Convoy S2 - trochę namieszałem przy poprawianiu lutów

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
seth1

Convoy S2 - trochę namieszałem przy poprawianiu lutów

Post autor: seth1 »

Witam,

Jestem posiadaczem convoya s2, mialem problem z mryganiem przy wstrząsach, toteż postanowiłem poprawić luty w module, niestety przegrzałem jeden i odpadł rozpadając się na pół. Mam pytanie - czy można dokupić te czarne tranzystorki i spowrotem je wlutować? Druga sprawa - gdzieś kiedyś widziałem temat w którym ktoś dolutowywał w te tranzystorki w pozostałe dwa puste miejsca, mam pytanie co to daje? Mogę zrobić tak samo? Da to więcej mocy latarce?

Obrazek
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Ostatnio zmieniony sobota 06 kwie 2019, 13:04 przez Mociumpel, łącznie zmieniany 1 raz.
seth1

Serdeczne dzięki, a podpowiesz mi pod jaką frazą szukać tych tranzystorków na aliexpress?
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Te "tranzystorki" to AMC7135
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Miałem sterownik Nanjg, który też miał puste pola do wstawienia amc. Ale tylko pola. Bo od nich nie było ścieżek. Tak dla ciekawości.
seth1

Ok dzięki za pomoc. Zamówiłem 10sztuk na aliexpress i za miesiąc będę działał :)
pawello786

Post autor: pawello786 »

A mryganie przy wstrząsach było raczej spowodowane słabo dokręconą pigułą lub slabo dokreconym włącznikiem.
seth1

pawello786 pisze:A mryganie przy wstrząsach było raczej spowodowane słabo dokręconą pigułą lub slabo dokreconym włącznikiem.
Z tym mryganiem dziwna sprawa, otóż przy dokręceniu na 1 zwój na gwincie od strony szkła latarka świeci, gdy krecić dalej i do końca - swiatło gaśnie. Próbowałem potraktować gwint papierem świernym ale niestety nic to nie dało, zwierałem minus z obudowa i zachowuje się tak samo także to raczej nie włącznik, co może być przyczyną macie może pomysł?
seth1

A tak nim przyjdzą te moduły zapytam: ile amper może dostać fabryczna dioda aby świeciła mocniej ale jednocześnie chłodzenie wiatrem podczas jazdy na rowerze było wystarczające jako chłodzenie przy najmocniejszym trybie?
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Może jak za mocno dokręcasz koronkę. To powoduje zwarcie reflektora z polem zasilającym diodę? Za dużo cyny, odstająca cyna?
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

seth1 pisze:ile amper może dostać fabryczna dioda aby świeciła mocniej ale jednocześnie chłodzenie wiatrem podczas jazdy na rowerze było wystarczające jako chłodzenie przy najmocniejszym trybie?
3,5 pociągnie, ale zmień pastę pod podłożem. Pamiętaj też że więcej prądu nie znaczy że będzie też super jasno. Jak chcesz naprawdę multum światła, to pomyśl nad zmianą oświetlenia.
Z praktyki 2.8 fabryczna śmiga bez problemu, jednak to smarowanie to zabieg w zasadzie obowiązkowy.
ODPOWIEDZ