Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Dwiez "zaginionych w Małaszewiczach" (tych co wyjechały 19-go grudnia) ruszyło w dalszą drogę. Jedna zaliczyła towarzyską wizytę w UC (najpierw w Warszawie, potem jeszcze nad morze się wybrała).
Przesyłki z 9 grudnia dalej gdzieś tam się tułają.
Poczta Polska = Poczekasz Poczekasz
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Post autor: @GUTEK@ »

Może im wagon złomiarze pod...
Szukałem informacji na telchina i tam też masa osób czeka na przesyłki właśnie z tego okresu z Małaszewic.
Wcześniejsza przesyłka która dotarła do Małaszewic 2 grudnia, poszła do warszawki 12, a 18 doręczono i w sumie szła nieco ponad miesiąc. A te teraz to masakra jakaś.

Te rejestrowane przesyłki z Małaszewic to mnie najmniej martwią, bo będzie ślad że nie doszło. Najgorzej że mam 5 nierejestrowanych z okolic 11-20.11 o których też cisza.
FreeMagenta

Do mnie doszła właśnie jedna nierejestrowana z października, więc nie trać nadziei :)
Jeśli płaciłeś przez PayPal, to tak czy inaczej spór możesz założyć chyba...

PS Swoją drogą ciekawe co się stało, że UC bateryjki (4X stare dobre 18650B Panasonica protected) postanowił sprawdzić dogłębnie :D Ale właśnie mam info, że zwolnili. Może do nielegalnych pigułek podobne :)
Radeksc

Post autor: Radeksc »

GUTEK, u mnie ślad się urwał 9.12 na "Opuszczenie [Małaszewicze],Polska center" i czekam cały czas :(
Mieciu

Post autor: Mieciu »

Moja przesyłka z gearbest nadana 15 listopada ma ostatni status:
2017-12-08 09:27 Opuszczenie [Małaszewicze],Polska center (alipaczka.pl)

Na trackingu poczty polskiej już przesunęli na 'historię' i trzeba osobnym przyciskiem szukać...
ptja

Post autor: ptja »

U mnie po chińsku 19.12: "Malaiskiewicz, Polska, przybył". No to czekam (na to)... Co ciekawe latarkę zamówioną tego samego dnia też z GB już dostałem.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Deeno

Post autor: Deeno »

Ło matko teraz każdy będzie wpisywał 'a u mnie', 'a u mnie'?
Przestańcie spamować i czekajcie w spokoju. Jak nie macie cierpliwości to nie kupujcie w Chinach.
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Może w ogóle zrobić forum tylko do odczytu, co ?

Gadamy na temat śledzenia, gadamy. Więc z czym masz problem.
Awatar użytkownika
Sosenia

Post autor: Sosenia »

A u mnie... ciekawostka. Przesyłki zdaje się, że podróżują w czasie zupełnie losowym. Wybierałem zawsze najtańszą opcję ze śledzeniem. Przykład:

BLF Q8 w Banggood, zamówiona 21-12-2017, wysłana 22-12-2017 ma ostatni status:
"2018-01-06 07:28 Przyjęto w Polsce WER Warszawa"

Skilhunt H03 w Gearbest, zamówiona 15-12-2017, wysłana 17-12-2017 ma ostatni status:
"2018-01-04 20:46 Illetsk, rosyjskiego centrum przetwarzania, opuścił"

BT-C3100 w Aliexpress, zamówiona 07-12-2017, wysłana 08-12-2017 ma ostatni status:
"2017-12-30 Malashevichy, polskiego centrum przetwarzania, opuścił"

Bluza dla dziecka w Aliexpress, zamówiona 01-12-2017, wysłana 10-12-2017 ma ostatni status:
"2017-12-13 00:59 Shanghai City, wyjazd z Szanghaju do Warszawy (turn)" - tu wymiękam :)
FreeMagenta

Wszystko zależy od tego jaka to jest "najtańsza opcja". W Gearbest masz prawdopodobnie "European Railway Registered" - jedzie do Polski koleją, do granicy około 3-4 tygodni , plus - na kolejnych stacjach zawsze dopisują do trackingu. Minus - w Małaszewiczach siedzi często i miesiąc. Albo i dłużej. To samo z BT-C3100 Aliexpress.

Q8 - jakie są dwie ostatnie litery systemu śledzenia? Poprzednio szły pocztą turecką, w Polsce znikały jak kamfora na ponad miesiąc.
Awatar użytkownika
Sosenia

Post autor: Sosenia »

Wszystkie paczki kończą się na CN. Tak pewnie wybierałem, że transport kolejowy, jeżeli taka opcja była najtańsza, przy czym w Q8 transport był gratis i z opisu nie wynikało, czym pojedzie/poleci. Pierwszy raz mi się zdarza, że cokolwiek z Aliexpress jedzie pociągiem i daje tak jasny obraz z sytuacji gdzie paczka jest... Zawsze było coś w stylu:
1. Status "Paczka nadana"
2. Status "Paczka wysłana"
3. Cisza... [2-3 tygodnie przerwy]
4. Cisza... [paczka dociera do mnie]
5. Czasami nawet wskakuje status "Doręczono" w trakingu.
Nie koniecznie jest to lepiej, bo jednak czekać trzeba dużo dłużej... Wolę po tygodniu zapomnieć o paczce i za kolejne 2 miło się dać zaskoczyć po sprawdzeniu skrzynki pocztowej :)
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Przesyłkę z Banggood mogli Ci wysłać przez Flyt Express. Numer przesyłki jest taki sam, zakończony CN, ale paczka potrafi dojść nawet w niecałe dwa tygodnie. Możliwe, że na naklejce będzie nawet ich logo.

Możliwe że transport koleją się dopiero rozkręca i coraz więcej przesyłek z Chin będą puszczali tą drogą. Tylko jak to będzie dalej tak wyglądać jak wygląda w tych Małaszewicach to będzie tragedia.
kemor90

Post autor: kemor90 »

Wg śledzenia to w Małaszewicach nie jest źle. Paczki wyjeżdżają po 2-3 dniach i tu się problem robi dopiero. Pewnie gdzieś wagony na bocznicach stoją i na WER W-wa nie ma kto się zająć i posortować.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
kemor90 pisze:Pewnie gdzieś wagony na bocznicach stoją
Odpada, PP już dawno nie korzysta z usług kolei.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Przesyłki z Małaszewic z 13.12 dzisiaj nad ranem dotarły do WER W-wa. Równo po miesiącu.
Ciekawe jak będzie z tymi moimi nierejestrowanymi.
ODPOWIEDZ