Skilhunt H03

Oświetlenie montowane na głowie
morfeusz1805

Post autor: morfeusz1805 »

maba pisze:No i koniecznie przydałoby się zabezpieczenie termiczne
A co nie ma zabezpieczenia? Myślałem że to w latarkach lepszych niż marketowe jest czymś oczywistym. Ale przecież przy najmocniejszym trybie latarka traci moc, bo pewnie w środku spaliło i stopiłoby się co nie co. Nie wiem, może się mylę.

Wczoraj dotarły do mnie latarki i chciałbym się zapytać jak zmieniać częstotliwość w stroboskopie?
musty pisze:Jakie proponujecie sprawdzone akumulatory do H03 i gdzie kupić ??
Też miałem z tym problem. Zaproponowano mi takie w tym sklepie:
https://www.bto.pl/produkt/63133/samsun ... 0mah-liion
lub takie:
https://www.bto.pl/produkt/54996/sanyo- ... 0mah-liion
Kupiłem Samsungi bo były tańsze, ale Sanyo ponoć lepsze jeżeli chciałbyś używać do urządzeń wymagających większych prądów. Ale jeżeli chodzi o latarki i ich nieduży pobór nie ma różnicy.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

morfeusz1805 pisze:A co nie ma zabezpieczenia? Myślałem że to w latarkach lepszych niż marketowe jest czymś oczywistym. Ale przecież przy najmocniejszym trybie latarka traci moc, bo pewnie w środku spaliło i stopiłoby się co nie co. Nie wiem, może się mylę.
Wbrew pozorom to nie takie oczywiste. H03 nie ma zabezpieczenia przed przegrzaniem.

edycja:
Zwracam honor, przed chwilą sam z ciekawości sprawdziłem i po przekroczeniu 50°C na obudowie sterownik zaczął szybko redukować prąd. Tak więc Skilhunt H03 posiada zabezpieczenie termiczne.
edycja 2:
Ok tak jak niżej napisano jest to tylko zabezpieczenie czasowe, to 50°C, to tylko zbieg okoliczności, dlatego się zasugerowałem.

Wczoraj dotarły do mnie latarki i chciałbym się zapytać jak zmieniać częstotliwość w stroboskopie?
Dokładnie tak samo jak podtryby, poprzez szybkie dwukrotne kliknięcie.
Ostatnio zmieniony wtorek 09 sty 2018, 23:53 przez pietros, łącznie zmieniany 2 razy.
morfeusz1805

Post autor: morfeusz1805 »

pietros pisze:Wbrew pozorom to nie takie oczywiste. H03 nie ma zabezpieczenia przed przegrzaniem.
Więc dlaczego przy T1 latarka traci moc jeżeli zaczyna się grzać? Nie jest to ochrona termiczna? Z tego co czytałem w H03 też nie poświecisz dłużej, bo zaraz spada moc.
pietros pisze:Dokładnie tak samo jak podtryby, poprzez szybkie dwukrotne kliknięcie.
Dzięki, już sprawdziłem.

Edit.
Chcę ustawić tryb T2 (niby 490lumenów), a T1 ma prawie 2 razy więcej. Wiec wciskam dwuklik i nie widzę za bardzo różnicy. A przecież długość świecenia między tymi pod trybami jest kolosalna. Jak to teraz zrobić? Obserwować w jakim czasie zacznie mi słabnąć moc?
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Bo różnica dla oka jest niewielka, wszak nie postrzegamy przyrostu światła liniowo ;)

H03 ma zwykłe zabezpieczenie czasowe, a nie termiczne.

W końcu pokazali te nowe H03, ale to lipa jest..
http://www.skilhunt.com/product-detail/ ... -headlamp/
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Eee wcale nie lipa, po prostu nie ma rewolucji, jest ewolucja. Jednak raczej nowej wersji sobie nie sprawie, stara mi wystarczy.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

maba pisze:Bo różnica dla oka jest niewielka, wszak nie postrzegamy przyrostu światła liniowo ;)
Różnica jest dosyć znaczna, ale tryb T1 przy zasilaniu z 18650 bardzo szybko słabnie ze względu na napięcie ogniwa. Największą różnicę widać na świeżo naładowanym ogniwie, potem szybko się zaciera.
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

pietros pisze:ale tryb T1 przy zasilaniu z 18650 bardzo szybko słabnie ze względu na napięcie ogniwa. Największą różnicę widać na świeżo naładowanym ogniwie, potem szybko się zaciera.
A jeszcze lepiej na 2x 18350 :)
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Witam,

Można gdzieś dokupić elementy takie jak gumka włącznika czy optyka do skilhunta czy tylko i wyłącznie u producenta? Optykę to pewnie można by dopasować, w starym "kolimatorze" odpadły krawędzie te które się stykają z oringiem. Poza tym zauważyłem że pod podłożem diody było zbyt dużo pasty termoprzewodzącej ale to chyba norma.. Piszę o starym modelu h02.
_Shadow

Post autor: _Shadow »

No więc kolejne zakupy ehh to jest jakaś choroba. Chociaż już znalazłem idealną latarkę dla siebie jaką jest nitecore tip, bo naładuje ją ładowarką od telefonu, jedna ładowarka do wszystkiego, a i na świecenie wystarcza zawsze może dlatego że aktualnie mieszkam w mieście.

Nie mniej jednak potrzebuje też coś jako czołówka, do majsterkowania bo czasami brakuje kogoś do potrzymania latarki.
Myślałem nad nitecore nu20 albo nu30 ze względu na wagę i możliwość ładowania jej ładowarką od telefonu.
Choć zniechęciły mnie opinie że to nie ma stabilizacji i przy tych 160lm świeci max 2 h a później 15lm więc trochę lipa.
Wpadł mi w oko skilhunt h03 bo mam ładowarkę nitecore d2 więc pozostaje dokupienie ogniwa.
I teraz kilka pytań:
- czy ogniwo musi być z zabezpieczeniem ??
- czy równie dobrze świeci na cr123 bo takie mam zapas do fenixa ?
- szukać wersje tir czy tą wersje z klapką ?? bo na filmach wyglądało że tir świeci po prostu trochę szerzej.
- czy ma to stabilizacje ?? że jak włączę tryb ok 200lm to będzie trzymało przez te 6-7 godzin spaceru ??
- może macie jakieś inne propozycje ?? nie ukrywam że nie chce wydawać nie wiadomo ile bo dla mnie to bez sensu.
Kupiłem mankera T01 żeby świecić dalej i w sumie mi to nie potrzebne do tip wystarcza do codziennych spraw
Ostatnio zmieniony czwartek 11 sty 2018, 18:26 przez _Shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
...John

Post autor: ...John »

Długo się czeka na te latarki z GearBest?
kemor90

Post autor: kemor90 »

_Shadow,
1. Ogniwo bez zabezpieczenia, latarka ma własne
2. Teoretycznie równie dobrze, ale sporo krócej
3. Raczej wersja TIR do majsterkowania czy spacerów w sam raz. Te z klapką mają opinie, że może się ona uszkodzić.4. Gdzieś się spotkałem z testami, z których wynikało, że ma dosyć dobrą stabilizację ale nie jestem tego powiem do końca.
4. W tym przedziale cenowym ogólnie każdy ją poleca

...John,
Jak wszystko z Chin, różnie, średnio 2,3 tygodnie do miesiąca.
b@rto

Post autor: b@rto »

Konkretnie Skilhunt H03 jedzie już z polskiego magazynu, więc czas oczekiwania to kilka dni.

PS. Ktoś może dysponuje kodem rabatowym na właśnie H03?
robin31

Post autor: robin31 »

Którą opcje trzeba zaznaczyć aby wysłali z polskiego magazynu?
b@rto

Post autor: b@rto »

G-W-4
lukk

Post autor: lukk »

Można jeszcze jakiś działający kod dostać ?
ODPOWIEDZ