TANK007 ... TK-701

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Wez na zlot ja rozkręce ;) Rękoma a jak sie nie da to już znajdziemy sposób :D
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
foxx

Post autor: foxx »

kurcze kdyby dalo sie jakos zmodowac zeby nieswiecilo az tyle, ale troche mniej i mialo to dluzszy run time, to bylo by fantastycznie :)
Awatar użytkownika
lennin

Dajcie zdjeci modułu od strony drivera :D Zobaczymy czy da się coś upchnąć ciekawego.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
DNF

Post autor: DNF »

Nie wytrzymam do zlotu :P
Jak narazie to moje lapki sie powoli poddaja...
Pozdrawiam
DNF
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Pocieszę Cię DNF, że ja mimo większych gabarytów ( ;-) ) też nie dałem rady tej latareczce (ani ręką, ani ręką z gumą, płótnem, etc.)! :-( ... ;-) Chyba Bocian kiedyś pisał o specyficznym kluczu.
Dubito ergo sum!
DNF

Ja teraz nie dosc, ze mam przetarte rece, to jeszcze poparzone..tak grzalem latarke:) Chyba za slabo bo nadal nie puscila.
Ten klucz, to jest lekko zmodyfikowana wersja kluczy do filtrow, ale obawiam sie, ze czegos tak malego to nie obejmie..
Pozdrawiam
DNF
mar3
Kontakt:

Post autor: mar3 »

Trochę późno wpadłem na ten wątek ... ale lepiej późno niż wcale :razz:

Pokażę jak ja sobie radzę z zaklejonymi latarkami.

Potrzeba nam:

- 2 paski najlepiej z samochodu, rozrząd - można gratisowo dostać u mechanika.
- dobre "żabki" :wink:
- imadło

Obrazek

łapiemy w imadle tak jak widać na obrazku - za zęby paska - z takiego uścisku nic nie ucieknie :mrgreen:

Obrazek

przez drugi pasek łapiemy żabkami i odkręcamy

Obrazek

cieszymy się z rozkręconej latareczki :mrgreen:

Obrazek

aha, warto dobrze umyć latarkę przed rozkręcaniem - pasek się nie ślizga na gładkiej anodyzacji.
kisiel's group member - supersam & jabco team
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Odświeżę temat, bo na DX pojawiły się nowe, małe Tanki..

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26988
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26989

Nowa droższa o 2$ ale za to mamy Q3, 10440 i 4.2V max, HA-III, a także większą moc/czas świecenia. A, i seksowny czerwony kolor! :razz: Ciekawe czy poprawili nadmierne przegrzewanie.

W każdym razie kusi, szczególnie, że TK-701 przypadł mi do gustu. Ma już ktoś? :mrgreen:
DNF

Nadmiernego przegrzewania nie sposob naprawic przy tych rozmiarach.
Pozdrawiam
DNF
Fagetus

Post autor: Fagetus »

Czerwone maleństwo TK-703 HA-III wpadło dziś w moje ręce :) Przyjemnie zaskoczyła mnie poczta - w piątek 14-ego było "Shipped" a 19-ego przed piętnastą Pan Listonosz nie zastał mnie w domu :))
Ponieważ jestem wiecznie początkujący nic mądrego raczej nie napiszę - sporo światła, dość mocno się grzeje, guzik jest faktycznie metalowy :) Tak jak patrzę to fotki z DX-a praktycznie idealnie odzwierciedlają rzeczywistość... Jakość wykonania przyzwoita - jakby trochę lepsza od oczko większych braci i sióstr na AA lub 16340.
Parę fotek zrobiłem, jak to czy tamto pomierzę być może pokuszę się o jakąś - nazwijmy to umownie - reckę; z góry uprzedzam że nie mam 10440 niestety... Ani niczego co by mierzyło światło. Ale będzie też o F20 o którym chyba jeszcze nikt nie pisał.
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
lennin

Pisz recke jak potrafisz :) My (ja) jesteśmy lekko skrzywieni przez ilość latarek jaka nam sie przewija prez ręce. Twoje świeże spojrzenie rzuci nowe światło w temacie. Każda uwaga jest cenna :D
Ostatnio zmieniony czwartek 20 sie 2009, 01:28 przez lennin, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Miło, że ktoś już ma TK-703, pisz recke. Szkoda, że nie masz TK-701 :razz:

Fajnie, że zmienili też ten kiepskawy, plastikowy włącznik na metalowy. Szkoda tylko, że się tak nagrzewa.. Rozumie, że przy mocy tego maleństwa nie da się tego w żaden sposób uniknąć?
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Zebrałem się w sobie ( ;-) ) i wreszcie postanowiłem wydobyć szwankujący włącznik z tej latarki. Kombinatorki ( ;-) ) z cienkimi końcówkami (płaskoszczypy? ;-) ) i kręcę. Kręcę, kręcę, kręcę i ... nic. Ki czort? Cierpliwie i delikatnie próbowałem to wydobyć, ale nie udało się. Kiedy cierpliwość skończyła się zabrałem się do tego siłowo :twisted: Udało się - wypchnąłem(!) włącznik - wygląda identycznie, jak ten: https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5588
Z tym wypychaniem, to nosa miałem, bo jest to po prostu wciśnięte do latarki! Jakoś tak parametry podane na DX niespecjalnie zgadzają się z prądem, który tam rzeczywiście płynie, ale nie zauważyłem żadnych "wypaleń" styku (rozebrałem i włącznik). Następnie złożyłem wszystko i o dziwo działa teraz bez najmniejszych problemów! Mimo to zamówiłem już nowe włączniki.
Dodam, że w TK-703 jest najprawdopodobniej taki sam włącznik.
Dubito ergo sum!
kisiel20

Post autor: kisiel20 »

Witam właśnie doszła do mnie TK-703 i... jestem w szoku co do jakości i wykonania. Recka naprawdę mała, ale świeci całkiem całkiem jak na takie maleństwo. Co mnie zaskoczyło to to że nic nie jest klejone! Wszystko idzie porozkręcać. No może prawie bo do włącznika się nie dobrałem. Nawet pasta termo pod diodą siedzi.Jak naładuję akusa z aparatu to porobię zdjątka.

Ok mam fotki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

Jaki fajny kolor :wink: DNF'owi się spodoba, o ile pamiętam to on miał taką różo... znaczy się prawie czerwoną :razz:
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
ODPOWIEDZ