Witam. Czy miał może ktoś styczność z tą ładowarką
VARTA LCD DUAL i jest w stanie napisać coś na jej temat? Ponieważ na tą chwile brak jakichkolwiek informacji z użytkowania tego sprzętu, a był bym nią zainteresowany z kilku względów pomijając cenę.
ladowarka-varta-lcd-dual-r6-aa-r3-aaa-1865
ladowarka-varta-lcd-dual-r6-aa-r3-aaa-1865
Ostatnio zmieniony poniedziałek 08 sty 2018, 16:54 przez rzallegro, łącznie zmieniany 1 raz.
Funkcjonalnie wydaje się być w miarę w porządku. Nie wiadomo jakim prądem rozładowuje ogniwa przy testowaniu, nie znalazłem tego w opisie. No i prąd ładowania dla li-ion podają od 500mA, dla 10440 może to być jednak trochę za dużo.
Jeżeli pomijasz cenę, to bierz i przetestuj, tylko nie zapomnij potem napisać parę słów z wrażeń.
Za połowę ceny kupisz na allegro lii-500, która ma w zasadzie taką samą funkcjonalność.
Jeżeli pomijasz cenę, to bierz i przetestuj, tylko nie zapomnij potem napisać parę słów z wrażeń.
Za połowę ceny kupisz na allegro lii-500, która ma w zasadzie taką samą funkcjonalność.
Na tą chwile miała by służyć do Ni-MH oraz 18650. Nie wiem czy się odważę brać w ciemno ładowarkę za 250 zł , sama specyfikacja to jednak dla mnie jednak trochę mało. Dużym plusem jest za to 3 letnia gwarancja. Liitokalę cały czas biorę pod uwagę tylko właśnie ten brak gwarancji jest dla mnie na minus. Bo nie wiem ile ten chiński sprzęt będzie działał, a wydawanie co pół roku 100 zł na nową ładowarkę mija się dla mnie z celem.
Z opisu Varty: " Ładuje akumulatorki Li-lon z biegunem dodatnim o wysokości minimum 1,5 mm. Nie ładuje akumulatorków Li-lon z płaskim plusem."
Jak dla mnie to dyskwalifikacja tej ładowarki. Na około 20 ogniw mam tylko jedno z takim wystającym pinem ( w golarce), moja Liitokala Lii - 500 ładuje za to wszystkie płaskie akumulatory.
Jak dla mnie to dyskwalifikacja tej ładowarki. Na około 20 ogniw mam tylko jedno z takim wystającym pinem ( w golarce), moja Liitokala Lii - 500 ładuje za to wszystkie płaskie akumulatory.
HaikeLite MT03 II Devourer, Convoy S11[3000K], Skilhunt H03, Olight M20, Ultrafire S12 XML-T6, Nitecore TIP, Convoy S2+UV i kilka laserów 10-100 mW [green, purple]