Śledzenie naszych przesyłek
- smokuxx1987
Koledzy to normalna praktyka że Gearbest wysłał przesyłkę kurierem DPD?
Mam nadzieję że mi nie każą za to dopłacać?
Mam nadzieję że mi nie każą za to dopłacać?
Ostatnio zmieniony czwartek 14 cze 2018, 05:57 przez pier, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie.
Pytanie - przesyłka z ali, rejestrowana, numer LF...CN od 9 czerwca wciąż ma status "Waiting for pick up". Czekać jeszcze czy zakładać spór i domagać się zwrotu pieniędzy ? Jest to moje drugie zamówienie u tego samego sprzedawcy z którym jakieś 2 miesiące temu miałem sprzeczkę dotyczącą gwarancji. Tak długo by pamiętał i robił takie czekanie celowo ?
Pytanie - przesyłka z ali, rejestrowana, numer LF...CN od 9 czerwca wciąż ma status "Waiting for pick up". Czekać jeszcze czy zakładać spór i domagać się zwrotu pieniędzy ? Jest to moje drugie zamówienie u tego samego sprzedawcy z którym jakieś 2 miesiące temu miałem sprzeczkę dotyczącą gwarancji. Tak długo by pamiętał i robił takie czekanie celowo ?
ILPT
Oki. Poczekam jeszcze parę dni i jak coś zamówię to samo na inny adres.
EDIT
I pojawiło się anulowanie. Jaki wybrać powód otwarcia sporu ? Tracking problem, custom problem ? Bo wrong adress nie wchodzi w grę...
EDIT2
Zwrot pieniędzy przyznany w jakieś 2 godziny. Kupować raz jeszcze u tego samego sprzedawcy ?
EDIT
I pojawiło się anulowanie. Jaki wybrać powód otwarcia sporu ? Tracking problem, custom problem ? Bo wrong adress nie wchodzi w grę...
EDIT2
Zwrot pieniędzy przyznany w jakieś 2 godziny. Kupować raz jeszcze u tego samego sprzedawcy ?
ILPT
Ktoś się spotkał z takim przypadkiem że przesyłka idzie najpierw z jednym numerem śledzenia jednym przewoźnikiem a potem dostaje inny numer i idzie China Post?
Gdybym nie znalazł strony https://packageradar.com/ to bym nawet o tym nie wiedział, ani w śledzeniu na aliexpress ani w 17track.net nie pokazywało takiej informacji.
Edit: To jest jakiś rekord, doszła w 13 dni :O
Gdybym nie znalazł strony https://packageradar.com/ to bym nawet o tym nie wiedział, ani w śledzeniu na aliexpress ani w 17track.net nie pokazywało takiej informacji.
Edit: To jest jakiś rekord, doszła w 13 dni :O
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Pytanie, co sądzicie o takiej paczce. Zamówiłem w tygodniowym odstępie przesyłki z ali. Przesyłka z 30 grudnia do dnia dzisiejszego w trakingu na ali ma info o braku dostępności śledzenia, mimo wyboru paczki z śledzeniem i nadaniem numeru LF469115026CN. Paczka (zakup) z 6 stycznia już jest widoczny w trakingu i widać że wyleciała już z Chin.
Jak myślicie, zakładać już spór do paczki z 30 grudnia czy czekać ?
Jak myślicie, zakładać już spór do paczki z 30 grudnia czy czekać ?
ILPT
Cześć.
Kolejne pytanie do Was - przesyłka o której wspominałem, wysłana 30 grudnia, wciąż jest niedostępna w śledzeniu.
Inna przesyłka, też rejestrowana, zakupiona tydzień później - 6 stycznia już jest w Polsce i ma status "w drodze".
Jak sądzicie, założyć spór i żądać zwrotu gotówki ? Trochę jestem zirytowany tym, że wybrałem ofertę z droższą wysyłką rejestrowaną a nic wciąż nie mam. Różnica pomiędzy ofertami była spora - towar + paczka nierejestrowana = 5 dolarów, ta sama oferta ale z paczką rejestrowaną to już prawie 10 dolarów.
Co wy na to ?
Kolejne pytanie do Was - przesyłka o której wspominałem, wysłana 30 grudnia, wciąż jest niedostępna w śledzeniu.
Inna przesyłka, też rejestrowana, zakupiona tydzień później - 6 stycznia już jest w Polsce i ma status "w drodze".
Jak sądzicie, założyć spór i żądać zwrotu gotówki ? Trochę jestem zirytowany tym, że wybrałem ofertę z droższą wysyłką rejestrowaną a nic wciąż nie mam. Różnica pomiędzy ofertami była spora - towar + paczka nierejestrowana = 5 dolarów, ta sama oferta ale z paczką rejestrowaną to już prawie 10 dolarów.
Co wy na to ?
ILPT