmieniony czwartek 28 lis 2019, 18:09 przez kbn, łącznie zmieniany 1 raz.
Mocarny

Post autor: Mocarny »

viewtopic.php?t=1099&postdays=0&postorder=asc&start=950
A jak ci się nie chce czytać (mnie by się nie chciało na przykład) to bierz Vartę, bo ma fajną nazwę a jak kupowałem zwykłe paluszki AAA to były tanie i dobre. Mają chyba akumulatorki AAA 1000mAh w dobrej cenie, widziałem jakiś czas temu.

Lii-202

Lii-202 5 zł tańsza tylko że bez kartonika jak wynika ze zdjęć (lasy płaczą, weź bez kartonika)
Ma port USB i służy jako power bank i ma też Micro USB i można ładować jak telefon.
I tak sobie teraz myślę...a jakby tak połączyć te dwa porty jednym kablem..? To by się jedno ogniwo ładowało od drugiego... :roll:
kbn

Post autor: kbn »

Mocarny pisze:viewtopic.php?t=1099&postdays=0&postorder=asc&start=950
A jak ci się nie chce czytać (mnie by się nie chciało na przykład) to bierz Vartę, bo ma fajną nazwę a jak kupowałem zwykłe paluszki AAA to były tanie i dobre. Mają chyba akumulatorki AAA 1000mAh w dobrej cenie, widziałem jakiś czas temu.

Lii-202

Lii-202 5 zł tańsza tylko że bez kartonika jak wynika ze zdjęć (lasy płaczą, weź bez kartonika)
Ma port USB i służy jako power bank i ma też Micro USB i można ładować jak telefon.
I tak sobie teraz myślę...a jakby tak połączyć te dwa porty jednym kablem..? To by się jedno ogniwo ładowało od drugiego... :roll:
Dziękuję :)
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Akumulatorki bardzo dobre są z IKEA - LADDA oraz Eneloop.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Ponoć LADDA = Eneloop
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

To nie jest Eneloop. Ma ciut inną charakterystykę rozładowania. Natomiast z LADDA 900 AAA nie mam dobrego doświadczenia. Na 12 sztuk: 1 wylana / natomiast 7, nie chce się ładować w ładowarce mikroprocesorowej.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

W Polsce takie coś https://seltrade.pl/akumulatorki-gp-rec ... es-2600mah można kupić za 27 brutto, tu zaś https://pl.aliexpress.com/item/32787374322.html - bardzo dobre chińskie - używam osobiście takich samych oryginalnych od 4 lat ładowane co kilka dni.
ODPOWIEDZ