Hej
Sprzątałem sobie szpej, który został mi po zabawie we flashoholica - no i wpadł w me ręce stary niedokończony projekt - Maglite 2D z body przerobionym na zasilanie 18650 w układzie 2S2P (po wydrążeniu rowków we wnętrzu body mieszczą się 2 sztuki obok siebie). Mam do niego kobylastą pigułę z miedzi i aż szkoda patrzeć, jak się to truchło marnuje. Koło włącznika jest nawiercona kilkumilimetrowa dziura - pierwotnie miał w niej być potencjometr, ale padł mi sterownik i projekt poszedł do szuflady. Teraz chciałbym wrócić do tematu i odpowiednio zagospodarować sobie tą dziurę - wsadziłbym tam multikolorowego LEDa, który służyłby za wskaźnik naładowania pakietu 2S2P. Chciałbym skorzystać z gotowego miernika, ale wszystkie które znalazłem mają kilka LEDów, a potrzebuję takie cudo, że ma jednego LEDa o zmiennej barwie. Generalnie chodzi o to, co zrobił już dawno temu jayrob na BLF:
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... tor-Option
Miejsca w tubie jest nie za dużo - pusty walec 34mm i wysokości 20mm. I jeszcze musi tam wleźć driver... Macie pomysł gdzie dostać taki gotowy miernik dla pakietu 2S z jednym LED sygnalizującym stan akusów?
Zdjęcie pacjenta:
Pozdrawiam z latarkowej emerytury!