Co sobie ostatnio kupiliście 2

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
maba

Re: Manker MK34 z Nichia 219C

Post autor: maba »

1stein pisze:Kupiłem w Polsce, 5 lat gwarancji z polskiego sklepu.
O, i słusznie, bo Mankery to lubią sobie paść bez powodu. U mnie ostatnio włącznik w U11 się popsuł od leżenia na biurku.. Szkoda, bo lampka świetna, może ktoś potrafi naprawić?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Do KL-S26 dołączyli 2 bracia.
Obrazek
Co mnie zaskoczyło, to fakt, że BD06 świeci prawie tak samo wąsko/szeroko jak C8 XM-L2 SMO. T50 jest fajny dopóki się go nie włączy - sterownik ze straszliwie wolnym PWMem i trybem max położonym pomiędzy dyskotekami, których raczej nie można wyłączyć ... niebawem dostanie zabieg SPA: 3x Nichia219C z optyką 35mm i sterownik z sensownym amperażem (bez DD i żyłowania).
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

SkyRC iMAX B6 MINI
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

tOmki pisze:SkyRC iMAX B6 MINI
Czemu? Przecież wystarczyłoby dołożyć 5 dyszek do Charsoona który jest nieporównywalnie lepszy.
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Sentyment :D

A gdzie w PL kupię Charsoon'a ?

Pierwszego Imax'a B6 kupowałem własnie od skyrc.pl i całe szczęście bo na początku padł mi zasilacz i później sam Imax B6.
Wszytko wymienione na gwarancji.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Dzisiaj zawitał do mnie Convoy S9

Obrazek
kemor90

Post autor: kemor90 »

Gratulacje :)
Mam nadzieję na krótką relacje z użytkowania, szczególnie ten przycisk jak się sprawdza w różnych warunkach. Też mnie on zainteresował
Deeno

Post autor: Deeno »

Kamerka Xiaomi Dafang 1080P
Rewelacja ;) Obrotowa, można zdalnie oglądać a nawet coś mówić i słuchać. Super zabawa.

Obrazek
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

pietros, Ten convoy ma "statywowy" gwint w dupce?
Ciekawie wygląda, tylko tryby do bani. Gdyby strobo było ukryte byłoby ok.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

No właśnie nie, w mojej jest zwykły M6, dopiero w kolejnych wypustach ma być zmieniony na gwint calowy.
Stroboskop w ogóle nie przeszkadza, dostępny jest dopiero po dwukliku.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Nowe zabawki "pomiarowe".

Obrazek

Względem tych lepszych, jakie posiadam, nie będzie mi ich żal wrzucić do torby/reklamówki razem z innymi gratami i nie będzie płaczu w razie uszkodzenia. Zresztą oba "sprzęty" są bardziej poręczne niż inne więc pewnie będą chętniej używane do mniej wymagających pomiarów, choć AN8008 ma 1 rzecz lepszą niż jakikolwiek inny miernik w cenie nawet 10x większej - 1uV rozdzielczości.
ptja

Post autor: ptja »

Kiedy zamawiałeś AN? Mój zamówiony we wrześniu nie doszedł (BG oddał kasę).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

ptja, 8go stycznia z przesyłką "expresową" przez Holandię. Szału może nie ma ale inne, z początku grudnia, jeszcze idą do mnie, więc dopłata <2$ w tym przypadku była raczej rozsądnym wyborem.

EDIT:
Tak na szybko sprawdziłem pomiary 0,1-12V oraz 1mA-2A i jest rewelacja. Błąd max jaki zauważyłem to +/-2 na ostatniej pozycji dla napięcia i +/-11 dla prądu. Jeśli wszystkie są takie prosto z fabryki to mogę z czystym sumieniem polecić ten miernik na początek nawet jako podstawowy dla elektroników. Jednocześnie jest to chyba najtańszy miernik godny zakupu.
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Dwie nowe latarki. :twisted: Trudno mi było uwierzyć w to co zobaczyłem po włączeniu Emisara. Jest rewelacyjny. Taki kieszonkowy reflektor przeciwlotniczy. :mrgreen: Convoy też jest fajny, ale w jego przypadku dostałem mniej więcej to czego się spodziewałem. Jest trochę mocniejszy niż myślałem, ale nie przebija oczekiwań aż tak jak Emisar.

Obrazek

Convoy na szybce i reflektorze miał sporo białych pyłków. Od razu go rozkręciłem i wydmuchałem. Poza tym na krawędziach radiatora widać gołe aluminium, ma też jedno wgniecenie pokryte powłoką. No ale to tylko kosmetyka, piszę wyłącznie dla informacji. :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Po 2 miesiącach używania Samsunga A5 z 2015 roku kupiłem S7 Edge z rachunkiem z 28 listopada 2017 roku :)
ILPT
ODPOWIEDZ