Opaska / zegarek do smartfona do liczenia kroków itp.
Opaska / zegarek do smartfona do liczenia kroków itp.
Witam.
Szukam opaski, która będzie miała kilka podstawowych funkcji:
-będzie potrafiła samodzielnie policzyć ilość kroków, określić w przybliżeniu przebyty dystans i ilość spalonych kalorii, bez konieczności udziału smartfona
-w momencie dzwonienia telefonu, będzie w stanie zaprezentować powiadomienie że ktoś dzwoni wraz z informacją kto (info z książki tel) - miałem już opaski które pokazywały tylko numer
-w momencie kiedy odejdę od telefonu np. do innego pomieszczeni i opaska straci zasięg i wrócę a opaska znów go odzyska, dobrze by było żeby była w stanie zawibrować i dać znać że jest nieodebrane połączenie
-mierzenie pulsu było by fajnym dodatkiem
Może macie jakiś typ na takie cudo w "dobrej" cenie ?
Szukam opaski, która będzie miała kilka podstawowych funkcji:
-będzie potrafiła samodzielnie policzyć ilość kroków, określić w przybliżeniu przebyty dystans i ilość spalonych kalorii, bez konieczności udziału smartfona
-w momencie dzwonienia telefonu, będzie w stanie zaprezentować powiadomienie że ktoś dzwoni wraz z informacją kto (info z książki tel) - miałem już opaski które pokazywały tylko numer
-w momencie kiedy odejdę od telefonu np. do innego pomieszczeni i opaska straci zasięg i wrócę a opaska znów go odzyska, dobrze by było żeby była w stanie zawibrować i dać znać że jest nieodebrane połączenie
-mierzenie pulsu było by fajnym dodatkiem
Może macie jakiś typ na takie cudo w "dobrej" cenie ?
ILPT
Może Xiaomi Amazfit Cor by ci pasowała. Ale zamiast standardowej darmowej apki MiFit trzeba używać płatnej AmazFit Tools - wtedy są i nazwy kontaktów i wiele innych. I właśnie te powiadomienia po powrocie zasięgu telefonu i jeszcze masa innych rzeczy.
Ostatnio zmieniony sobota 18 sie 2018, 22:26 przez docentus, łącznie zmieniany 1 raz.
Do powyższych celów używam Xiaomi Mi Band2. Jest mniej zaawansowana od zaproponowanych powyżej ale również jest mniejsza, a bateria realnie 2,5 tygodnia pociągnie. W związku z wejściem na rynek Mi Band 3, "dwójkę" można kupić poniżej 100PLN.
Używam aplikacji Notify, opaska z nią dobrze funkcjonuje. Jedyne problemy to przerwy w komunikacji podczas/po aktualizacji aplikacji lub softu wewnętrznego opaski. Poza tym sprawuje się od 1,5 roku bez problemów.
Używam aplikacji Notify, opaska z nią dobrze funkcjonuje. Jedyne problemy to przerwy w komunikacji podczas/po aktualizacji aplikacji lub softu wewnętrznego opaski. Poza tym sprawuje się od 1,5 roku bez problemów.
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
Również polecam Mi Band 2 bo taniej nic sensownego chyba się nie znajdzie. Tak jak wyżej polecam zaopatrzyć się w aplikacje "Notify & Fitness for Mi Band" a nie tą oryginalną bo jest strasznie uboga i niedopracowana, a tak dostajemy możliwość ciągłego pomiaru tętna i możliwość sparowania z np. "Endomondo" czy "Sleep as Android" oraz ustawienia by zamiast ikony powiadomienia pojawiło się kto dzwoni/pisze i początek wiadomości.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Używam Mibanda 2 od dłuższego czasu, ale do tej pory używałem Mifit. Własnie zainstalowałem Notify i widzę, że jest duużo bardziej rozbudowana. Możesz krótko przybliżyć jak skonfigurować wszystko, żeby wyświetlać nazwy kontaktów i początek wiadomości? Masz wersję Pro? Musiałeś uaktualnić firmware opaski?Rysiu. pisze:Tak jak wyżej polecam zaopatrzyć się w aplikacje "Notify & Fitness for Mi Band"
Jeżeli faktycznie działałyby wszystkie opcje, to spełniałaby ona wszystkie założenia autora tematu. A w tej chwili pewnie da się ją wyrwać poniżej 80zł.
Używam wersji Pro, nazwy kontaktów się elegancko wyświetlają, w przypadku wiadomości wystarczała mi ikonka sms lub danego komunikatora. Trochę w aplikacji trzeba pogrzebać żeby poznać wszystkie opcje, ale jest skonstruowana wystarczająco domyślnie, że konfiguracja nie sprawia problemów. Warto było wydać te kilka złotych.
Firmware opaski aktualizowałem przez 1,5 roku chyba 2 razy, poprzez MiFit. W Notify jest niby opcja aktualizacji ale rekomendują jednak poprzez oficjalną aplikację.
Firmware opaski aktualizowałem przez 1,5 roku chyba 2 razy, poprzez MiFit. W Notify jest niby opcja aktualizacji ale rekomendują jednak poprzez oficjalną aplikację.
Pozdrawiam
Jacek
Jacek
pietros, tak używam wersji PRO, odkąd można aktualizować przez tą aplikacje całkowicie pozbyłem się Mifit, tylko zanim odinstalujesz oryginalną apkę zaznacz widoczność opaski i usuń parę. Nie wiem tylko skąd wziąłeś cene 80zł
Co do konfiguracji to aplikacja sama powinna powiadomić by zmienić w ustawieniach androida by nie uwzględniał jej w oszczędzaniu energii.
Żeby wyświetlał się tekst trzeba tak zaznaczyć
Potem w tym oknie można dodawać swoje aplikacje z których chcemy otrzymywać powiadomienia oraz ustawić by zamiast ikony pojawiał się nadawca i początek wiadomości
Co do konfiguracji to aplikacja sama powinna powiadomić by zmienić w ustawieniach androida by nie uwzględniał jej w oszczędzaniu energii.
Żeby wyświetlał się tekst trzeba tak zaznaczyć
Potem w tym oknie można dodawać swoje aplikacje z których chcemy otrzymywać powiadomienia oraz ustawić by zamiast ikony pojawiał się nadawca i początek wiadomości
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Ok, to dzisiaj kupię sobie kartę i wykupię wersję pro. Mi fit już odinstalowałem, przed tym rozłączyłem parę w programie. Z tą ceną chodziło mi o Mibanda 2 a nie o samą apkę.Rysiu. pisze:pietros, tak używam wersji PRO, odkąd można aktualizować przez tą aplikacje całkowicie pozbyłem się Mifit, tylko zanim odinstalujesz oryginalną apkę zaznacz widoczność opaski i usuń parę. Nie wiem tylko skąd wziąłeś cene 80zł
Ok, dzięki za wskazówki.
Działa Ci odblokowanie ekranu przez opaskę?