Jaki poręczny PB / ew. ładowarka.
Jaki poręczny PB / ew. ładowarka.
Napiszę że głównym odbiorcą energii z power banku będzie smartfon h. mate 10. Inaczej, głównie w takim bateria pada w najmniej nieoczekiwanej chwili
Będą też światełka: latarki, czołówka na rower, tablet z nawigacją.
Naczytałem się trochę o polecanych Li 100/200, Li 500, Tomo V8 - 4, ENB 4, jeszcze Millery ML102/202,
O zagrożeniach niekompatybilnosci: link. O ładowarkę Koppla z Ikei która wszystko naśladuje i jeszcze więcej?!
Polećcie fajny sposób parokrotnego (więcej niż raz) ładowania w/w urządzeń z PB schowanego w plecaku. Pudełko nie musi grzeszy wyglądem ala Xiaomi, fajnie by było aby dbało o ogniwa na których działa.
Będą też światełka: latarki, czołówka na rower, tablet z nawigacją.
Naczytałem się trochę o polecanych Li 100/200, Li 500, Tomo V8 - 4, ENB 4, jeszcze Millery ML102/202,
O zagrożeniach niekompatybilnosci: link. O ładowarkę Koppla z Ikei która wszystko naśladuje i jeszcze więcej?!
Polećcie fajny sposób parokrotnego (więcej niż raz) ładowania w/w urządzeń z PB schowanego w plecaku. Pudełko nie musi grzeszy wyglądem ala Xiaomi, fajnie by było aby dbało o ogniwa na których działa.
Ostatnio zmieniony piątek 14 gru 2018, 15:37 przez pierotez, łącznie zmieniany 1 raz.
Powodem dla którego omijałem xiaomki 20k była cena w jakiej znajdowałem 150 zeta lub ~50$, może macie sprawdzone linki na ali, gb.
O ładowarce z funkcją pb myślałem! Fajnie mieć możliwość przejścia na aku, o latarkach na rower też. Może przeszedł bym na te wydajne ogniwa (jak one się nazywają? ).
Tylko jak takie li 100/200 lub sl 102/202 nie dadzą rady naładować smarta to lipa te z funkcją rozładowania / testowania pewnie też w wysokiej cenie
O ładowarce z funkcją pb myślałem! Fajnie mieć możliwość przejścia na aku, o latarkach na rower też. Może przeszedł bym na te wydajne ogniwa (jak one się nazywają? ).
Tylko jak takie li 100/200 lub sl 102/202 nie dadzą rady naładować smarta to lipa te z funkcją rozładowania / testowania pewnie też w wysokiej cenie
Ostatnio zmieniony sobota 15 gru 2018, 16:57 przez pierotez, łącznie zmieniany 1 raz.
Powerbank Xiaomi 20000 mAh mimo swej ceny wart jest swojej kasy z 2 powodów:
1. jako jeden z niewielu konsumenckich i o tej pojemności ma ją prawie taką jak deklaruje producent czyli ogniwo jest poprawne i oryginalne.
2. wydajność zrzutu prądu jest również na poprawnym bliskim deklarowanym parametrom - czyli przetwornik jest dobrej klasy
Co zaś do cen - no sorry ale poprawnie wpisany np."powerbank Xiaomi 20000" zrzuca Ci dowolna ilość fraz z cenami PONIŻEJ 50 dolarów - np. https://swiatbaterii.pl/power-bank-xiao ... owosc.html - pierwszy lepszy link więc nie bardzo rozumiem zarzut że "drogo" i "nie mogę znaleźć" ...
I trochę uwag - dobre ogniwo cylindryczne klasy 18650 o pojemności 3000+ to koszt w Polsce od oficjalnego dystrybutora (czyli oryginalne z gwarancją jakości - porównujmy sklepowe do sklepowego) to koszt 15-20 zł. Zakładając, że chciałbyś zmontować sobie Powerbank 20000 mAh z pudełka i ogniw np. https://allegro.pl/obudowa-powerbank-8x ... 32604.html (30 zł) + 8 x https://www.bto.pl/produkt/63133/samsun ... 0mah-liion (8 x 24,50 zł = 196 zł)to cena całkowita wyniosłaby Cię ok 220 zł.
Oczywiście można taniej i bez gwarancji (z Chin) wtedy cena będzie porównywalna ale bez gwarancji
Porównywalny cenowo ale niżej moim zdaniem "uważany" np. https://www.electro.pl/ladowarki-przeno ... id-1154824 - mniejsza renoma choć pojemność ma (testowałem) - wolałbym jednak Xiajomka.
Narzekanie w tym porównaniu na Xiaomiego, który został uznany wg testów za bardzo przyzwoity z niewygórowana cena Powerbank uważam za mocne skąpstwo
1. jako jeden z niewielu konsumenckich i o tej pojemności ma ją prawie taką jak deklaruje producent czyli ogniwo jest poprawne i oryginalne.
2. wydajność zrzutu prądu jest również na poprawnym bliskim deklarowanym parametrom - czyli przetwornik jest dobrej klasy
Co zaś do cen - no sorry ale poprawnie wpisany np."powerbank Xiaomi 20000" zrzuca Ci dowolna ilość fraz z cenami PONIŻEJ 50 dolarów - np. https://swiatbaterii.pl/power-bank-xiao ... owosc.html - pierwszy lepszy link więc nie bardzo rozumiem zarzut że "drogo" i "nie mogę znaleźć" ...
I trochę uwag - dobre ogniwo cylindryczne klasy 18650 o pojemności 3000+ to koszt w Polsce od oficjalnego dystrybutora (czyli oryginalne z gwarancją jakości - porównujmy sklepowe do sklepowego) to koszt 15-20 zł. Zakładając, że chciałbyś zmontować sobie Powerbank 20000 mAh z pudełka i ogniw np. https://allegro.pl/obudowa-powerbank-8x ... 32604.html (30 zł) + 8 x https://www.bto.pl/produkt/63133/samsun ... 0mah-liion (8 x 24,50 zł = 196 zł)to cena całkowita wyniosłaby Cię ok 220 zł.
Oczywiście można taniej i bez gwarancji (z Chin) wtedy cena będzie porównywalna ale bez gwarancji
Porównywalny cenowo ale niżej moim zdaniem "uważany" np. https://www.electro.pl/ladowarki-przeno ... id-1154824 - mniejsza renoma choć pojemność ma (testowałem) - wolałbym jednak Xiajomka.
Narzekanie w tym porównaniu na Xiaomiego, który został uznany wg testów za bardzo przyzwoity z niewygórowana cena Powerbank uważam za mocne skąpstwo
Mociumpel i tu jestem przekonany
Stówka, niech będzie górną granicą.
Najwyżej fajna ładowarka następnym razem.
Dzisiaj do tkmaxxa po fajny plecak z kieszonką na tego xiaoma
edyta,
Ile razy tą xiaomką zatankuje smartfona do pełna (bateria 2800***)?
Bezpiecznie i jakie urządzenia mogę podłączyć dwa na raz?
Stówka, niech będzie górną granicą.
Najwyżej fajna ładowarka następnym razem.
Dzisiaj do tkmaxxa po fajny plecak z kieszonką na tego xiaoma
edyta,
Ile razy tą xiaomką zatankuje smartfona do pełna (bateria 2800***)?
Bezpiecznie i jakie urządzenia mogę podłączyć dwa na raz?
Nie chcę tworzyć nowego tematu, może troszkę odbiegam od pierwotnego założenia tego tematu ale ... Poszukuję powerbanku z funkcją passtrough. Pisząc po ludzku aby pb był w stanie ładować i być ładowanym jednocześnie, szukam buforu dla kamery samochodowej. Kosmicznej pojemności nie potrzeba, cena też fajnie jakby była na jakimś przyziemnym poziomie.
Ostatnio używane
S41, EC03, H03
S41, EC03, H03
Ta! tadada!
Późno, ale lepiej niż wcale. Późno tak bo posiłkowałem się paluchem żonki która dostała taki PB do kupionej bielizny triumpha.
Mam nadzieję że dostałem ten właściwy - 2000 mah 2c!
Słuchajcie jak zacząć go używać? W/g karteluszki instrukcji muszę go naładować. Są 3 porty usb, jeden kabelek usb-mikro usb, jest włącznik na obudowie ale nic co do czego.
Za to ostrzeżenie o niewłaściwym użytkowaniu i o ewentualnym uszkodzeniu urządzenia którego chciałbym uniknąć.
Może w sieci jest jakaś przejrzysta instrukcja obsługi!?
Późno, ale lepiej niż wcale. Późno tak bo posiłkowałem się paluchem żonki która dostała taki PB do kupionej bielizny triumpha.
Mam nadzieję że dostałem ten właściwy - 2000 mah 2c!
Słuchajcie jak zacząć go używać? W/g karteluszki instrukcji muszę go naładować. Są 3 porty usb, jeden kabelek usb-mikro usb, jest włącznik na obudowie ale nic co do czego.
Za to ostrzeżenie o niewłaściwym użytkowaniu i o ewentualnym uszkodzeniu urządzenia którego chciałbym uniknąć.
Może w sieci jest jakaś przejrzysta instrukcja obsługi!?
Ostatnio zmieniony wtorek 23 kwie 2019, 21:14 przez pierotez, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mam Xiaomi 10000mAh QC2 z z funkcją passtrough. Ale żeby była to jakaś przełomowa rewelacja? Tak wielce reklamowany i zachwalany. Na mrozie definitywnie spada jego pojemność. Po przeniesieniu i ogrzaniu wraca np. jedna kreska stanu naładowania. Zwykły tracer 8400. Z wymienionymi ogniwami 3x18650. Bo te oryginalne to jakaś porażka. Ma takie same parametry. A może nawet ciut lepsze od xiaomi. Testowane na długich wyjazdach z GPS. Xiaomi ma nawalone w przetwornicy elementów. Jak w małym komputerku. A taki tracer jedynie główny IC + kilka elementów. A sprawność? Porównywalna, a może ciut lepsza. Z Xiaomi nie jestem zadowolony + cena.
No dobra xiaomka 20k 2c sprawdzona
H. Mate 10 ładowany z 30 do 95% w 3h - chyba nieźle!
Czy ładowarką sieciową od mejta będę mógł ładować ten PB?
H. Mate 10 ładowany z 30 do 95% w 3h - chyba nieźle!
Czy ładowarką sieciową od mejta będę mógł ładować ten PB?
Ostatnio zmieniony środa 24 kwie 2019, 15:09 przez pierotez, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-