Convoy S2 SMO XPL HI vs Convoy C8
Convoy S2 SMO XPL HI vs Convoy C8
Czy któryś z Kolegów posiada zdjęcia porównawcze Convoy'a S2 z diodą XPL HI i Convoy'a C8 SMO z XPL HI?
Znalazłem na rosyjskim forum ale może ktoś robił takie fotografie u nas...
Znalazłem na rosyjskim forum ale może ktoś robił takie fotografie u nas...
Ja mam takie zdjęcia - https://imgur.com/a/C6MOo
Nie maSP5VR pisze:Zależy mi bardziej na Convoy S2 bez plusa z diodą XPL HI i SMO.
Ten model Convoy'a ma głębszy reflektor.
Słyszałem, że ze skalpowaną diodą ma zasięg zbliżony do fabrycznej C8.
C8 XM-L2 SMO 2,8A ma większy zasięg niż S2 XP-L HI 2,8A SMO. Sprawdzone. Teraz nie mam tych dwóch latarek jednocześnie, ale C8 ciężko przebić takim małym świecidełkiem...
Dziękuję. Dystans dowolny (50+ metrów) a będę miał wyobrażenie jak to świeci. Mam C8 z SMO i XPL HI więc porównanie z S2 dużo mi powie.pietros pisze:Mam też C8 SMO z XP-L HI, jak dopisze pogoda, to postaram się pstryknąć jakąś fotkę w terenie. Jaki dystans by Cie interesował?
S5, którą mam, to dokładnie to samo co S2 bez plusa.
Pogoda trochę wietrzna, przynajmniej w płn-wschodniej W-wie...
- smokuxx1987
Dziękuję za wszystkie informacje.
Zbudowałem czołówkę z korpusu lampki Xanes. W środku 3xNichia i sterownik od Grega 4.2 A zmodyfikowany na moją prośbę. Świeci bardzo ładnie ale na przejażdżki rowerowe po Wale Wiślanym potrzebuję większy zasięg. Dlatego też myślę o dodatkowym świetle na bazie refa od S2 z XPL HI. Wszystko będzie jeździło na głowie, kasku.
Na kierownicy roweru mam jeszcze 3xXML-2, własnej konstrukcji. Zasilane sterownikiem z FET od Grega. Jako powerbank 4x18650 14 Ah.
Mociumpel mieszkam w płn-wschodniej części Warszawy, czyli Białołęłka, Tarchomin, Nowodwory. Jak masz blisko to możemy sobie poświecić. Mam też kilka...ście lampek. Daleko, blisko, szeroko, wąsko... do wyboru.
Zbudowałem czołówkę z korpusu lampki Xanes. W środku 3xNichia i sterownik od Grega 4.2 A zmodyfikowany na moją prośbę. Świeci bardzo ładnie ale na przejażdżki rowerowe po Wale Wiślanym potrzebuję większy zasięg. Dlatego też myślę o dodatkowym świetle na bazie refa od S2 z XPL HI. Wszystko będzie jeździło na głowie, kasku.
Na kierownicy roweru mam jeszcze 3xXML-2, własnej konstrukcji. Zasilane sterownikiem z FET od Grega. Jako powerbank 4x18650 14 Ah.
Mociumpel mieszkam w płn-wschodniej części Warszawy, czyli Białołęłka, Tarchomin, Nowodwory. Jak masz blisko to możemy sobie poświecić. Mam też kilka...ście lampek. Daleko, blisko, szeroko, wąsko... do wyboru.
Udało mi się dzisiaj zrobić kilka fotek.
Parametry: f/3.5, ISO 200, czas 2s
Skilhunt H03, Nicha 219C, 4000K
Convoy S3, OP, XP-L V6 3D, 3,04A
Convoy S5, SMO, XP-L HI V2 1A, 3,04A
Convoy C8, SMO, XP-L HI V2 1A, 3,8A
Convoy L2, SMO, XHP35 HI E2 3C, około 2A
Odległość do pierwszego słupa 45m, do drugiego 90m, do budynku 250m.
Jak widać dla L2 250m, to dopiero rozgrzewka. S5 SMO świeci dosyć daleko jednak bardzo ograniczony spill sprawia, że jest mało użyteczna na co dzień.
Parametry: f/3.5, ISO 200, czas 2s
Skilhunt H03, Nicha 219C, 4000K
Convoy S3, OP, XP-L V6 3D, 3,04A
Convoy S5, SMO, XP-L HI V2 1A, 3,04A
Convoy C8, SMO, XP-L HI V2 1A, 3,8A
Convoy L2, SMO, XHP35 HI E2 3C, około 2A
Odległość do pierwszego słupa 45m, do drugiego 90m, do budynku 250m.
Jak widać dla L2 250m, to dopiero rozgrzewka. S5 SMO świeci dosyć daleko jednak bardzo ograniczony spill sprawia, że jest mało użyteczna na co dzień.
Mówiłem że c8 ma realnie koło 100 m
pietros dysponujesz może s7 albo s4 ?
pietros dysponujesz może s7 albo s4 ?
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Koło 100m? Gdybym podniósł ją wyżej, to spokojnie oświetliłaby ten budynek na 250m.
Podejrzewam, że jakby pobawić się położeniem diody w reflektorze, to jeszcze dałoby się troszkę wycisnąć. Ja po prosty wstawiłem seryjną podkładkę.
S7, ani S4 nie posiadam, ale z tego co wiem, to chyba dokładnie to samo co S2 bez plusa.
Podejrzewam, że jakby pobawić się położeniem diody w reflektorze, to jeszcze dałoby się troszkę wycisnąć. Ja po prosty wstawiłem seryjną podkładkę.
S7, ani S4 nie posiadam, ale z tego co wiem, to chyba dokładnie to samo co S2 bez plusa.
A na co dzień trzymasz latarkę w górze ?
No szkoda, ale dzięki za informację.
No szkoda, ale dzięki za informację.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube