jaka sensowna ładowarka do 18650
Cześć Wam, jaką może ktoś polecić najtańszą działającą ładowarkę do 18650 4,2 V? Musi spełniać 2 zadania:
1. Nie powodować pożaru
2. Nie przeładować ogniwa
Chcę podarować komuś latarkę i potrzebna mi jest dosłownie najtańsza ładowarka. Oczywiście sam też ją sprawdzę najpierw, ale pytam tylko czy ktoś zna jakiś sprawdzony produkt, bo linki z poprzednich stron już są nieaktualne.
1. Nie powodować pożaru
2. Nie przeładować ogniwa
Chcę podarować komuś latarkę i potrzebna mi jest dosłownie najtańsza ładowarka. Oczywiście sam też ją sprawdzę najpierw, ale pytam tylko czy ktoś zna jakiś sprawdzony produkt, bo linki z poprzednich stron już są nieaktualne.
Może coś takiego https://www.bto.pl/produkt/55168/ladowa ... 1865026650
Dobra firma więc powinno być ok.
Dobra firma więc powinno być ok.
Też mogę się pod nią podpisać. Model prosty do bólu - zielona lub czerwona dioda i już.
Inna sprawa że nie napisałeś czy może być pod USB czy chcesz od razu pod 230V.
Inna sprawa że nie napisałeś czy może być pod USB czy chcesz od razu pod 230V.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Można też użyć ładowarkę tego typu https://allegro.pl/oferta/przetwornica- ... 7247135842
Jako, że jestem również na etapie budowania pakietu Li ion, zakupiłem taki oto
BMS .
są tam widoczne dwa piny opisane CD i FD.
Pytanie czy te piny umożliwiają podpięcie np termika jak to ma miejsce w bateriach laptopowych ?
BMS .
są tam widoczne dwa piny opisane CD i FD.
Pytanie czy te piny umożliwiają podpięcie np termika jak to ma miejsce w bateriach laptopowych ?
Ostatnio zmieniony środa 13 lut 2019, 05:45 przez JasiekG, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć,
zanim odeślecie mnie do szukajki:
szykuje mi się większy wyjazd i sporo sprzętu do kupienia. Nie mam czasu przegryzać się przez Internet w poszukiwaniu pasujących mi rozwiązań w związku ze wszystkim, dlatego ogromna prośba do Was o wskazanie przede wszystkim dobrej i niezawodnej ładowarki, niekoniecznie najtańszej.
Cechy:
- 2 sloty
- AA/AAA/18650
- weryfikacja stanu akumulatorków
- opcjonalnie funkcja powerbanku - rozumiem, że ma to sens tylko przy użyciu 18650, prawda?
Czytałem, że Liitokaje bywają zawodne - nie chcę.
Co powiecie o Nitecore Intellicharge D2?
Oczywiście inne propozycje mile widziane.
zanim odeślecie mnie do szukajki:
szykuje mi się większy wyjazd i sporo sprzętu do kupienia. Nie mam czasu przegryzać się przez Internet w poszukiwaniu pasujących mi rozwiązań w związku ze wszystkim, dlatego ogromna prośba do Was o wskazanie przede wszystkim dobrej i niezawodnej ładowarki, niekoniecznie najtańszej.
Cechy:
- 2 sloty
- AA/AAA/18650
- weryfikacja stanu akumulatorków
- opcjonalnie funkcja powerbanku - rozumiem, że ma to sens tylko przy użyciu 18650, prawda?
Czytałem, że Liitokaje bywają zawodne - nie chcę.
Co powiecie o Nitecore Intellicharge D2?
Oczywiście inne propozycje mile widziane.
Krzywdzące stwierdzenie :"czytałem że Li... są zawodne" - ja doświadczam zupełnie odwrotnej cechy - wszystkie Litokale które "puszczałem" do ludzi (głównie 2 segmentowe 300 i ich prostsze wersje) sprawowały i -ują się poprawnie. Lekkie przeładowania na poziomie 4,22-25 w 2-3 sztukach przy w miarę świadomych użytkownikach (jak się pali zielone lub jest napis FULL to wyciągnąć) i okazjonalnym (co kilka dni) łądo- lub doładowywaniu nie wywołały u nikogo spalenia domu czy nawet nietypowych oznak szybszego zużycia ...
Podobnie mówią o moim rowerze że niewygodny że nie widać i w ogóle ekscentryczny - 25 tys przejechanych bezpiecznie km przeczy wszystkiemu co ... nieznane
Podobnie mówią o moim rowerze że niewygodny że nie widać i w ogóle ekscentryczny - 25 tys przejechanych bezpiecznie km przeczy wszystkiemu co ... nieznane