Latarka z biedronki z zoomem 3xAAA na 18650
-
Latarka z biedronki z zoomem 3xAAA na 18650
Witajcie, jakiś czas temu zakupiłem latarkę z biedronki za kwotę bodajże 5.99Cebulionów na 3xAAA słyszałem, że niektórzy zmieniają w niej ten koszyk na ogniwo 18650. Jako, że takowe posiadam chciałbym też tego dokonać
I Proszę was o pomoc co mam zrobić gdyż ogniwo za bardzo wystaję z latarki(o ile mozna nazwać to latarką)
Fotorelacja
#Latarka
#Włącznik od środka
#Włącznik od środka 2
#Pokrywa od wlącznika
Pokrywka ma ok 1.5cm
#Środek latarki
o ile w ogóle jest potrzebny
#Wystająca bateria
Tak jak widać na zdjęciu ile wystaje
I Proszę was o pomoc co mam zrobić gdyż ogniwo za bardzo wystaję z latarki(o ile mozna nazwać to latarką)
Fotorelacja
#Latarka
#Włącznik od środka
#Włącznik od środka 2
#Pokrywa od wlącznika
Pokrywka ma ok 1.5cm
#Środek latarki
o ile w ogóle jest potrzebny
#Wystająca bateria
Tak jak widać na zdjęciu ile wystaje
Re: Latarka z biedronki z zoomem 3xAAA na 18650
Powyższy cytat powinien wystarczyć Ci za opinie o tym co chciałbyś zrobić.JuniorPL10 pisze:Witajcie, jakiś czas temu zakupiłem latarkę z biedronki - o ile można nazwać to latarką
teraz wprost - ta latarka nadaje się do przeróbek ale nic ponadto - dosłownie - świecenie z niej ogniwem 18650 jest cool i funny ale to SWAP malucha (czyli pchanie większego silnika od innego samochodu do malucha - możliwe ale irracjonalne.
Potrzebna Ci będzie tuba przedłużająca która najlepiej wykonać, podać CI kilka adresów abyś zapytał o cenę i ... usiadł?.
Dla modzenia samego w sobie może i warte toto ale ... naprawdę ucz się na czymś innym a TOTO zostaw takie jakim jest
Re: Latarka z biedronki z zoomem 3xAAA na 18650
Kiedyś kupiłem taką tubę na ali w cenie ok: dolara. Pasuje do większości latarek 3xAAA jakie miałem w rękach, tylko teraz nie mogę jej znaleźć, a zamiast 18650 zawsze możesz dać 18500. Na lionie mimo niższego napięcia będzie świecić ciupkę mocniej, co jest akurat plusem:)Mociumpel pisze:.JuniorPL10 pisze:Witajcie, jakiś czas temu zakupiłem latarkę z biedronki - o ile można nazwać to latarką
Potrzebna Ci będzie tuba przedłużająca która najlepiej wykonać, podać CI kilka adresów abyś zapytał o cenę i ... usiadł?.
Ostatnio zmieniony czwartek 22 lut 2018, 20:24 przez Ebola, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Lepsze, a główną zaletą będzie czas pracy. Przy średnim ogniwie ponad dwukrotnie dłuższy i lepiej "stabilizowany" choć oczywiście z prawdziwą stabilizacją nie będzie to miało nic wspólnego.JuniorPL10 pisze:Ewentualnie zmienie 3xAAA na 18500 zawsze to będzie lepsze.Obawiam się że w tej konstrukcji nie da rady, ale kombinuj:)
-
W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź, pomyślę nad tym co by tu zrobić czy kupić 18500 czy też może jakoś to przerabiać na 18650.
Zawsze to jakieś nowe doświadczenie
EDIT:
Zakupiłem ogniwo 18500 i latarka świeci wydaję mi się, lepiej a przede wszystkim dlużej
Zawsze to jakieś nowe doświadczenie
EDIT:
Zakupiłem ogniwo 18500 i latarka świeci wydaję mi się, lepiej a przede wszystkim dlużej
Ostatnio zmieniony piątek 23 lut 2018, 15:55 przez JuniorPL10, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A tak by nie zaśmiecać forum.
Warta kupna ta latarka? Rzeczywiście osiągnie te 2100lm?
https://www.olx.pl/oferta/cree-mt-g2-21 ... o6U7k.html
Warta kupna ta latarka? Rzeczywiście osiągnie te 2100lm?
https://www.olx.pl/oferta/cree-mt-g2-21 ... o6U7k.html
Tak ta latarka jest w stanie to osiągnąć pod warunkiem że korzysta z najnowszej wersji sterownika H1-A ( http://www.kaidomain.com/p/S026606.H1-A ... T-G2-MK-R2 - jest juz nowa rewizja z realnym prądem 3A w ostatnim trybie)
Czy warta ... hm ... jeśli chcesz wspierać czyjąś prace (bo modyfikacja Convoya M1 to nie jest w sprzedaży nigdzie) to jak najbardziej
Mam podobną na Convoyu M2 z refem OP na XHP50.2 - świeci zacnie.
Czy warta ... hm ... jeśli chcesz wspierać czyjąś prace (bo modyfikacja Convoya M1 to nie jest w sprzedaży nigdzie) to jak najbardziej
Mam podobną na Convoyu M2 z refem OP na XHP50.2 - świeci zacnie.
-
To może inaczej - sprecyzuj czego oczekujesz od latarki dodając ile kasy chcesz wyłożyć na gotowca o zakładanych parametrach a my CI pomożemy wskazać taką która spełni Twoje oczekiwania, lub osobę która Ci takową wykona
Wskazywanie zaś kolejnych latarek i pytanie o ich właściwości może trwać w nieskończoność.
A odpowiedź na Twoje pytanie brzmi - szeroko i blisko - czy taka niemetryczna odpowiedź Cię zadowala?
Wskazywanie zaś kolejnych latarek i pytanie o ich właściwości może trwać w nieskończoność.
A odpowiedź na Twoje pytanie brzmi - szeroko i blisko - czy taka niemetryczna odpowiedź Cię zadowala?
-
Sam posiadam już latarkę blitzwolf bw-t1 o mocy 750lm i mi ona wystarcza, lecz chcę kupić latarkę dla taty, który potrzebuję mocniejszej oczekuję od niej:
-dystans, nie chcę szperacza na 500m+, dobrze by było by świeciła tak na 100-150m
-Tryby i tutaj najbardziej zalezy mi na tym aby to było coś takiego jak np. 1tryb-10%,2tryb-30%,3tryb-50%,4tryb-75%,5tryb-100% (strobo,sos, mało potrzebne)
-Czas działania na 100% przy ogniwie 3350mAh przynajmniej 2,5h (im dłużej by mogła świecić tym lepiej)
-Moc latarki 1200lm+
-Cena do 150zł (za samą latarkę, bez ogniw)
-Ogniwa najlepiej 18650
-dystans, nie chcę szperacza na 500m+, dobrze by było by świeciła tak na 100-150m
-Tryby i tutaj najbardziej zalezy mi na tym aby to było coś takiego jak np. 1tryb-10%,2tryb-30%,3tryb-50%,4tryb-75%,5tryb-100% (strobo,sos, mało potrzebne)
-Czas działania na 100% przy ogniwie 3350mAh przynajmniej 2,5h (im dłużej by mogła świecić tym lepiej)
-Moc latarki 1200lm+
-Cena do 150zł (za samą latarkę, bez ogniw)
-Ogniwa najlepiej 18650
-