Latarka dalekiego zasięgu do +/- 200zł.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Czujny Czajnik

Latarka dalekiego zasięgu do +/- 200zł.

Post autor: Czujny Czajnik »

Siemka wszystkim. Przyszła i pora na założenie konta na waszym forum :mrgreen: , jestem początkujący w temacie latarkowym i nie sądziłem że jest to tak rozbudowany temat, śledzę owe forum od kilku dni i mam do Was prośbę o pomoc. Potrzebuję zakupić latarkę:

-Budżet plus minus 200zł. (mogą być lekko droższe)
-Zależy mi bardziej na mocnym skupionym strumieniu do oświetlania "punktowo" jak najdalej oddalonych obiektów. Na boki też może lekko doświetlać żebym się nie potknął o coś :rotfl:
-Gabaryt obojętny (chociaż wolałbym coś pokroju convoy m3), latarka nie będzie non stop trzymana w ręce. Max ciągłego trzymania 15 min.
-W grę wchodzą proste modyfikację jak ktoś z was by mi wytłumaczył (coś tam lutować umiem)
-Wysyłka z chin mile widziana.

Myślałem o convoyu M3 XHP70.2 z reflektorem SMO. Ewentualnie ponad budżet o convoyu L6 XHP70.2 SMO. Aczkolwiek czytałem że mają bardzo podobną moc świecenia.

Do tej pory miałem latarkę z aliexpress za 80 zł na XHP70.2 ZOOM która świeci dosyć spoko jak dla osoby co nie miała nigdy styczności z latarkami mocniejszymi niż ta w telefonie :rotfl: Lecz słyszałem że to nie jest w pełni wykorzystany potencjał XHP70.2 i sporo światła się marnuje.
Proszę o wasze propozycje co byście zakupili na moim miejscu.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

bardzo punktowa kompletna z wbudowana ładowarką https://www.banggood.com/pl/Astrolux-FT ... rehouse=CN
mniej punktowa ale 2x mocniejsza (większa plama = szerzej widzisz - mowa o 300-500m) https://www.banggood.com/pl/Astrolux-FT ... rehouse=CN - telefonem zapłacisz 160 zł (taniej od tej pierwszej)
tu https://www.youtube.com/watch?v=8HTe-e5L9BE masz film (konkret zaczynasz na 6.00 minucie) o tej drugiej w trybie turbo.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

FT03 to bardzo dobra propozycja. Są też kolory niebieski i zielony po 28,99$.
marekwoj

Post autor: marekwoj »

rafalklis pisze:Są też kolory niebieski i zielony po 28,99$.
Jakiś kod aby taka cena wyszła?
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Czujny Czajnik

Post autor: Czujny Czajnik »

A powiedzcie mi w takim razie, jak się ma Convoy M3 SMO do astroluxa FT03? Jaka będzie różnica między tymi latarkami? Ma ktoś z was obie i jest w stanie krótko przedstawić różnice?
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

M3 to fajna latarka z niedopracowanym sterownikiem czyli wg niektórych szajs jakich mało ;) (wymiana sterownika na inny pozwala tej latarce rozwinąć skrzydła - ale to ręczna robota), FT03 to prosta latarka z fenomenalnym interfejsem i mocnych osiągach, a technicznie
FT03 z XHP50.2 to thrower (daleki zasięg co najmniej 500m) z funkcją doświetlania boków, a M3 to flooder (zalewowa, blisko-zasięgowa) z delikatną funkcją zasięgu do co najwyżej ledwo średnim dystansie (max do 300m).
FT03 mam obecnie 3 sztuki (wszystkie ida do ludzi, w drodze jest kolejnych 4 sztuki) a M3 miałem jedną i wymieniłem sterownik na MantaRay 4,8A - zdecydowanie się poprawiło wszystko (choć tryby są głupie)...
Z tych 2 zaproponowałbym Ci ... trzecią ;) gdyby istniała - niestety trzeba ja stworzyć:
Convoy S11 z refem SMO, ze sterownikiem Convoy XHP35, do tego dioda XHP35 D4 Cri 80 (koniecznie z kopułką) i ogniwo Shockli 26650 - jest i wygar i zasięg.
ODPOWIEDZ