Lampka do szalenstw nocnych
Lampka do szalenstw nocnych
Dzien dobry Szukam JEDNEJ latarki na rower. Ma mi ona robic za dlugie i krotkie jednoczesnie. Aktualnie mam jedna lampke Mactronica o dosc skupionym swietle (planuje mocowac ja na kask zeby oswietlac sobie miejsce w ktore patrze). Myslalem nad Convoyem C8 zmodowanym wg. tego co jest na tej stronie http://budgetlightforum.com/node/31442 , jednakze nie wiem jak to wplynie na jej zasieg. Ogolnie latarka, ktora mam teraz jest dosc przyjemnym urzadzeniem, ale chcialbym wiecej swiatla. Do skupionego promienia idzie sie przyzwyczaic (no i dodatkowo bede mial ta latarke na kasku wiec bedzie takie jakby dodatkowe zrodlo swiatla, ktore bedzie skierowane zawsze tam gdzie chce), a jak dla mnie duzy zasieg tez jest wazny. Budzet to tak do 130-150 zl. Moze ktos poleci cos ciekawego
Ostatnio zmieniony piątek 18 maja 2018, 05:57 przez Mefju, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę za mało rozproszenia przed rower będzie na takim setupie. Jak masz coś na kasku to tam uderzaj w światło punktowe , na kierownicę wtedy coś co bardziej równomiernie rzuci światło przed rower.
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Ja polecałbym połączenie 2 Latarek Convoy S8 i S2+, znam przypadki takiego użycia tych dwóch latarek i miało to bardzo wielki sens.
S8 daje bardzo długi i wąski promień światła i idealnie nadaje się jako długie światło. S2+ nie trzeba omawiać
Nasz klient wysłał nam nawet zdjęcia jak świeciły mu latarki zamocowane w takim zestawie.
S2+
S8
i teraz 2 na raz
S8 daje bardzo długi i wąski promień światła i idealnie nadaje się jako długie światło. S2+ nie trzeba omawiać
Nasz klient wysłał nam nawet zdjęcia jak świeciły mu latarki zamocowane w takim zestawie.
S2+
S8
i teraz 2 na raz
reklama