Problem z odlutowaniem sterownika
Problem z odlutowaniem sterownika
Dzień dobry.
Zrobiłem kiedyś modyfikację s2+ w postaci podmiany sterownika fabrycznego na ten z astroluxa. Teraz chcę go zmienić ale przy odlutowaniu go od piguły nie mogę rozpuścić cyny. A trochę jej dałem tam. Kombinowałem z topnikiem, fluxem i nic. Lutownica transformatorowa po przyłożeniu wręcz skleja się z cyną mimo że jest włączona. Plecionka nie daje rady.
Macie może jakieś pomysły jak zmiękczyć tą cyną aby można było ją usunąć ?
Zrobiłem kiedyś modyfikację s2+ w postaci podmiany sterownika fabrycznego na ten z astroluxa. Teraz chcę go zmienić ale przy odlutowaniu go od piguły nie mogę rozpuścić cyny. A trochę jej dałem tam. Kombinowałem z topnikiem, fluxem i nic. Lutownica transformatorowa po przyłożeniu wręcz skleja się z cyną mimo że jest włączona. Plecionka nie daje rady.
Macie może jakieś pomysły jak zmiękczyć tą cyną aby można było ją usunąć ?
KWAS ...
lub https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i ... ka-213050/ palnik butanowy
lub https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i ... ka-213050/ palnik butanowy
Ostatnio zmieniony piątek 18 paź 2019, 11:23 przez Mociumpel, łącznie zmieniany 1 raz.
Palnik/zapalniczka z wąskim strumieniem? o ile się uda niczego nie popalić dookoła...
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
Możesz też podgrzewać raz z jednej strony, raz z drugiej ciągnąc powoli za sprężynkę cały sterownik. Tylko nie szalej z podgrzewaniem bo odlutujesz sprężynkę. Powoli "wyciągaj" po każdej ze stron i wyjdzie w końcu cały driver. Pamiętaj aby przed jego wyjęciem odlutować przewody od podłoża z diodą.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin