Posiadam Technicsa, wzmacniacz SU-500, napęd CD SL-P230, do tego śmieszny korektor graficzny SH-8046. Jest też jakiś deck, oraz jakiś gramowofon.
Mam też całkiem nowy, nawet nierozpakowany wzmacniacz A700MK3, tuner SL-PG590 oraz napęd cd SL-PG590. Kiedyś kupiłem, przeleżał na półce w garażu do teraz.
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
Kiedyś ten używany sprzęt grał w pokoju 60m, zasilał kolumny początkowo w Dynamic Speaker ( wersja Altusa), potem Altusy, a na końcu niestety największą wersję Altona. W Altonach oczywiście skruszały już resory.
Sprzęt jest jaki jest, nie jest górnych lotów, ale zmieniać nie będę. Po odsłuchach coś wybiorę.
Mam plan,powrotu do korzeni, zainstalowania sprzętu w moim"męskim"
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
I teraz wielka prośba do użytkowników forum, pomoc, doradzenie w zakupie kolumn głośnikowych. Do pokoju, będę pasować wąskie kolumny podłogowe.
Budżet do 2 tysięcy za zestaw, a najlepiej mniej.
Przeglądałem trochę rynek, jest wiele dla mnie nowych, polskich firm, młodych wilków, STX, Koda, Taga, może coś z tego? Podstawowy warunek, aby nie grało gorzej niż na Altonach.
A muzyka, ta najlepsza, od Pink Floyd, Led Zeppelin, Genesis, przez rock lat 80... głównie z CD. Może w późniejszym czasie kupię jakiś odtwarzacz sieciowy.