Czerwony Błysk
Dziś (konkretnie to wczoraj) na szybko sklekotałem cudo na XP-E2 Red, sterowniku 1.4 A (7135 *4) i kolimator 15 st.. Byłem na testach późno wieczorem i jest masakra. Nawet w trybie 40% to świeci jak głupie. Wrogom nie życzę jechać za kimś z taką lampką na pełnej mocy. Walle to może się schować przy tym potworku.
Też byłem miło zaskoczony ilością światła. Na szczęście mój sterownik ma dużo poziomów mocy. Na najniższym nawet da się bez większego bólu zajrzeć wgłąb lustra
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
Zdjęcie na szybko; Czerwony Błysk w towarzystwie moich S2+ i C8 - przy maksymalnej mocy jest tyle samo światła z przodu co z tyłu. Można zamienić na przód i spokojnie jechać siejąc postrach
Na 2 trybie (z 5) mam tyle światła, co trzeba. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie mam żadnego punktu odniesienia...
Uchwyt stały 90° względem sztycy, świeci na koło.
Na 2 trybie (z 5) mam tyle światła, co trzeba. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie mam żadnego punktu odniesienia...
Uchwyt stały 90° względem sztycy, świeci na koło.
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
Ja na maxa miałem to samo, mogła działać jako frontowe światło, ale nie na tym rzecz polega. Aktualnie gdybam nad przytłumieniem tego światła, ale sklep odwiedzę dopiero w przyszłym tygodniu
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Dziubek masz na myśli taki driver?Dziubek pisze:Bo Ty robiłeś na Biscotti, ja na tradycyjnym oprogramowaniu. Wystarczy odlutować u mnie 1 czy 2 AMC i już mam inną moc. Tak czy siak, jestem zdania że 1.4 A to już mocne przegięcie.
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 3cf1PlcXdw
Nie, to jest "tradycyjny" driver (oprogramowanie). Ten z softem Biscotti masz tutaj https://www.aliexpress.com/store/produc ... 1cb1QkWwDI
Dziubek wiem Pytałem jakiego Ty użyłeś drivera.
https://allegro.pl/dioda-cree-xp-e2-3w- ... 26812.html - to jest chyba ta sama dioda prawda?
Tylko na aluminiowym podłożu. Czy do lutowania aluminium z miedzią potrzeba specjalnej pasty?
https://allegro.pl/dioda-cree-xp-e2-3w- ... 26812.html - to jest chyba ta sama dioda prawda?
Tylko na aluminiowym podłożu. Czy do lutowania aluminium z miedzią potrzeba specjalnej pasty?
pietros
Domyślam się ale chcę nabrać doświadczenia a przy tym czerwonym potworku za dużo nie stracę jak mi coś nie wyjdzie
Dodatkowo mam tylko lutownicę transformatorową (chyba LT-75) więc może być różnie.
Przy czerwonym światełku centrowanie diody nie ma aż takiego znaczenia.
Wiele rzeczy może nie wyjść ale od czegoś trzeba zacząć
Domyślam się ale chcę nabrać doświadczenia a przy tym czerwonym potworku za dużo nie stracę jak mi coś nie wyjdzie
Dodatkowo mam tylko lutownicę transformatorową (chyba LT-75) więc może być różnie.
Przy czerwonym światełku centrowanie diody nie ma aż takiego znaczenia.
Wiele rzeczy może nie wyjść ale od czegoś trzeba zacząć
ViP3R nanjg jakiś z odzysku. Naprawdę stara sztuka, ale działa. Ta dioda będzie ok, sam taką użyłem. Weź pod uwagę że w ogłoszeniu piszą o podłożu 16 i 20 mm. Ciebie interesuje 16 mm.
Jak chcesz zobaczyć na żywo lampkę to zapraszam wieczorem na Bałuty
Ja przerzuciłem diodę na Noctigona i zalutowałem. Po niecałej pół godziny świecenia latarka nagrzała się do ~ 50 C. Jeżeli nie czujesz się na siłach to zrób jak pisał pietros, dobra pasta i będzie dobrze.
Jak chcesz zobaczyć na żywo lampkę to zapraszam wieczorem na Bałuty
Ja przerzuciłem diodę na Noctigona i zalutowałem. Po niecałej pół godziny świecenia latarka nagrzała się do ~ 50 C. Jeżeli nie czujesz się na siłach to zrób jak pisał pietros, dobra pasta i będzie dobrze.