Zakup halogenów do samochodu terenowego.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
EscPL

Zakup halogenów do samochodu terenowego.

Post autor: EscPL »

Witam Serdecznie! ;]
Od jakiegoś czasu szukam dobrych halogenów dalekosiężnych do zamontowania na samochód terenowy. Interesuje mnie coś w tym rodzaju:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7177058035
Aczkolwiek nie wiem które halogeny będą warte swojej ceny i gdzie byłoby stosunkowo tanio. Mam pozytywne doświadczenia jeśli chodzi o zakupy latarek z chińskich sklepów, aczkolwiek nie mogę u nich znaleźć czegoś takiego. Bardzo proszę o doradztwo w tej sprawie.
Pozdrawiam Wszystkich Fanatyków Światełek! :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

EscPL pisze:szukam dobrych halogenów
W aukcji jest w opisie, że diody Cree a z moich obserwacji by wynikało, że cała lampa jest tańsza niż same diody. Dobra lampa tego typu to koszty 4 cyfrowe. Ale nie wiem gdzie ich szukać, bo nigdy nie miałem potrzeby zakupu.
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Może to lattice bright a nie cree? Po powiększeniu zdjęcia ciężko ocenić co to za model. Bardziej przypomina xt-e, ale nie widać zbytnio charakterystycznego krzyża. A co do ceny? Raczej przedsiębiorca kupuje podzespoły hurtowo lub od samego producenta. Więc diody raczej go wynoszą grosze w porównaniu do nas samych kupujących w detalu. Więc czasem się zastanawiam. Skąd niektórzy mają ceny jak z kosmosu (w sensie, że takie drogie).
Minijoe

Post autor: Minijoe »

moja rada jako mechanika który ratuje takowe w błocku tzn powyżej 70 cm :D :D to jest TEREN
kup zwykłe halogeny łatwo naprawić łatwo wymienić jak upier... urwiesz to mała szkoda łatwo naprawić /zamontować tak aby konary jej nie rozwaliły przy pierwszym spotkaniu
toto to paździerz porządne ledbary w którym coś zobaczysz to tak 900 PLUS za sprzęt który się nie przegrzeje pęknie na gałęzi czy kamyku lub zgaśnie albo zacznie migać w najmniej nieoczekiwanym miejscu. Jak chcesz koniecznie ledy to zacznij szukać od 10W na sztuce Jak jedziesz na rajd to potrzebujesz sporo światła
Czego drogie: bo obudowa plaster miodu, radiatory też swoje mają rozmiary, drivery, ma być szczelne, a klosz ma nie rysować się od paznokcia, homologacja I JEST MODNE
Pytanie czy warte jest tyle hajsu dla lansu i zaoszczedzenia kilku amper- bo bogatemu nikt nie broni
halogeny dobre , HELLA FF 75 albo Wessem /te posiadam /
albo xenon ale to jest już droższa opcja
EscPL

Post autor: EscPL »

Minijoe pisze:moja rada jako mechanika który ratuje takowe w błocku tzn powyżej 70 cm :D :D to jest TEREN
kup zwykłe halogeny łatwo naprawić łatwo wymienić jak upier... urwiesz to mała szkoda łatwo naprawić /zamontować tak aby konary jej nie rozwaliły przy pierwszym spotkaniu
toto to paździerz porządne ledbary w którym coś zobaczysz to tak 900 PLUS za sprzęt który się nie przegrzeje pęknie na gałęzi czy kamyku lub zgaśnie albo zacznie migać w najmniej nieoczekiwanym miejscu. Jak chcesz koniecznie ledy to zacznij szukać od 10W na sztuce Jak jedziesz na rajd to potrzebujesz sporo światła
Czego drogie: bo obudowa plaster miodu, radiatory też swoje mają rozmiary, drivery, ma być szczelne, a klosz ma nie rysować się od paznokcia, homologacja I JEST MODNE
Pytanie czy warte jest tyle hajsu dla lansu i zaoszczedzenia kilku amper- bo bogatemu nikt nie broni
halogeny dobre , HELLA FF 75 albo Wessem /te posiadam /
albo xenon ale to jest już droższa opcja
Dzięki za porządne wyjaśnienie!
Nie znam się na tym nic a nic a zastanawiałem się jak to wygląda jeśli chodzi o wytrzymałość, trochę poszperałem po internecie i właśnie wybór padł na halogeny od firmy Wesem, nie wiem które z nich będą ok.
Hella FF 75 też wezmę pod uwagę ;)
ODPOWIEDZ