Problem z Convoy S2

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
koto

Problem z Convoy S2

Post autor: koto »

Witam

Na początek się przywitam gdyż jest to mój pierwszy post :)

Następnie

Posiadam laterkę Convoy S2 AMC7135x3 XML2 T6-4C

niestety upadła mi na beton i zaczela wariowac, mruga, zmienia swiatlo, ogolnie nie dziala jak powinno. Co mogę teraz z nią zrobic zeby ją jeszcze uratować?
Może ktoś pomoże.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa 22 sie 2018, 07:37 przez koto, łącznie zmieniany 1 raz.
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Spróbuj dokręcić pierścienie dociskające wyłącznik i driwer.
koto

to jakaś filozofia, czy po prostu ręcznie tą część co od tylu akumulatorek wkladam?
marekwoj

część co od tylu akumulatorek wkładasz ma w środku pierścień z dwoma dziurkami, można użyć nożyczek (czubki u dziurki wkładając) i ten pierścień dokręcić.
koto

ok, dzieki, wroce z roboty do domu i sprawdze.

Faktycznie, sprawdziłem, obluzowało się. Dokręciłem i latarka świeci, więc pozostaje mi już czekać na nową latarkę którą w międzyczasie zamówiłem ( Zanflare F1).

Dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony środa 22 sie 2018, 11:05 przez koto, łącznie zmieniany 1 raz.
mikolajjj

Re: Problem z Convoy S2

Post autor: mikolajjj »

koto pisze:zaczela wariowac, mruga, zmienia swiatlo, ogolnie nie dziala jak powinno. Co mogę teraz z nią zrobic zeby ją jeszcze uratować?
Może ktoś pomoże.

Pozdrawiam
Cześć,
mam takie same objawy jak koto, jednak u mnie dokręcenie pierścienia z wyłącznikiem nie pomaga. Co mogę jeszcze zrobić? Jaka może być przyczyna?

pozdrawiam
Tomek
marekwoj

mikolajjj pisze:dokręcenie pierścienia z wyłącznikiem nie pomaga. Co mogę jeszcze zrobić?
Z drugiej strony, w głowicy, jest kolejny pierścień.
mikolajjj

Post autor: mikolajjj »

marekwoj pisze:
mikolajjj pisze:dokręcenie pierścienia z wyłącznikiem nie pomaga. Co mogę jeszcze zrobić?
Z drugiej strony, w głowicy, jest kolejny pierścień.
Pięknie dziękuję, pomogło. Chociaż było to trudniejsze, bo otworki są malutkie i niesymetrycznie rozmieszczone.

Przy okazji nadrabiam niedociągnięcie: witam się po latach (poprzednie konto najwyraźniej zostało usunięte, mimo, że prowadziłem nawet jakieś wymiany wiadomości). Mam nadzieję częściej zaglądać do tej kopalni wiedzy, głównie pod kątem oświetlenia dedykowanego do roweru.

Pozdrawiam
Tomek
ODPOWIEDZ