Czołówka ~1000 lumenów - ciężki wybór
no ciekawa ale nie idealna, brak księżycówki, podobno startuje zawsze w tyrbie 100% i to zasilanie mnie nie przekonuje, ciekawe ile faktycznie świeci i ile wytrzyma ten wbudowany akumulator
zastanawiam się nad którąś z tych
hp25r
hp30r
PETZL NAO+
PETZL Nao Reactive
Olight HS2
hp12
zastanawiam się nad którąś z tych
hp25r
hp30r
PETZL NAO+
PETZL Nao Reactive
Olight HS2
hp12
BLF A6 mod
Convoy s8 SMO mod xpl hi Driver BLF
Convoy s9
JAXMNVE M3 16340
Convoy L6 mod xhp70
czołówka made in Biedronka
BORUiT D25 2x XP-G2
Skilhunt H03 RGB
Convoy c8 mod xpl hi Driver BLF
Convoy s8 SMO mod xpl hi Driver BLF
Convoy s9
JAXMNVE M3 16340
Convoy L6 mod xhp70
czołówka made in Biedronka
BORUiT D25 2x XP-G2
Skilhunt H03 RGB
Convoy c8 mod xpl hi Driver BLF
uwaga na regulaminŁowca pisze:/.../brak księżycówki/.../
https://sjp.pwn.pl/slowniki/ksi%C4%99%C ... B3wka.html
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Gdyby ktoś był ciekaw jak się rozkłada snop światła w Fenix'ie HL60r, to zapodaję zdjęcie:
Tak jak się obawiałem - strumień jest dość spasiony i szeroki od samego wylotu soczewki, co średnio prezentuje się na fotografiach - w prównaniu do HL25 zdaje się być bardziej rozproszony, co jest o tyle niespodziewane, że wnętrze wyściełane zostało tę samą skórką pomarańczy.
Ma ktoś pomysł jaka fabrycznie produkowana czołówka może służyć za 'laserową dzidę'?
Tak jak się obawiałem - strumień jest dość spasiony i szeroki od samego wylotu soczewki, co średnio prezentuje się na fotografiach - w prównaniu do HL25 zdaje się być bardziej rozproszony, co jest o tyle niespodziewane, że wnętrze wyściełane zostało tę samą skórką pomarańczy.
Ma ktoś pomysł jaka fabrycznie produkowana czołówka może służyć za 'laserową dzidę'?
Ostatnio zmieniony sobota 14 lip 2018, 17:00 przez Q'bot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Witam wszystkich! Jestem nowy na tym forum, i nie przejrzałem jeszcze wszystkich wątków ale wydaje mi się ,że jest to odpowiednie miejsce żeby zadać moje pytanie. Mianowicie, noszę się z zamiarem kupna czołówki. Jest mi ona potrzebna do górskich wędrówek, biwaków, czy wesołego hasania po lesie. Zależy mi na dużej mocy w sytuacjach kryzysowych, względnie długim czasie pracy, oraz dużej wytrzymałości mechanicznej.
Jak na razie wpadły mi w oko dwie latarki o bardzo podobnych parametrach i cenach:
-Nitecore HC65,
-Fenix HL60R
Którą z tych dwóch latarek polecacie, czy może macie jakieś inne propozycje? Dodam ,że mój budżet to max 300 zł.
Jak na razie wpadły mi w oko dwie latarki o bardzo podobnych parametrach i cenach:
-Nitecore HC65,
-Fenix HL60R
Którą z tych dwóch latarek polecacie, czy może macie jakieś inne propozycje? Dodam ,że mój budżet to max 300 zł.
-
- smokuxx1987
-
Z tego powodu na wyprawach mam ze sobą jedno ogniwo 18650 z wbudowaną ładowarką microUSB są tylko nie co większe więc kto wie może zmieści się w twojej latarce.Vegetto666 pisze:Od niedawna posiadam powerbank o pojemności 30 000 mAh, który stał się nieodłącznym elementem mojego wyposażenia na wszelkiego rodzaju wyprawy. Dlatego też zależy mi żeby czołówka była ładowana przez micro USB, więc skilhunt h03 odpada choć nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji
viewtopic.php?t=21457
Witam.
Nie bardzo rozumiem upór w dążeniu do posiadania "wszystkiego w jednym" ,
mam na myśli ładowarkę wewnątrz czołówki.
Ja na wyprawy oprócz power banku zawsze zabieram zasilacz-ładowarkę do ładowania
telefonu komórkowego , ładowarkę Lii-100 oraz ewentualnie power bank.
Ładowarka Lii-100 jest bardzo mała i tania, natomiast warunek wbudowanej ładowarki
w czołówkę bardzo ogranicza wybór.
Układ ładowania zarówno wbudowany w latarkę, jaki i wbudowany w baterię lub kawałek plastiku (ładowarka Lii-100) ma bardzo zbliżoną sprawność.
Ponadto Lii-100 można w sytuacjach awaryjnych wykorzystać jako power bank.
Pozdrawiam
M.
Ja na wyprawy oprócz power banku zawsze zabieram zasilacz-ładowarkę do ładowania
telefonu komórkowego , ładowarkę Lii-100 oraz ewentualnie power bank.
Ładowarka Lii-100 jest bardzo mała i tania, natomiast warunek wbudowanej ładowarki
w czołówkę bardzo ogranicza wybór.
Układ ładowania zarówno wbudowany w latarkę, jaki i wbudowany w baterię lub kawałek plastiku (ładowarka Lii-100) ma bardzo zbliżoną sprawność.
Ponadto Lii-100 można w sytuacjach awaryjnych wykorzystać jako power bank.
Pozdrawiam
M.
-
Wygoda to może jak się korzysta bardzo rzadko, jak pisze Browar. Ale gdy często i np. trzeba zostawić to do ładowania w schronisku czy innym miejscu publicznym, to wolę zostawić w gniazdku ladowarkę z ogniwem za 30 zł komplet, zamiast kompletnej czołówki z ogniwem za 5 x tyle. Albo wziąć dodatkowy aku - co również podważa konieczność ładowania z magnesu. Ale na pewno jego zwolennicy się znajdą.witos pisze:Wygoda panie,wygoda.mario1 pisze:Witam.
Pozdrawiam
M.
Tak na poważnie to dla mnie także nieporozumienie ale cóż,skoro są tacy co tak chcą...