Jako że kolega Daro ma chyba zapchaną skrzynkę to wrzucę też tutaj mój problem.
Na wstępie kolokwialnie mówiąc zje..łem sprawe...
Porysowałem refa w sensie poprzecierałem do miedzi i spaliłem drivera...
Ostatnio spadła mi latarka i przestała chodzić jedna dioda, więc latarkę rozkręciłem tyle że myślałem że piguła jest wkręcana i po użyciu siły odkręciłem refa od piguły ukręcając przewody na diodach.
Dziś wszystko polutowałem dałem nową pastę, zmieniłem przewody
nie byłem pewien lutowania emiterów... w sensie nie wiedziałem czy emiter ma iśc na drut ten środkowy czy pad zaraz obok niego, dałem na ten obok...
Po prubie uruchomienia, 0 reakcji w sensie diody nie świecą, myślę coś nie pykło, szybko rozkręcam, a tu dym...
Wypaliło jeden drut emaliowany, i wytopiło przewód na diodzie, o dziwo diody sprawne każda świeci...
Gdzie mogę kupić nowego refa? drivera chyba kupie tego na szeregowe zasilanie od mrelektronika- może moglibyście mi powiedzieć jaki to konkretnie model z tym prockiem pod switcha?
Reasumując, potrzebuje:
Drivera
Refa, może ref podejdzie ten na 6 emiterów
[url=http://www..pl/upload_img/obrazki/IMG_5be0d4190c0422594.jpg][/url]
Skyray King
- smokuxx1987
- smokuxx1987
Na pewno ta czarna cewka spalona, nie przejmuj się ten driver łatwo można zamienić na inny więc nie ma tragedii, będzie okazja do podkręcenia latarki.mrsoon pisze:a dałbyś jakiś namiar na takiego drivera???:)
Na szczęście kupuje od Kazika SKR i będę miał refa i inne graty:)))
Jak myślisz co mogło pójść nie tak z tym driverem??? wygląda jakby tam poszło jakieś zwarcie albo odwrotna polaryzacja??? szkoda że nie ściągnąłem schematu tego szita...