driver - problem z lutowaniem

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Hmm, to chyba jest trwoj programator, moze TO Ci pomoze:

http://www.fischl.de/usbasp/
DeeM

Post autor: DeeM »

Robiłem, podobny programator (fischl).
Jeżeli podczas programowania nie pali się zielona dioda to jest coś z programatorem.
Możesz spróbować zaprogramować programator "na krótko" przez port równoległy (ustaw odpowiednią zworkę).
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

Co do rysowania ścieżek i rozmmieszczania alementów na płytce to polecam program AutoCad którego sam do tego używam zamiast klasycznego paint'a, można rysować z dokładnością 0.01mm, co do lutowania to zrobiłem sobie grot do lutowania w zagęszczeniu
Załączniki
080127_174801.jpg
080127_174801.jpg (5.42 KiB) Przejrzano 511 razy
Awatar użytkownika
Steff.k

Post autor: Steff.k »

Jutro przejrzę ten programator jeszcze raz, ale wątpię czy coś z tego wyjdzie. Narazie biorę sie za lutowanie driverka :D.

Płytkę też w Cadzie rysuje :)
DeeM

Post autor: DeeM »

Jest coś darmowego typu AutoCad tylko w 2 wymiarach nazywa się A9CAD, a tak w ogóle chyba najlepszy do tego celu jest (darmowy;)) Eagle.

[ Dodano: Nie Sty 27, 2008 6:19 pm ]
Ojcze dyrektorze, nie trać wiary! Ja przy uruchamianiu swojego programatora też miałem jazydy ale w końcu zaskoczyło i bzyka ślicznie.
Jakiego AVR'a chcesz użyć do sterowania? Ja myślałem o atmega48 w obudowie QFN28, rozmiar 4mm na 4mm, niestety chyba w Polsce nie do dostania :cry:
Ostatnio zmieniony niedziela 27 sty 2008, 18:21 przez DeeM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

Eagle to już konkretne narzędzie do swojego celu
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...POlecam tez darmowy programik o nazwie KICAD, ma polskiego manuala-bardzo dobrego, jak by co udostepnie linki zainteresowanym
ODPOWIEDZ