Convoy C8+ i zmiana trybów

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
pjjolo

Convoy C8+ i zmiana trybów

Post autor: pjjolo »

Cześć,

Jestem Tomek, czytam forum od 6 lat, a to mój pierwszy post. Trochę głupio mi, że dopiero po tylu latach, ale zawsze jest ten pierwszy raz :)

Chciałbym poradzić się Was w sprawie latarki, którą kupiłem ostatnio, chodzi o Convoy C8+. Czytałem o niej, oglądałem zdjęcia, filmy, porównania no i mam.
Problemem u mnie jest brak możliwości zmiany trybu. Mam kilka latarek, od Solarforce Grega, Skilkhunta, Convoya H1, nigdzie nie mam z tym problemu, a w C8+ nie umiem. Zastanawiam się nawet czy nie dostałem jakiejś podróbki bez sterownika. Tryb w latarce jest jeden, plus strobo.
Czytałem recenzję na diodek i rzuciło mi się w oczy, że u mnie na pcb nie ma żadnych układów, a sama pcb jest zielona, nie czerwona.
Załączam zdjęcie.

Obrazek

Czy ktoś z Was mógłby mi podpowiedzieć czy faktycznie mam jakąś podróbę czy też jestem łajza i po prostu coś źle robię? Chciałbym po prostu korzystać z 1%, 10, 30, 50, 100, teraz mam chyba tylko 100%.

Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Zacznijmy od początku, gdzie kupiłeś latarkę ? Podaj link. Twoja wersja ma mostek, a fabrycznie ich nie ma (chyba że teraz robią "z" (?)). Wrzuć jeszcze foto na wzór tego zdjęcia.
Obrazek

Ostatecznie dostałeś inny sterownik, ale nie pisz że dostałeś bez niego, skoro go ewidentnie widać ;)
pjjolo

Hej, latarkę kupiłem na Gearbest, załączam zdjęcia:
Obrazek Obrazek

Znalazłem też linka: https://gearbest.app.link/Dr7KugO69W i widzę, że na zdjęciach pcb wygląda tak samo jak u mnie, czyli jest inna niż na Twoim zdjęciu. Czy to oznacza, że mam jakiś inny sterownik?
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Dokładnie.
A gdzie w opisie aukcji widzisz że masz sterownik Biscotti ? Bo ja takiej informacji nie widzę :)
pjjolo

Najwyraźniej musiałem się pomylić. Tak czy inaczej, dzięki :)
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Przeczytaj to.
ODPOWIEDZ