Zakup pierwszej latarki - pytania po poszukiwaniach
Brązowa jest już na miedzianym podłożu, sądzę że warto do niej lekko dopłacić. Dioda XPL da Ci skupienie większe jak było mówione, ale na start to będziesz zadowolony nawet z Convoya za 10$, tyle że tylko zimne diody tam są.
Z tą odległością jest zabawnie, bo wielu, głównie sprzedających, rzuca cyframi jak wariaci. Już widziałem c8 z zasięgiem 500m, s2+ mamy koło 100 m (na OP) itp. Telefon i jego dioda na 10 metrów ? Chyba odblask jakiś widać z tej odległości, jak to osobniki co piszą że na fabrycznym c8 oświecimy odległości rzędu 250 m. Może i tak, ale w idealnych warunkach i to już bardziej odblask niż wiązka.
Z tą odległością jest zabawnie, bo wielu, głównie sprzedających, rzuca cyframi jak wariaci. Już widziałem c8 z zasięgiem 500m, s2+ mamy koło 100 m (na OP) itp. Telefon i jego dioda na 10 metrów ? Chyba odblask jakiś widać z tej odległości, jak to osobniki co piszą że na fabrycznym c8 oświecimy odległości rzędu 250 m. Może i tak, ale w idealnych warunkach i to już bardziej odblask niż wiązka.
Chyba nikt nie lutuje diodek fabrycznie do piguł, stąd nie posądzam o to Convoya i Simona.
Dobra pasta procesorowa załatwi sprawę.
Zazwyczaj co do zasięgu latarek rozbieżność wynika z braku warunków początkowych czyli tzw. reguł zabawy - kto dalej latarką w wersji ekstremalnej może również oznaczać rzut świecącą latarką w dal ...
Zazwyczaj i tak zasięg fabryczny do 0,25 lumena dziele przez 2 i wtedy wynik bliższy jest prawdy, przy czym raczej dotyczy to latarek do 250-300m potem każdy kto mówi że sięga dalej to jako zadanie polecam przeczytać gazetę z tej odległości - zazwyczaj strzelają focha bo niby bez lornetki się nie da, a gołym okiem to i tak ja mam największego ptaka (bo np. hoduję strusie )
Dobra pasta procesorowa załatwi sprawę.
Zazwyczaj co do zasięgu latarek rozbieżność wynika z braku warunków początkowych czyli tzw. reguł zabawy - kto dalej latarką w wersji ekstremalnej może również oznaczać rzut świecącą latarką w dal ...
Zazwyczaj i tak zasięg fabryczny do 0,25 lumena dziele przez 2 i wtedy wynik bliższy jest prawdy, przy czym raczej dotyczy to latarek do 250-300m potem każdy kto mówi że sięga dalej to jako zadanie polecam przeczytać gazetę z tej odległości - zazwyczaj strzelają focha bo niby bez lornetki się nie da, a gołym okiem to i tak ja mam największego ptaka (bo np. hoduję strusie )
Jest jak pisał przedmówca, tylko pasta, którą i tak warto wymienić. Mini opis masz tutaj https://diodek.pl/piaskowy-sand-convoy- ... ch-convoy/light7 pisze:Dziubek piszesz, że brązowy S2+ z Gearbesta ma miedziane podłoże. A czy podłoże jest wlutowane w pigułę Pytam dlatego, że potrzebuję kupić latarkę już zabezpieczoną termicznie żeby nie musieć nic przy niej grzebać.
Na sam początek polecam też Ci pastę dobrą dać na podłoże, nie kombinować od razu z wlutowaniem. Jest to dobra metoda, nawet amator który ma lewą i prawą rękę da radę. Ponadto na maxa i tak długo jej w ręku nie utrzymasz