Spor na Aliexpress zaraz po wysylce-pytanie.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
skaktus

Spor na Aliexpress zaraz po wysylce-pytanie.

Post autor: skaktus »

Witajcie.

Czy ktoś z Was zakladal spór na Aliexpress zaraz po wysyłce towaru?Zamowilem pierdołke z wysyłką rejestrowaną, dzis patrze i widze że wysłali zwykłym listem przez Yanwen. Gdybym wiedzial że taki będzie obrót szukał bym innej oferty.Jak myślicie, czekqć jak dojdzie towar czy odrazu interweniować?
ILPT
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

A pisałeś do sprzedającego czemu tak zrobił ? Pogadaj może najpierw, później wytaczaj cięższe działa. Sam piszesz że pierdoła, to nie szkoda nerwów ?
Awatar użytkownika
skaktus

Racja, napisze do sprzedawcy. Szkoda tylko że sprzedawca podkreśla że wysyłka rejestrowana a wysyła innym przewoźnikiem.Rejestrowana idzie okolo 3 tygodnie, Yanwen nawet i 2 miesiące a taki czas jest dla mnie stanowczo za długi
ILPT
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Też tak miałem, specjalnie szukałem przesyłki rejestrowanej, a wysyłka była zwykłą. I też się zastanawiałem, czy robić jakiś spór :mrgreen:
Po namyśle poczekałem, przesyłka doszła, więc dałem sobie spokój.
jucha

Post autor: jucha »

Lepiej chyba napisać, postarać się dogadać jakoś polubownie, może da Ci jakiś rabat na jakieś kolejne towary? Jemu też pewnie będzie zależało, żeby nie zbierać negatywnych opinii
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

marekwoj a jaki to sprzedawca był ? Może skaktus też na niego trafił. Jeżeli okaże się że to ten sam, można już cwaniakowi nosa utrzeć że pisze jedno, robi drugie.
Awatar użytkownika
skaktus

Napisałem do sprzedawcy z pytaniem.Zero odpowiedzi od 10 czerwca...Poczekam na paczkę i będę zakładał spór.Dam znać co z tego wyszło.
ILPT
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Nie trać czasu nie odpiszą. Albo zleją. Dopiero jak otworzysz spór to będą jęczeć i prosić żeby ten spór anulować.
szaleniec

Post autor: szaleniec »

Możesz sobie zakładać spór, aliexpress odpisze, że przesyłka w drodze i masz czekać.
Awatar użytkownika
skaktus

Przesyłka cały czas w drodze.Zostało 27 dni. Do tego dochodzi problem z inną paczką z śledzeniem.Od 3 czerwca jej status się nie zmienił.Inna paczka, też tego samego typu, nadana 30 czerwca, ma już status wysłania z Zhengdou, pierwsza wciąż w Zhengdou i się nie rusza.Już nie licze że ją dostane.Trzeba zamówić chyba u kogoś innego...
ILPT
Panjarek

Post autor: Panjarek »

To że się nie rusza przez miesiąc nie znaczy że jej nie dostaniesz.
Ja kupuje dużo drobiazgów z Ali i wszystko dociera.
Czasem widnieje przez 1,5 miesiąca napis że przesylka w magazynie nadawcy a potem nagle pojawia się w mojej skrzynce na listy.
Awatar użytkownika
skaktus

Panjarek - widzę że masz dużo cierpliwości...Mój pokład już się wyczerpał. Przesyłka zamówiona 28 maja, wyruszyła w drogę 3 czerwca. W statusie na ali ma info - wysłano z magazynu i zaraz - przyjęto w magazynie. Od tego dnia nic się nie dzieje. W info od poczty polskiej - nadejście do Zhengdou 3 czerwca i zero info, przesyłka według PP to list polecony ekonomiczny. Inne serwisy do śledzenia mówią - 12 czerwca, zatrzymano do kontroli celne w Frakfurcie ;) I tyle. Cisza. Mam czas do 29 lipca. Chińczyk odpisał tak samo jak ty :mrgreen:
ILPT
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Mój rekord to ponad 3 miesiące. Sklep Dressilly, śledzenie stanęło zaraz po nadaniu jeszcze gdzieś w chinach, po 2 miesiącach napisałem pytanie co się dzieje w odpowiedzi zwrócili kasę :szok: :szok: Tak po prostu zwrócili z miejsca. A po kolejnym miesiącu paczka doszła.
Mocarny

Post autor: Mocarny »

Bo jak przesyłka nie dojdzie w 60 dni to nie ma przeproś, sprzedawca musi zwrócić pieniądze bo taki regulamin
Awatar użytkownika
skaktus

Słuchajta. Zauważyliście, że jeśli jesteście na karcie "moje zamówienia" na ali, i najedziecie na przycisk "śledź przesyłkę" to często ma ona na moment inny numer ?
ILPT
ODPOWIEDZ