Generator ozonu DIY
Tak jeśli masz 230V w pobliżu samochodu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Nie wiem czy już było ale pochwale się swoim cudakiem może komuś się przyda.
Ozonator kupiłem TU 10g 12V
a wszystko zapakowałem do starego zasilacza ATX
Jak znajdę chwile to zamontuje też wersje 230V w obudowę ATX tylko muszę ją odpożyczyć
Ozonator kupiłem TU 10g 12V
a wszystko zapakowałem do starego zasilacza ATX
Jak znajdę chwile to zamontuje też wersje 230V w obudowę ATX tylko muszę ją odpożyczyć
Obudowa pozostanie bez swojej drugiej części czy to zamykasz?
Nie widzę tam żadnego zabezpieczenia w postaci bezpiecznika.
Ostatnio zmieniony wtorek 14 maja 2019, 22:11 przez qulerek, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy bliskość (i w wyniku tego ewentualne zwarcie) metalowej ramki generatora do obudowy zasilacza tutaj przypadkiem nie będzie problemem?
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
genialne nie pomyślałem aby tak zabezpieczyć, czas na nową obudowę ozonatoraqulerek pisze:gumą w sprayu
Livarnolux HG04063 1500lm - Latarka z lidla - MOD
Latarka - Bazooka - COB 35V 6,5A
A miałem poprzestać na jednej latarce...
Latarka - Bazooka - COB 35V 6,5A
A miałem poprzestać na jednej latarce...
No właśnie, a ja się zastanawiam, co to za obudowa ATX w kolorze czarnym z otworem na gniazdo do zasilania monitora! Czarny był niemodny w tamtej epoce
BTW. Ja bym wsadził w ten otwór wyłącznik. Niektóre samochody mają zasilanie w gniazdku zapalniczki nawet bez kluczyka.
BTW. Ja bym wsadził w ten otwór wyłącznik. Niektóre samochody mają zasilanie w gniazdku zapalniczki nawet bez kluczyka.
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
To był szybki montaż bez dodatkowych bajerów typu włącznik/wyłącznik. Czasami jest tak że łatwiej kupić/zrobić drugi ozonator niż pierwszy odpożyczyć . Jak odzyskam pierwszy czyli 10g na 230V też poleci do obudowy ATX tylko ze tam będzie wentylator 12 cm i możne wsadzę wyłącznik czasowy.
PS
proszę pamiętać że w moim egzemplarzu elementy zaznaczone na zdjęciu wymagały skrócenia aby zachować odległość od obudowy.
PS
proszę pamiętać że w moim egzemplarzu elementy zaznaczone na zdjęciu wymagały skrócenia aby zachować odległość od obudowy.
Ktoś wcześniej robił ozonator z dostępnego na Allegro zestawu, w którym jest filtr przeciwzakłóceniowy. Przy zakupie dostaje się podobno schemat połączenia elementów - mógłby ten ktoś lub osoba, która może ma taki schemat/instrukcję wrzucić na forum?
Skuszony 77 stronami wątku postanowiłem zakupić 2x10g i zastanawiam się nad tym filtrem przeciwzakłóceniowym. Potrzebny jest?
Dwa generatory 10g podłączam do zasilania równolegle?
Skuszony 77 stronami wątku postanowiłem zakupić 2x10g i zastanawiam się nad tym filtrem przeciwzakłóceniowym. Potrzebny jest?
Dwa generatory 10g podłączam do zasilania równolegle?
Przede wszystkim witam wszystkich. To jest mój pierwszy post na tym forum. forum a raczej ten temat zainspirował mnie do zrobienia własnego generatora ozonu. Postanowiłem wrzucić kilka fotek może komuś się przyda podczas tworzenia własnego projektu
A tutaj dla kolegi schemat podłączenia filtra p. zakłóceniowego jaki użyłem
1 - Faza wejście
2 - Faza wyjście
3 - Neutralny wejście
4 - Neutralny wyjście
5 - Uziom
Tak generatory podłączamy równolegle
A tutaj dla kolegi schemat podłączenia filtra p. zakłóceniowego jaki użyłem
1 - Faza wejście
2 - Faza wyjście
3 - Neutralny wejście
4 - Neutralny wyjście
5 - Uziom
Tak generatory podłączamy równolegle
Panowie jak ozonujecie auto, to czy robicie to na włączonym nadmuchu/klimatyzacji? Czyli silnik auta jest uruchomiony?
Teoretycznie wymyśliłem sobie że robię obieg zamknięty w samochodzie, auto oddalone, klimatyzacja włączona - że niby wtedy wszędzie dotrze ozon. Ma to sens?
Teoretycznie wymyśliłem sobie że robię obieg zamknięty w samochodzie, auto oddalone, klimatyzacja włączona - że niby wtedy wszędzie dotrze ozon. Ma to sens?
Główny spammer tego Forum