Witam wszystkich forumowiczów, koledzy proszę o poradę. Szukam latarki EDC do około 150 zł, zasilanej bateriami AA lub 2xAA, którą będzie można zasilać również jakimiś Eneloopami lub 14500. Najbardziej na chwilę obecną zapatruję się na Olighta S15 + tuba BT15 ( lub dwie tuby  ), w celu zasilania 2xAA, lub 3xAAA. Patrzyłem również na Olight S1A Baton, oraz Olight S2A. Zależy mi na prostym sterowaniu trybami ( wydaje mi się że sterowanie w S15 jest dosyć proste i intuicyjne – chociaż latarki które mam posiadają włącznik i przełączanie trybów w dupce), trybie moon ( ten w latarkach Olight wydaje się sensowny, nie wiem jak jest z moonem w fenixach, ae nie chciałbym aby ten tryb był zbyt jasny ), ciepłej lub neutralnej dobrej diodzie ( XM-L2 wydaje się być dobrym wyborem ), żeby latareczka świeciła w miarę jasno. Czy możecie podpowiedzieć czy wskazane latarki to dobry wybór ? Szczególnie S15 ? Czy może poszukać czegoś innego ze stajni np. Fenixa, Mankera, Loomintoop ? Czy możecie także podpowiedzieć jakie Eneloopy i 14500 oraz ładowarkę nabyć do danych latarek ?
Z góry dziękuję za udzielone porady.
Latarka AA, 2xAA do około 150 - 200 zł
A Eagletac D25A mini, Fenix E12, Jetbeam jet 1 MK?
Chodzi o coś małego dobrej jakości wydajnego i mocnego na 1xAA ale tanszego niż Zebralight i dostępnego w Polsce?
Jakie kąty świecenia one mają, temperatury barwowe diod?
No i porównanie jakości, sterownika itp.
Chyba z tych wymienionych tylko Eagletac ma regulację kąta świecenia (zoom)?
Chodzi o coś małego dobrej jakości wydajnego i mocnego na 1xAA ale tanszego niż Zebralight i dostępnego w Polsce?
Jakie kąty świecenia one mają, temperatury barwowe diod?
No i porównanie jakości, sterownika itp.
Chyba z tych wymienionych tylko Eagletac ma regulację kąta świecenia (zoom)?