[18650] Dogrzanie kabli z wtyczką 2 pin
-
[18650] Dogrzanie kabli z wtyczką 2 pin
Witam wszystkich,
Na początek proszę o wyrozumiałość, jeśli temat utworzyłem w złym dziale, to proszę moderację o jego przeniesienie, dzięki!
Posiadam lampkę rowerową Wheel UP V9C-400. Siedzi w niej akumulatorek taki jak na podglądowym zdjęciu (z tymże mój ma pojemność 2500 mAh, a sam kabelek jest dużo krótszy, ale głównie chodzi tutaj o końcówkę 2 pin). Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie/u kogo można by było uzbroić lepsze aku w ten kabelek z wtyczką 2pin? Np. jakiegoś Panasonica Protected 3400 mAh, bądź inny o podobnej pojemności/jakości?
Na początek proszę o wyrozumiałość, jeśli temat utworzyłem w złym dziale, to proszę moderację o jego przeniesienie, dzięki!
Posiadam lampkę rowerową Wheel UP V9C-400. Siedzi w niej akumulatorek taki jak na podglądowym zdjęciu (z tymże mój ma pojemność 2500 mAh, a sam kabelek jest dużo krótszy, ale głównie chodzi tutaj o końcówkę 2 pin). Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie/u kogo można by było uzbroić lepsze aku w ten kabelek z wtyczką 2pin? Np. jakiegoś Panasonica Protected 3400 mAh, bądź inny o podobnej pojemności/jakości?
- Załączniki
-
- comment_LEqCXaQ5wUM6WLwUVheMbQQXPKNsyezC.jpg (162.12 KiB) Przejrzano 2122 razy
Od biedy możesz ciachnąć kable i przylutować do nowego ogniwa. Tak, wiem że lutowanie ogniw jest bardzo, ale to bardzo dyskusyjne, lecz mówię Ci jak możesz to ogarnąć we własnym zakresie. Najważniejsze aby grzać bardzo krótko, czyli lutownica musi być mocna.
Musi być ogniwo protected ? To też jest zabezpieczone ?
Musi być ogniwo protected ? To też jest zabezpieczone ?
-
Sam się w to bawić nie chcę, bo na pewno schrzanię akumulatorek. A ładowanie odbywa się poprzez port microUSB wbudowany w latarce (nie wiem czy są jakieś zabezpieczenia przed przeładowaniem, więc wolę zabezpieczony aku, a ten co mam no-name to nie wiem co to jest). Także dalej liczę, że ktoś podpowie, gdzie/u kogo to mogę ogarnąć
Witam
Kabelków się nie zgrzewa, tylko blaszki, do których są lutowane kabelki.
Można kupić ogniwa z blaszkami, lub pogadać z kolegami z forum, kilku ma zgrzewarki.
Jednak... jednak jeśli naprawdę chcesz ogniwo zabezpieczone, to takie kup, obierz folię zewnętrzną i pod spodem będziesz miał blaszkę od jednego bieguna do zabezpieczenia, i drugi biegun też zdatny do lutowania.
Pozdrawiam
Kabelków się nie zgrzewa, tylko blaszki, do których są lutowane kabelki.
Można kupić ogniwa z blaszkami, lub pogadać z kolegami z forum, kilku ma zgrzewarki.
Jednak... jednak jeśli naprawdę chcesz ogniwo zabezpieczone, to takie kup, obierz folię zewnętrzną i pod spodem będziesz miał blaszkę od jednego bieguna do zabezpieczenia, i drugi biegun też zdatny do lutowania.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
Wątpię, że ktoś mi powie co to dokładnie za aku, ale spytać nie zaszkodzi. Ktoś kojarzy co to może być? I czy jest to zabezpieczone, czy nie?
Edit Pyra: obrazki załączamy zgodnie z wytycznymi regulaminu.
Edit Pyra: obrazki załączamy zgodnie z wytycznymi regulaminu.
Ostatnio zmieniony czwartek 03 sty 2019, 18:47 przez Rafaello025, łącznie zmieniany 3 razy.
Wygląda jak samsung, ale to może być wszystko. Do lampek dołączają różne ogniwa, często nie można dojść co to za marka. Koszulkę to można dać każdą.
Tak, jest zabezpieczone. Ta płytka to BMS 1S (czyli zabezpieczenie ogniwa).
Zobacz prywatne wiadomości, już napisałem do Ciebie w sprawie ogniwa wczoraj popołudniu.
Tak, jest zabezpieczone. Ta płytka to BMS 1S (czyli zabezpieczenie ogniwa).
Zobacz prywatne wiadomości, już napisałem do Ciebie w sprawie ogniwa wczoraj popołudniu.
-
Moim zdaniem jest zabezpieczenie od spodu. Takie połączenie o którym mówisz raczej nie ma sensu.endrju1 pisze:Nie wiem jak to widzisz, ale ja na tej płytce nie widzę zabezpieczenia, a tylko łączenie pasków z przewodami.
Co do ogniwa, uważam że powinno być z zabezpieczeniem jak w ION 700 czy w innych lampkach. Ale mogę się mylić.
-
Ja może coś Ci znajdę, poczekaj do jutra wieczorem. Musze przetestować ogniwo protected co mam. Odezwę się na PW.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin