Convoy s2+
Convoy s2+
Witam wszystkich, zakupiłem taki sterownik sterownik . Po złożeniu okazało się że latarka świeci tylko na 100 % i nie umiem tego w żaden sposób zmienić. czy któryś z użytkowników ma wiedzę jaka jest procedura zmiany grup i zechciałby mi to opisać ? Pozdrawiam
-
Witam Panowie, to mój pierwszy post na forum
Aby nie zaśmiecać forum zbędnymi wątkami postanowiłem zadać pytanie tutaj. Temat się trochę pokrywa więc zaryzykuje.
Kilka dni temu uszkodziła mi się dioda w moim ukochanym convoy'u s2+, jestem w 100% pewien że to tylko dioda bo już to sprawdziłem. Posiadam najtańszą wersję latarki 2.1A z diodą U2-1B. Pytanie do was jak najtaniej zreanimować mojego convoy'a? Dodam, że barwa diody bardzo mi odpowiadała, ale teraz nigdzie nie mogę znaleźć diody o tym oznaczeniu. Mam na co dzień styczność z lutowaniem elektroniki więc z wlutowaniem diody powinienem sobie poradzić, prosiłbym o podanie linku do sklepu z odpowiednią diodą (oraz z diodą wlutowaną w podstawkę). Nie straszna mi wysyłka z kraju skośnookich przyjaciół. Pozdrawiam
Aby nie zaśmiecać forum zbędnymi wątkami postanowiłem zadać pytanie tutaj. Temat się trochę pokrywa więc zaryzykuje.
Kilka dni temu uszkodziła mi się dioda w moim ukochanym convoy'u s2+, jestem w 100% pewien że to tylko dioda bo już to sprawdziłem. Posiadam najtańszą wersję latarki 2.1A z diodą U2-1B. Pytanie do was jak najtaniej zreanimować mojego convoy'a? Dodam, że barwa diody bardzo mi odpowiadała, ale teraz nigdzie nie mogę znaleźć diody o tym oznaczeniu. Mam na co dzień styczność z lutowaniem elektroniki więc z wlutowaniem diody powinienem sobie poradzić, prosiłbym o podanie linku do sklepu z odpowiednią diodą (oraz z diodą wlutowaną w podstawkę). Nie straszna mi wysyłka z kraju skośnookich przyjaciół. Pozdrawiam
-
Witam.
Cebul, ta dioda powinna być dla Ciebie w porządku
http://www.kaidomain.com/p/S026291.Cree ... pper-MCPCB
Cebul, ta dioda powinna być dla Ciebie w porządku
http://www.kaidomain.com/p/S026291.Cree ... pper-MCPCB
-
-
Convoy S2+ mruga.
Żeby nie tworzyć nowego wątku. Kupiłem jakiś czas temu latarkę Convoy S2+ ( dane w podpisie) i latarka przestałą działać tzn działa ale mruga ( co dwie sekundy) i nie daje się nic zmienić. Ani tryby, ani moc, a że z taką drobnicą nie mam do czynienia to jedyny sprzęt jaki posiadam to podstawowy miernik i parę drobnych śrubokrętów.
Da się to jakoś naprwić? Czy już na części?
Jeśli jednak da się coś z tym jeszcze zrobić to czy da się tak stuningować tą latarkę aby świeciła tylko w trybach stałych?
Da się to jakoś naprwić? Czy już na części?
Jeśli jednak da się coś z tym jeszcze zrobić to czy da się tak stuningować tą latarkę aby świeciła tylko w trybach stałych?
Convoy S2+
Dioda Cree XML2 U2 1B 940Lm
Sterownik 7135 x 6
Sterownik 7135 x 6
Kurcza miernik pokazuje 2.6 i 1.99 V czyli wina ładowarki lub ogniw?pietros pisze:Ogniwo naładowane?
Ile to powinno mieć V? 3.7V?
Ladowarka :" Battery universal Charger output 3.7V 450 mA najzwyklejsza.
takowa
Wypada zapytać jaka ładowarka będzie dobra, bo może aku są jeszcze zdatne.
Ostatnio zmieniony sobota 18 sie 2018, 19:57 przez dax, łącznie zmieniany 1 raz.
Convoy S2+
Sterownik 7135 x 6
Sterownik 7135 x 6
Może masz kogoś znajomego z lepszą ładowarką np. LiitoKala Lii - 500, Opus Bt-C3100 itp. to może by ci sprawdził akumulator czy jeszcze się do czegoś nadaje i zmierzy pojemność itp. A z tanich ładowarek to może poszukaj np. LiitoKala Lii - 100 - przynajmniej diodami pokazuje poziom naładowania (napięcia).
Napisze tak z takimi kupiłem wyglądają na takie z odzysku.Dziubek pisze:Po kosztach to koszyk i moduł TP4056, taniej się nie da
I jak wspominał jeden z kolegów, napsz jakie posiadasz ogniwa. Jak się okaże że masz badziewie pokroju Ultrafire / Bajlong to odpuść reanimację i kup sobie lepszy akumulator.
Zielony: ICR18650-22F M
Samsung SDIEM
5FS1
Czerwony:
C
IAVFJT6
012671
Podałem opis tak jak widnieje na akumulatorach.
Coś jest chyba nie tak jednak z ładowarką bo wyczaiłem ze ma dwie opcje swiecenia diody:
zieloną - ale to rzadko - jak stykam miernikiem do biegunów, wtedy miernik pokazuje około 4V
czerwoną jak tylko wepnę aku, lub jak jest pusta. Na mierniku też czesto jest czerwona dioda wtedy pokazuje 0 lub 0.02
Convoy S2+
Sterownik 7135 x 6
Sterownik 7135 x 6
Co do polaryzacji to chyba nie. Sprawdziłem miernikiem gdzie pokazuje dodatnią wartość i tym podłączyłem do +. Co by się stało w przypadku odwrócenia.pietros pisze:Ładowarka do wymiany. Napisz jeszcze jakie masz ogniwa?
Ogniwa po naładowaniu powinny mieć 4,2V, poniżej 3V w latarce załącza się ochrona ogniwa w postaci właśnie mrugania które opisałeś. Nie pomyliłeś polaryzacji przy ładowaniu?
Convoy S2+
Sterownik 7135 x 6
Sterownik 7135 x 6
Samsung ok, markowy, ale czerwony to nie wiem. Możesz wrzucić jego fotkę ?
Możesz spróbować je podbić do prawidłowych napięć, ale użyj innej ładowarki. Tą co masz proponuję spisać na starty. Jedyne co z nią jest nie tak, to ona sama
Masz od kogo pożyczyć jakąś sensowną ładowarkę 18650 ?
Ogółem odwrotna polaryzacja = zwarcie.
Możesz spróbować je podbić do prawidłowych napięć, ale użyj innej ładowarki. Tą co masz proponuję spisać na starty. Jedyne co z nią jest nie tak, to ona sama
Masz od kogo pożyczyć jakąś sensowną ładowarkę 18650 ?
Ogółem odwrotna polaryzacja = zwarcie.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin