Mam zamiar wykonać mały PowerBox w środku będzie siedział pakiet 30-45Ah, do zabezpieczenia pakietu leci kitajski PCM/BMS
BMS
Poszukuje jakieś ładowarki 3S 3-5A jak najmniejszych wymiarów może ktoś z was ma wie gdzie takie coś dostane ?
Ładowarka Li-Ion 3S prąd 3-5A
Tylko wedle opisu przedmiotu kupiłeś BMSa do ogniw Li-Fe:
Bez względu na to jednym z mniejszych rozwiązań będzie zasilacz 12V ustawiony na odpowiednie napięcie z możliwością pracy jako źródło prądowe (można np włożyć do środka taką przetwornicę a z zewnątrz podawać 14-30V).
Więc pozostaje pytanie do jakiego pakietu ta ładowarka ma być ostatecznie?1) Input Charging Voltage : 11.1V
4) Over-charge protection voltage with single cell :3.7V±0.05V
Bez względu na to jednym z mniejszych rozwiązań będzie zasilacz 12V ustawiony na odpowiednie napięcie z możliwością pracy jako źródło prądowe (można np włożyć do środka taką przetwornicę a z zewnątrz podawać 14-30V).
Wracam do starego projektu, kupowałem go bardzo dawno dlatego link wyrzuca do innego bms ale na 100% BMS jest pod li-ion, ładowanie 12,6V prąd max 10A.
Pakiet jaki będzie obsługiwła to 3S10-15P, na poczatku chciałem się bawić z przetwornicami ale ogranicza mnie obudowa chce mnieć jak najmniejsze wymiary. I zalezy mi na gotowej ładowarce zęwnętrzej coś w stylu plug and charging.
Pakiet jaki będzie obsługiwła to 3S10-15P, na poczatku chciałem się bawić z przetwornicami ale ogranicza mnie obudowa chce mnieć jak najmniejsze wymiary. I zalezy mi na gotowej ładowarce zęwnętrzej coś w stylu plug and charging.
Pisząc o zasilaczu miałem na myśli coś pokroju https://www.tme.eu/pl/Document/97ee241a ... LN-80H.pdf