Pomocy!!! Sunwayman G25C z allegro fake czy ori...?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
siwek

Pomocy!!! Sunwayman G25C z allegro fake czy ori...?

Post autor: siwek »

Pomóżcie mi proszę ocenić tą latarkę pod kątem oryginalności.
Zakupione światełko działa znakomicie ale nigdy nie miałem w ręku latarki droższej niż 30zł.
Ta została upolowana przeze mnie kilka dni temu za mniej niż pięć dych peelenów, czyli stosunkowo tanio, jeśli nie jak za darmo...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
...::: FREEDOM :::...
1984

Post autor: 1984 »

Raczej oryginalna ;)
Poszukaj recenzji, porównaj UI i jak wyglądają poszczególne części latarki. Powłoka na latarce powinna wytrzymać delikatne drapanie czubkiem noża.
Subwaymany słynęły z wysokiej jakości wykonania.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Nawiązując do dyskusji w innym temacie (sarkastycznie) - nie jest to co prawda poziom jakości zachwalanego wszędzie Convoya ale dla mało wymagających może być ;) - szczególnie w tej cenie - hehe ..
siwek

Od dwóch dni przeglądam net i wszystko w głębokiej teorii się zgadza. Nawet temperatura barwy jest cieplutka jak na filmikach z YT - kolor słońca w południe...
Nie wiem czy się pokuszę o to drapanie nożem... Ale skoro to jedyna opcja aby się przekonać... Brrrrrr

Poza tym zapytuję Was fachowców, ponieważ zarzucono mi kilka godzin temu tutaj właśnie na tym forum, że jestem upośledzony twierdząc, iż S2+ nie jest wart nawet 15$ według mnie, a G25C 40$, co chyba w tym momencie udowodniłem...
Mociumpel pisze:Nawiązując do dyskusji w innym temacie (sarkastycznie) - nie jest to co prawda poziom jakości zachwalanego wszędzie Convoya ale dla mało wymagających może być ;) - szczególnie w tej cenie - hehe ..
Czyli mam być spokojny Przyjacielu...? Ty nie atakowałeś mnie jak inni znawcy... Co sądzisz subiektywnie...?
Mociumpel

Siwek nie będę na siłę nic Ci udowadniał bo nie o to tu chodzi - to że można wyrwać czasem dziko drogie rzeczy (nie że drogie "bo tak" tylko, że cena odzwierciedla jakość bezwzględnie i bez żadnych ALE typu narzut, marka czy kaprys) - przykłądowo miałem w ręku umowe kupna sprzedaży pewnego Mercedesa AMG wartego w dniu sprzedaży BEZWGLĘDNE 400 000 zł przy czym ze względu na nietypowe wymagania osoby sprzedającej (miał zdiagnozowanego raka, czas życia liczony w tygodniach i pozbywał się dobytku w sposób prawny z notariuszem i szykanami przeciw oskalpowaniu przez US) typu - ostatni miesiąc osoba kupująca ma dotrzymać mu towarzystwa na wycieczce po Europie - samochód jako wynagrodzenie za powyższą usługę "pielęgnacyjno-towarzyską". Osoba obdarowana to nie menel ale zwykły Kowalski który po prostu miał znajomego którego znał od dziecka a że tamten sie dorobił to na swój pokrętny nowobogacki sposób się odwdzięczał za przyjaźń - darczyńca nie żyje od 10 lat a samochód wraz z obdarowanym mieszka w innym kraju.
Krótko - da się nabyć za psie pieniądze okazje których normalnie byś nie nabył i to w biały dzień - możliwe że ktoś przytachał w torbie za darmoszkę i teraz się pozbywa po kosztach więc...
I nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek - pieniądze przecież chodzą po ulicy - wystarczy gazrurka ;) aby być bogatym ;)
JEDNA okazja nie czyni regułą - stąd to że Tobie udało się RAZ kupić fajna latarkę nie oznacza że uda CI się ponownie - kup ich 25 sztuk - wtedy NIKT CI nie podskoczy i nie powie że markowych rzeczy kupić nie można za psie piniondze ;)
Convoy akurat REGULARNIE jest TANI i obrona polega na tym że ta REGULARNA cena odzwierciedla akceptowalna jakość - co innego gdybyś kupił Convoya L6 z ogniwami za 10 dolarów - wtedy byłaby to wyjątkowa okazja i poklask a tak - okazjonalny nabytek nie czyni nas bogatszymi a jedynie Ciebie ;)
PS - jest taka latarka http://www.sunwayman-usa.com/sunwayman-t25c.html - bardzo przyzwoity zoom ALE osiągi są kolokwialnie mówiąc cienkie jak szczyny netoperka - wystarczy przeczytać to viewtopic.php?p=255933 - niemal ta sama latarka która po drobnych modach podwaja osiągi Sunwaya przy 2/3 CENY (wliczając w to ogniwo. sterownik i diodę), a żeby było śmieszniej to Sunway powstał NA BAZIE UF-1407 z tym że pod dyktando i z lużnym wykorzystaniem części (Subway ma mocno zmieniona głowice i pigułę - ale body wykorzystuje to samo).
Ostatnio zmieniony piątek 29 mar 2019, 20:52 przez Mociumpel, łącznie zmieniany 4 razy.
siwek

I słusznie napisałeś, że po kosztach... Zatem jeśli ostatnie ogniwo w całym łańcuchu pozbyło się G25C po kosztach za 48zł odprowadzając jeszcze od tego podatek do serwisu jak i US, to ja się pytam ile tak naprawdę kosztuje latarka jakości G25C...? Uważasz, że gość z allegro, to filantrop...?
Chodzi mi tylko i wyłącznie o ustalenie adekwatnej ceny danego produktu.
Moim zdaniem ludzie ulegają trendom i modom, czyli temu co im się w mediach do mózgu przekazem podprogowym przemyci...
A to, że są jakieś okazje i inne przypadki gdzie ludzie znajdują się w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie, to już zupełnie inna kwestia.

BTW właśnie kupiłem za 53zł drugiego...;)

Dodam tylko, że wyciągając wnioski jedynie na podstawie obserwacji ilości zakupionych latarek przez ludzi za pośrednictwem allegro stwierdzam jednoznacznie, że zdecydowana większość konsumentów kupuje to i tam, gdzie za niższą cenę dają więcej w zestawie produktów i im więcej zdjęć w ofercie widzą. Przeglądane oferty w przedziale cenowym 20-50zł...
Nigdy bym nie znalazł tego G25C gdyby nie kilka szczegółów, które poznałem czytając recenzje przeróżnych latarek zainspirowany do tego aby obalić mit, iż S2+ jest zdecydowanym liderem oraz co najważniejsze, że cena zmodyfikowanego na poziomie 150zł jest jak najbardziej do przyjęcia...
Ostatnio zmieniony piątek 29 mar 2019, 20:59 przez siwek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mociumpel

Pozostało Ci jeszcze 23 sztuki - kupuj i sprzedawaj innym ;) dwa razy drożej ...
siwek

Pomyślałem przed chwilką o 250% bicia...
Nawet jak 300% krzyknę, to na bank znajdę miłośnika...
Mociumpel pisze:Krótko - da się nabyć za psie pieniądze okazje których normalnie byś nie nabył i to w biały dzień - możliwe że ktoś przytachał w torbie za darmoszkę i teraz się pozbywa po kosztach więc...
Uważasz, że dla 40 blaszek ktoś brałby na garba prokuratora za paserkę...?
1984

Post autor: 1984 »

Nówka sztuka w BG - 147pln. Może da się jakimś kodem jeszcze obniżyć cenę.
siwek

No to 250% jedynie pozostaje ahahahaha
Mociumpel pisze:Siwek nie będę na siłę nic Ci udowadniał bo nie o to tu chodzi - to że można wyrwać czasem dziko drogie rzeczy (nie że drogie "bo tak" tylko, że cena odzwierciedla jakość bezwzględnie i bez żadnych ALE typu narzut, marka czy kaprys)
Otóż jeszcze jakieś 5lat temu zgodziłbym się z owym twierdzeniem, natomiast teraz już absolutnie nie...

Kiedyś jak kupowałem obuwie sportowe skórzane, to chodziłem min 4 lata i to praktycznie 8mscy w roku. Teraz zareklamowałem po półtora roku Pumy skórzane BMW Motorsport, bo to co się z nimi stało to już przeszło ludzkie pojęcie - przynajmniej moje...
W obydwu przypadkach cena bucików po wejściu na rynek prawie 400zł. Dwa sezony później poniżej 200zł, a teraz to albo zapomnieli, że mają coś takiego gdzieś na magazynie albo po prostu się sprzedały.
Mociumpel

Nie mam zielonego pojęcia - biznes polega na dwóch rzeczach - sprzedajesz tanie rzeczy drogo (latarki zoom za 1-2 dolary po 50 zł na alledrogo czy buty sportowe BMW za 10 dolarów popychane w Polsce za 400 zł ;) ) albo drogie rzeczy ale eksluzywnie markowe giga drogo (ajfona czy flagowe szajsungi i ...piiii... za giga kasę) - wtedy masz zysk. Jeśli ktoś znalazł tanie źródło Sunwaymanków to zyskuje ten kto kupi.
Swego czasu był sobie zoom Cometa - mniejsza co to nie będę rozwijał poczytaj sobie kostropata historię - ogólnie został przyjęty chłodno. Niedawno był sprzedawany ba WYPYCHANY niemal za 1/3 ceny pierwotnej i dodatkowo z dobrym ogniwem - czyli zamiast 45 dolarów kupowałes za 15 z ogniwem i ... dostawałeś bardzo bardzo przyzwoita kopie oryginału Jaxmana Z1 - pytanie czy warto? OCZYWIŚCIE - sam kupiłem 2 sztuki ;) dla samego ogniwa.
Mam obecnie Jaxmana i jedną Cometę - Cometa jest "prawie" idealna ale gibająca sie głowa wobec przemyślnego rozwiązania Jaxmana czyni z niej tylko ... latarkę za 15 dolarów - i to jest adekwatna cena - po prostu okazja - za 40 dolarów z przesyłka wolałem kupić hosta Jaxmana (jako jedna z 2 osób na rok ;) ) i stworzyć coś niebanalnego - poczułem się wtedy jak ten dopieszczoiny "VIP eksluzajwer" bo mam coś czego nie ma wiele osób ;)
Krótko - to TWOJA decyzja na co wydajesz kasę i "co CI się wydaje" - reszta jest poczuciem spełnienia ;)
Ale dyskusja schodzi na obyczajową stronę bycia i życia nie związana z tematem - każdy ma własne spojrzenie na pewne sprawy - forum natomiast jest po to aby dzielić myśli i wspomagać cudze decyzje - Convoy jest przykładem łatwym i nie do podważenia - można go kupić w każdym sklepie mięsnym na rogu za 10-15 dolarów - nie warto nad tym debatować, Sunwaymana w cenie 50 złotych - niekoniecznie - chyba że gdzieś jest wyprzedaż bo nowe modele albo ten ma jakiś feler (jak sól drogowa w torebkach jako najlepsza zdrowa EKO na stół za 20 zł kg ;) )
siwek

Nadal nie rozumiesz co chcę powiedzieć...

Cenę kształtuje popyt, a na popyt wpływają techniki sprzedażowe, na których się nie znam ale obserwując przez wiele lat tendencje do nabywania tego co popularne jednoznacznie potwierdzają moją tezę. A popularność to wyimaginowane częstokroć fanaberie konsumentów.
Cena wyprodukowania takiej jednej markowej latarki EDC, to w moim przekonaniu koszt liczony w okolicach dolara albo i poniżej.
Tylko i wyłącznie chodzi mi o to, że ceny są kosmicznie zawyżane przez przeróżne czynniki. I nawet 30zł za najuboższą wersję S2+ to zdecydowanie za dużo.
Zobaczycie za rok ile będzie kosztował...
Mociumpel

Ale to TY nie rozumiesz co chcę powiedzieć (ja doskonale wiem co niesiesz - sam opylam dziwne rzeczy w innej branży gdzie ceny sprzedaży są od ceny kupna wyższe co najmniej 10x) - NIKT normalny kto chce zarabiać nie sprzedaje JEDNOSTKOWO dowolnego produktu kosztującego 1 dolara za 1 dolara ostatniemu detalicznemu nabywcy - tylko opycha za 10-15 dolarów - tak działa handel.
To że towar jest wart 1 dolara przy produkcji załóżmy minimum 1000 sztuk nie oznacza że za tyle kupisz nawet w Chinach - nawet "głupi" chińczyk umie liczyć i sprzeda Ci go za 2 dolary jeśli zadeklarujesz i wpłacisz za minimum kilkadziesiąt sztuk - potem TY opylasz wyżej - KAŻDY normalny chce zarobić.
Bardziej prozaicznie - tworząc dowolną myśl, utwór, książkę -jest ona TYLE warta ile ludzie za nią zechcą zapłacić - dla jednego to będzie gów.nolit dla drugiego Mona Liza literatury.
Krótko - to że Ty wiesz ile co kosztuje W MATERIALE nie oznacza że za tyle to kupi setka ludzi - nikt normalnie prowadzący biznes nie będzie charytatywnie dopłacał - to nie jest sens życia chciwego krwiopijcy kapitalisty - to jest sedno myśli i przekazu.
Kupiłeś tanio - ciesz się, nie licz że inny zrozumie sens wydawania 50 zł za Sunwaymana skoro za 20 zł mam cos takiego (żart) https://pl.aliexpress.com/item/SKYWOLFE ... 43842.html - 8000lm to 8x więcej niż Twoje 1000lm i to przy 2x niższej cenie - po co przepłacać? ;) - tak działa marketing ...
siwek

I tu się zgodzę w całej rozciągłości z Tobą kończąc off top:)

Dodać jedynie pragnę, że do tej pory byłem posiadaczem 4 zoomiaków Police25W, jak już wiesz hehe, i dziwi mnie strasznie fakt, że to ja właśnie kupiłem te G25C, a nie ktoś od Was - znawców tematu, ludzi uwielbiających emisję lumenów i siedzących głęboko w temacie.
Znacie ceny w $ większości światełek, przeglądacie dziesiątki ofert, a to ja kupuję dwie perełki, które wisiały na allegro ponad tydzień...
Ktoś wyśmiewa mój twór na kierownicy za 60zł dumnie patrząc na swojego zmodzonego S2+ leżącego na biurku za 200zł, a ja w tym czasie wertując fora, czytając recenzję i szukając jakichś alternatyw znajduję wisienkę na torcie...
Czemu ja znalazłem te światełka...???

BTW jaki model tej Comety? Wciąż mam ciągotki do zoom'a, choć dopiero teraz dostrzegam dobrodziejstwo spilla i spota jednocześnie.
Mociumpel

http://budgetlightforum.com/node/46658 - pierwszy lepszy Cometa opis - w sprzedaży raczej niedostępna, tu oferta w wersji oryginal bez przeróbek viewtopic.php?t=23687

Co do kupna po taniości "sunwajka" - może nikt nie szukał akurat czegoś takiego a owa "znawczość" nie polega na ciągłym śledzeniu ofert aby "w razie czego" podpowiedzieć komuś gdzie co kupić - taka osoba w moim mniemaniu byłaby nienormalna ;) albo bardziej taki "nołlajf" by był jak co poniektórzy gracze siedzący po naście godzin przy kompie (nie licząc e-sporciarzy zarabiających w ten sposób na życie - ale to nie ta liga "maniaków")
Stąd standardowo jak ktoś pyta o tani latarek na początek to Convoy S2 jest ZAWSZE na miejscu, nie sądzę aby ktoś chcący pomóc chciał się nagle przykładając do podpowiedzi śledząc wcześniej kilka godzin oferty - sam pomyśl czy byłoby to sensowne i warte "straconego" czasu tym bardziej że w ciągu tygodnia takich pytających zapewne będzie kilkunastu i ... z każdym razem sledziłbyś oferty gdziebądź aby dogodzić komuś poradą?... nie sądzę ...
A Convoy jest zawsze pod ręką ;)
ODPOWIEDZ