driver xhp70 podkręcanie
driver xhp70 podkręcanie
Witam, posiadam driver led HX-1175c1, zastanawiam się czy da się go podkręcić. Czy wiecie moze który rezystor odpowiada za prąd wyjściowy? załączam fotografie
Ostatnio zmieniony sobota 31 mar 2018, 18:05 przez adamhood, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: driver xhp70 podkręcanie
Witam
Nie jestem tylko pewien, czy podkręcenie prądu będzie bezpieczne dla tego drivera. Poza tym zdaje się że chcesz diodę do projektora, powinieneś więc poszukać jakiego sterownika zasilanego z sieci.
Pozdrawiam
Wiemy, R068.adamhood pisze:Czy wiecie moze który rezystor odpowiada za prąd wyjściowy?
Nie jestem tylko pewien, czy podkręcenie prądu będzie bezpieczne dla tego drivera. Poza tym zdaje się że chcesz diodę do projektora, powinieneś więc poszukać jakiego sterownika zasilanego z sieci.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Dziękuje za odpowiedz, dostałem go w zestawie z diodą, nawet go nie podłaczyłem. Docelowo ma być przetwornica step down ta popularna zielona (niby 300w) cv cc. Wstawie potencjometr i zobacze jak się zachowuje ten driver.
Ostatnio zmieniony sobota 31 mar 2018, 18:23 przez adamhood, łącznie zmieniany 1 raz.
zgadza się, a wiesz może jak obliczyć jaki mi jest potrzebny rezystor gdybym chciał uzyskać np. 6a na wyjściu.
Ostatnio zmieniony sobota 31 mar 2018, 18:48 przez adamhood, łącznie zmieniany 1 raz.