Lepiej od takiego radiatora byłoby wpasować krążek z pełnego materiału. Jak wygląda spasowanie tego elementu w reszcie obudowy? To też bardzo ważne.
Jeżeli ogniwa połączone równolegle, to mógłbyś zastosować np. taki sterownik:
https://www.banggood.com/Convoy-Flashli ... rehouse=CN
Tylko nie wiem jaki tam masz wyłącznik? "Elektroniczny" czy zwykły mechaniczny?
Zmiana akumulatorów w taniej latarce na lepsze i spalony led
-
-
Ogniwa są połączone równolegle, aby 2 krotnie zwiększyć pojemność. Napięcie pozostaje takie samo jak na jednym ogniwie. Czyli 4.2V. Jak by były połączone szeregowo. To by wtedy było 8.4V. Ale pojemność wtedy, by wynosiła jak dla pojedynczego akumulatora. Po to się łączy równolegle, aby wydłużyć czas świecenia. I jak masz równolegle to tak ma być. A jak chcesz wcisnąć ten radiator gwiazdę. To kiepski pomysł. Bo wtedy będzie miał małą powierzchnię styku z pigułą. I tym samym dalej będzie kiepskie odprowadzanie ciepła. Coś tam pomoże. Ale szału nie będzie. I może się znowu dioda spalić. Jak już wciskać to jakiś wałek. A miejsca na przewody można zrobić pilnikiem. I pamiętaj, nowy sterownik również wymaga odprowadzenia ciepła. A w tej konstrukcji to raczej będzie ciężka sprawa.
Przy sterownikach wcześniej zmyliło mnie to, że przy większości z nich jest napisane, że zasilanie powinno być 1 x 18650. Ten radiator chce przykleić klejem termoprzewodzącym do spodu piguły, a na wcisk chodziło mi o to że radiator również będzie stykał się z bocznymi ściankami obudowy. Wałek też wchodzi w grę, tylko nie wiem gdzie taki mogę kupić. Sterownik umieszczę z dala od diody, gdzie nie będzie się tak nagrzewać.