Szukam czołówki na skitury / narty / snowboard.
Szukam czołówki na skitury / narty / snowboard.
Witam wszystkich użytkowników forum
To mój pierwszy post, chciałbym was prosić o poradę w doborze czołówki.
Główne zastosowanie to jazda na nartach/desce nocą. Zależy mi na tym żeby mieć dobrą widoczność podczas zjazdu (dosyć szybko jeżdżę więc latarka musi świecić daleko).
Zastanawiam się nad Fenix HL60R, Fenix HP25R oraz Mactronic Phantom.
Wszystkie oferują światło powyżej 500 lumenów (to chyba powinno wystarczyć do zjazdu ?).
Czy znacie coś lepszego w tym budżecie? Jeżeli nie to która z tych latarek najlepiej sprawdzi się do moich zastosowań? Głównie to chciałbym widzieć wystające kamienie/gałęzie z daleka.
Pozdrawiam.
To mój pierwszy post, chciałbym was prosić o poradę w doborze czołówki.
Główne zastosowanie to jazda na nartach/desce nocą. Zależy mi na tym żeby mieć dobrą widoczność podczas zjazdu (dosyć szybko jeżdżę więc latarka musi świecić daleko).
Zastanawiam się nad Fenix HL60R, Fenix HP25R oraz Mactronic Phantom.
Wszystkie oferują światło powyżej 500 lumenów (to chyba powinno wystarczyć do zjazdu ?).
Czy znacie coś lepszego w tym budżecie? Jeżeli nie to która z tych latarek najlepiej sprawdzi się do moich zastosowań? Głównie to chciałbym widzieć wystające kamienie/gałęzie z daleka.
Pozdrawiam.
Nie same lumeny mają znaczenie. Liczy się także rozkład światła.jareq pisze:W ogóle ile lumenów jest wymagane do komfortowej jazdy w nocy ? Jeżeli to w ogóle da się tak określić
Na Twoim miejscu rozważyłbym Nitecore HC30 - lekka, ze sporym zasięgiem, można też łatwo przyczepić np. do pasa biodrowego (np. w mglistych warunkach).
Skilhunt H03R i Nitecore H30 powinny być odpowiednie. Ceny z kodami to 120-150 zł.
Był taki temat w zeszłym roku:
viewtopic.php?t=22017&sid=8c0963b23b9a0 ... 551b46a2c9
Był taki temat w zeszłym roku:
viewtopic.php?t=22017&sid=8c0963b23b9a0 ... 551b46a2c9
tu masz SkillHunt około 110 zł z PL / Gearbest /jareq pisze:Gdzie wy to znajdujecie w takiej cenie? Ja znalazlem po 200+ zł
https://couponsfromchina.org/?s=h03