Ultimate Collection
- piotrek966
Ultimate Collection
Hej,
Pozwólcie, że pochwale się swoją kolekcją (tym co zmieściło się do walizki)
Obiecuję sobie przerwę w zakupach...
Dodatkowo, chyba pierwsze na forum foty BLF GT które szczęśliwie dotarło 1,5 tygodnia temu.
Niesamowita latarka, jednocześnie wielkaaaa i ciężka. Ale co najważniejsze, bo takie jej zadanie, sprawia radość
Całość upakowałem w walizce kupionej na jula.pl
walizka
Tak to wygląda, i mamy:
BLF GT
Thrunite TN40S
UT02
Convoy S2+
Olight H1 Nova
Pozdrawiam!
Pozwólcie, że pochwale się swoją kolekcją (tym co zmieściło się do walizki)
Obiecuję sobie przerwę w zakupach...
Dodatkowo, chyba pierwsze na forum foty BLF GT które szczęśliwie dotarło 1,5 tygodnia temu.
Niesamowita latarka, jednocześnie wielkaaaa i ciężka. Ale co najważniejsze, bo takie jej zadanie, sprawia radość
Całość upakowałem w walizce kupionej na jula.pl
walizka
Tak to wygląda, i mamy:
BLF GT
Thrunite TN40S
UT02
Convoy S2+
Olight H1 Nova
Pozdrawiam!
Re: Ultimate Collection
ŁOOO paniepiotrek966 pisze: Dodatkowo, chyba pierwsze na forum foty BLF GT które szczęśliwie dotarło 1,5 tygodnia temu.
Ale kloc
TN40S wygląda jak karzełek. W internetach jest filmik:
https://youtu.be/j6Xz0TKvwB0
Jaką masz barwę?
- piotrek966
W weekend (jak pogoda pozwoli) pstryknę fotki, może coś nagram.
Co do GT, barwa w okolicach 4000K, jest to najcieplejsza dioda ze wszystkich moich dotychczasowych latarek. Na dzisiaj nie mogę patrzeć na 6000-6500, preferuję 4500-5000, 4000K wygląda zdecydowanie ciepło, ALE tylko w bezpośrednim porównaniu, jeśli świecimy tylko GT, jest git. (dodam, że kiedyś kupowałem tylko cool-white'y)
Ogólnie, uważam, że TN42 którego pierwotnie chciałem kupić byłby funkcjonalnie lepszą opcją, jeśli patrzymy pod względem "kolekcjonerskim" to oczywiście GT
Jest moc oświetlamy rzeczy których i tak już nie widzimy
W zeszłym roku upłynniłem większość sprzętu i postarałem się podejść do tematu w stylu "mniej znaczy więcej" nie do końca się udało... miałem zostać tylko z TN40S... Ale faktycznie więcej nie potrzeba... no może jakiegoś 10.000 lumenowego floodera, bo brak... hehe to się nigdy nie skończy
Co do GT, barwa w okolicach 4000K, jest to najcieplejsza dioda ze wszystkich moich dotychczasowych latarek. Na dzisiaj nie mogę patrzeć na 6000-6500, preferuję 4500-5000, 4000K wygląda zdecydowanie ciepło, ALE tylko w bezpośrednim porównaniu, jeśli świecimy tylko GT, jest git. (dodam, że kiedyś kupowałem tylko cool-white'y)
Ogólnie, uważam, że TN42 którego pierwotnie chciałem kupić byłby funkcjonalnie lepszą opcją, jeśli patrzymy pod względem "kolekcjonerskim" to oczywiście GT
Jest moc oświetlamy rzeczy których i tak już nie widzimy
W zeszłym roku upłynniłem większość sprzętu i postarałem się podejść do tematu w stylu "mniej znaczy więcej" nie do końca się udało... miałem zostać tylko z TN40S... Ale faktycznie więcej nie potrzeba... no może jakiegoś 10.000 lumenowego floodera, bo brak... hehe to się nigdy nie skończy
- piotrek966
GT to inicjatywa ludzików z forum BLF, czyli projekt stworzony przez forumowiczów i wykonany przez (akurat w tym wypadku) Lumintop. (nie chcę linkować innego forum, także poszukaj w googlach: "Official BLF GT Group Buy thread")
Sam Group Buy już się skończył ale w najbliższym czasie GT trafi do normalnej sprzedaży,
Tematem (między innymi) zajmował się m4dm4x https://m4dm4x.com/ i na jego stronie zapewne pojawią się konkrety.
Kosztowało dla pierwszej 555 zainteresowanych ~115$, w oficjalnej sprzedaży ma być za 250$, czyli z kuponami pewnie 150-200$
Sam Group Buy już się skończył ale w najbliższym czasie GT trafi do normalnej sprzedaży,
Tematem (między innymi) zajmował się m4dm4x https://m4dm4x.com/ i na jego stronie zapewne pojawią się konkrety.
Kosztowało dla pierwszej 555 zainteresowanych ~115$, w oficjalnej sprzedaży ma być za 250$, czyli z kuponami pewnie 150-200$
- piotrek966
-
Niem ma bata żeby było daleko musi być duży reflektor, chyba że ktoś zrobi diodę wielkości główki od szpilki.murgrabia1410 pisze:Tylko jedno mnie martwi. Aby zwiększyć zasięg to co raz większe konstrukcje powstają. Co raz więcej ogniw do zasilania. Niedługo ktoś wpadnie na pomysł. Aby zrobić mobilną latarnię morską. Do czego to zmierza? A co do kolekcji to istna bajka. Gratulacje...
Sam się zastanawiam po co w BLF GT aż 8 ogniw, chyba żeby latara miała jakieś proporcje. Spokojnie by wystarczyło 4, a nawet z jednego da się zasilać XHP35 hi z porządną stabilizacją do końca.
Teraz czekamy aż ktoś wsadzi oskalpowaną xpg2, TN42 po takiej podmiance osiąga blisko 1.000.000cd (fabrycznie nieco ponad 600.000cd)
- piotrek966
- piotrek966