Lampa warsztatowa - wymiana diody LED
Lampa warsztatowa - wymiana diody LED
Witam,
mam nadzieję że w dobrym temacie piszę, jeśli nie to proszę o przeniesienie.
Posiadam lampę akumulatorową led i chcę w niej wymienić diodę led z górnego źródła światła ponieważ bardzo słabo świeci. Boczna dioda świeci bardzo dobrze. Mógłby ktoś dobrać jakąś diodę to tej lampy? Może być z alieexpress lub allegro itp.
Zdjęcia lampy i obecnej diody:
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
mam nadzieję że w dobrym temacie piszę, jeśli nie to proszę o przeniesienie.
Posiadam lampę akumulatorową led i chcę w niej wymienić diodę led z górnego źródła światła ponieważ bardzo słabo świeci. Boczna dioda świeci bardzo dobrze. Mógłby ktoś dobrać jakąś diodę to tej lampy? Może być z alieexpress lub allegro itp.
Zdjęcia lampy i obecnej diody:
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
-
Czy jesteś pewien, że świeci słabo z powodu "słabej" diody?
Jasność diody zależy głównie od prądu jakim ją zasilisz, więc wymieniając diodę na mocniejszą, nie zmienisz prądu jakim jest zasilana, więc uzyskasz podobną ilość światła, nawet jak wsadzisz tam diodę o mocy 10W. Razem z diodą powinieneś wymienić sterownik. Do tego dodać radiator i zadbać o odprowadzanie ciepła co w plastikowej latarce jest rzeźbieniem w g..nie.
Jasność diody zależy głównie od prądu jakim ją zasilisz, więc wymieniając diodę na mocniejszą, nie zmienisz prądu jakim jest zasilana, więc uzyskasz podobną ilość światła, nawet jak wsadzisz tam diodę o mocy 10W. Razem z diodą powinieneś wymienić sterownik. Do tego dodać radiator i zadbać o odprowadzanie ciepła co w plastikowej latarce jest rzeźbieniem w g..nie.
świeci słabo z powodu diody. Druga dioda ma taki sam prąd.
Np power led 3w nie będzie świecił lepiej od tego maluszka?
Np power led 3w nie będzie świecił lepiej od tego maluszka?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 07 maja 2018, 20:40 przez stig, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-