Skyray King

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
mrsoon

Skyray King

Post autor: mrsoon »

Jako że kolega Daro ma chyba zapchaną skrzynkę to wrzucę też tutaj mój problem.

Na wstępie kolokwialnie mówiąc zje..łem sprawe...
Porysowałem refa w sensie poprzecierałem do miedzi i spaliłem drivera...
Ostatnio spadła mi latarka i przestała chodzić jedna dioda, więc latarkę rozkręciłem tyle że myślałem że piguła jest wkręcana i po użyciu siły odkręciłem refa od piguły ukręcając przewody na diodach.
Dziś wszystko polutowałem dałem nową pastę, zmieniłem przewody
nie byłem pewien lutowania emiterów... w sensie nie wiedziałem czy emiter ma iśc na drut ten środkowy czy pad zaraz obok niego, dałem na ten obok...

Po prubie uruchomienia, 0 reakcji w sensie diody nie świecą, myślę coś nie pykło, szybko rozkręcam, a tu dym...
Wypaliło jeden drut emaliowany, i wytopiło przewód na diodzie, o dziwo diody sprawne każda świeci...
Gdzie mogę kupić nowego refa? drivera chyba kupie tego na szeregowe zasilanie od mrelektronika- może moglibyście mi powiedzieć jaki to konkretnie model z tym prockiem pod switcha?

Reasumując, potrzebuje:
Drivera
Refa, może ref podejdzie ten na 6 emiterów

[url=http://www..pl/upload_img/obrazki/IMG_5be0d4190c0422594.jpg]Obrazek[/url]

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Driver od MR elektronik to chyba model MR2007
Max Prąd 5A.

Możesz kupić też dedykowane drivery za granicą np od BLF Q8 albo customowy do sky ray kinga.
Tam już większe prądy, podświetlany klik, ramping i inne bajery.
mrsoon

a dałbyś jakiś namiar na takiego drivera???:)
Na szczęście kupuje od Kazika SKR i będę miał refa i inne graty:)))

Jak myślisz co mogło pójść nie tak z tym driverem??? wygląda jakby tam poszło jakieś zwarcie albo odwrotna polaryzacja??? szkoda że nie ściągnąłem schematu tego szita...
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Te drivery są w porządku mam którąś wersje w starym projekcie
MR2007LVxx MR2007Vxx
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

mrsoon pisze:a dałbyś jakiś namiar na takiego drivera???:)
Na szczęście kupuje od Kazika SKR i będę miał refa i inne graty:)))

Jak myślisz co mogło pójść nie tak z tym driverem??? wygląda jakby tam poszło jakieś zwarcie albo odwrotna polaryzacja??? szkoda że nie ściągnąłem schematu tego szita...
Na pewno ta czarna cewka spalona, nie przejmuj się ten driver łatwo można zamienić na inny więc nie ma tragedii, będzie okazja do podkręcenia latarki.
mrsoon

Dokładnie wdrażam w życie moda kolegi Dariusza, na 3x XM-L2 i 3,5A w diodę w szeregowym połączeniu. Mrelektronik już ma działać w temacie, driver będzie kosztował 70zł tak informacyjnie.
ODPOWIEDZ