Śledzenie naszych przesyłek
Niekoniecznie. Czasami tak znikają, nie wiadomo gdzie, a potem nagle zostają doręczone. Jak trafi do urzędu celnego to na pewno będzie informacja o tym w "śledzeniu".
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
Witam
Chyba się zbliżamy do absurdu, w kwestii kontroli obywatela...
Ostatnio się orientowałem w sprawie zakupu złota (monety, sztabki). Na handel złotem "nie ma vatu", jednak nasz ukochany... wymyślił, że jest stawka Vat o wartości "0", co wiąże się z rejestrowaniem wszystkich transakcji (do niedawna można było kupować anonimowo).
Dziś oczekiwałem na jedną przesyłkę, która miała status Wer Komorniki, bo druga miała Wer Warszawa. Żona mi zadzwoniła, że przyszła paczka. Jakież było moje zdziwienie, gdy czekała paczka, która do teraz ma status "Wer Warszawa", a ta którą miałem "pod nosem"....
Powiem szczerze, chyba wraca rzeczywistość z "Misia"...
Pozdrawiam
Chyba się zbliżamy do absurdu, w kwestii kontroli obywatela...
Ostatnio się orientowałem w sprawie zakupu złota (monety, sztabki). Na handel złotem "nie ma vatu", jednak nasz ukochany... wymyślił, że jest stawka Vat o wartości "0", co wiąże się z rejestrowaniem wszystkich transakcji (do niedawna można było kupować anonimowo).
Dziś oczekiwałem na jedną przesyłkę, która miała status Wer Komorniki, bo druga miała Wer Warszawa. Żona mi zadzwoniła, że przyszła paczka. Jakież było moje zdziwienie, gdy czekała paczka, która do teraz ma status "Wer Warszawa", a ta którą miałem "pod nosem"....
Powiem szczerze, chyba wraca rzeczywistość z "Misia"...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
Witam wszystkich Jedno pytanie naprawdę mnie martwi. Czy ktoś natknął się na tego rodzaju transfer paczek https://pkge.net/pl/couriers/dhl do innych krajów? Chcę tylko wysłać córce paczkę w Peru, ale nie wiem, które usługi są dobre. Czy ktoś ma jakieś rekomendacje? Dziękuję bardzo za uwagę.