Czy ładujesz swój telefon szybką ładowarką ?
Na noc ładuję tel na ładowarce bezprzewodowej, pozostałość po Lumii, plus w Sony jest apka która ładuje do 90 proc a dopiero przed wstawaniem do 100. Jak jest zdrowa bateria, to bezprzewodowe ładowanie wcale nie grzeje znacznie telefonu. Ale niestety Sony mają małe baterie więc w dzień czasem doładowuje na szybkiej jak już dojdzie do 20proc. W Lumii np miałem tak że ładowanie szybkie (chyba 2A) włączało się po podpięciu telefonu w trybie oszczędzania energii, u mnie miałem ustawione na 20%, w normalnym trybie chyba 1A.
Ostatnio zmieniony niedziela 06 paź 2019, 12:54 przez zrazik, łącznie zmieniany 1 raz.
Są wygodniejsze i tyle. Czasem wkurzające bo musiałem trafić telefonem żeby się ładował.
Ostatnio zmieniony wtorek 08 paź 2019, 20:19 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
ILPT
-
Ja ładuję bezprzewodowo i polecam. W pracy podstawka, w samochodzie uchwyt + chargelimit ustawiony na 80%... i w zasadzie cały czas mam baterię jako tako naładowaną. Ładuje się długo, nie da się ukryć ale np w pracy czasu mam sporo przeszkadzać to może w aucie tzn obciążając mocno telefon google mapami, yanosikiem i słuchaniem muzyki na dzielonym ekranie z youtube dodatkowo w okresie zimowym gdy auto jest grzane a nie chłodzone telefon potrafił się powoli rozładowywać szczególnie gdy się przegrzewa bo wtedy moc ładowania spada (mam telefon z 7,5W). Jak się puści jakiś nawiew jest ok, wyłączenie youtube sporo daje nie mówiąc o jeździe bez nawigacji i zgaszonym ekranem.
Od siebie polecam, telefon rzadko widzi jakiś przewód a w razie co i w aucie i w domu w pogotowiu czeka QC3.0 które do tych 80% ładuje błyskawicznie, w pewnych sytuacjach też się to przydaje. W aucie nic nie stoi na przeszkodzie żeby w uchwycie podłączyć kabel, QI się po prostu wyłącza na rzecz kabla.
Jeśli jeszcze chodzi o trafienie telefonem, tu nie ma absolutnie problemu. W aucie telefon sam się układa w samozaciskowym uchwycie a w domu odkładając telefon też tak robię żeby był mniej więcej centralnie, mając podstawkę leżącą a nie stojącą pewnie może to stanowić jakiś problem.
Od siebie polecam, telefon rzadko widzi jakiś przewód a w razie co i w aucie i w domu w pogotowiu czeka QC3.0 które do tych 80% ładuje błyskawicznie, w pewnych sytuacjach też się to przydaje. W aucie nic nie stoi na przeszkodzie żeby w uchwycie podłączyć kabel, QI się po prostu wyłącza na rzecz kabla.
Jeśli jeszcze chodzi o trafienie telefonem, tu nie ma absolutnie problemu. W aucie telefon sam się układa w samozaciskowym uchwycie a w domu odkładając telefon też tak robię żeby był mniej więcej centralnie, mając podstawkę leżącą a nie stojącą pewnie może to stanowić jakiś problem.
Teraz znalazłem takie coś:
https://www.kickstarter.com/projects/ba ... ging-cable
W kwestii ładowania do bezpiecznej wartości. Na filmiku o tym projekcie twórcy mówili, że ładowanie do 70% jest bezpieczne, powyżej już nie. Może to będzie twoje rozwiązanie idealne, skaktus
https://www.kickstarter.com/projects/ba ... ging-cable
W kwestii ładowania do bezpiecznej wartości. Na filmiku o tym projekcie twórcy mówili, że ładowanie do 70% jest bezpieczne, powyżej już nie. Może to będzie twoje rozwiązanie idealne, skaktus