Co to za dioda?
Co to za dioda?
Witam wszystkich forumowiczów.
Kupiłem lampkę w której miała być dioda XM-L2.
Jednak coś mi się w wyglądzie tej diody nie zgadza.
Może mi ktoś powiedzieć co to za dioda?
Kupiłem lampkę w której miała być dioda XM-L2.
Jednak coś mi się w wyglądzie tej diody nie zgadza.
Może mi ktoś powiedzieć co to za dioda?
Toż to oryginalna Lattice Bright, czyli podróbka Cree
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Latarkę mam już ze dwa miesiące i dopiero teraz coś mnie tknęło z ta diodą. Pisałem do sprzedawcy co to za dioda i zero odpowiedzi
W sumie lampka tanioszka i świeci znośnie więc nie jest źle ale chciałbym wiedzieć co kupiłem.
W sumie lampka tanioszka i świeci znośnie więc nie jest źle ale chciałbym wiedzieć co kupiłem.
https://pl.aliexpress.com/item/2018-Min ... 91457.htmlDziubek pisze:Podziel się kolego linkiem gdzieś kupił swoją latarkę.
Kupiłeś chiński bubel Ale jak Tobie pasuje, to olej sprawę i działaj sobie z nią. Nie popadaj w skrajności, jak niektórzy, że dobra latarka musi swoje kosztować, warto inwestować w jedyną słuszną markę czy coś.kadet pisze:W sumie lampka tanioszka i świeci znośnie więc nie jest źle ale chciałbym wiedzieć co kupiłem.
W zestawie jest ogniwo, jakiej marki ? Bo podejrzewam że jest to jakiś szrot który warto będzie wymienić.
Brałem bez ogniwa bo mam jakieś firmowe i ładowarkę też mam.Dziubek pisze:Kupiłeś chiński bubel Ale jak Tobie pasuje, to olej sprawę i działaj sobie z nią. Nie popadaj w skrajności, jak niektórzy, że dobra latarka musi swoje kosztować, warto inwestować w jedyną słuszną markę czy coś.
W zestawie jest ogniwo, jakiej marki ? Bo podejrzewam że jest to jakiś szrot który warto będzie wymienić.
To mam być latareczka typowo do użytku domowego i do wieczornych spacerów rowerowych. Myślę, że za takie pieniądze to nie ma co wybrzydzać.
Jeśli kogoś by interesowało to mogę zrobić w nocy fotkę jak świeci.
Mam kilkanaście ogniw SAMSUNGa. Rezystancję wewnętrzną mają w granicach 50 mR.pietros pisze:Tylko jak wymieni ogniwo, to może się okazać, że latarka długo nie pożyje, bo jego rezystancja wewnętrzna jest jedynym ograniczeniem prądu diody.
Latarka ma 3 tryby jasności + strobo + SOS więc rez. wew. raczej nie jest jedynym ograniczeniem prądu
Tak, tak widziałem tą odpowiedź ale myślę, że to zły strzał. Moja ma wyprowadzenia w samych narożnikach, natomiast LatticeBright (jeśli greg miał na myśli LatticeBright XM2) ma większy odstęp od narożników. Czyli to jest inna dioda.Bocian pisze:kadet, przecież odpowiedzi udzielono Ci w drugim poście tego tematu.
http://www.latticebright.com/En/cpzs1/2 ... w-370.html