Convoy L6
To weź przemyśl czy faktycznie jest Ci potrzebny ten potworek skoro c8, jak sam piszesz, wystarcza Ci. Kupić aby kupić to bez sensu.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Jak chcesz, Twoje pieniądze. Sensowniej było by umówić się z kimś z forum, kto mieszka niedaleko, na mały test.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Też mnie korciła ta latarka (jak i inne potworki jej pokroju), jednak miałem okazję zobaczyć ją w akcji i po sensownym przemyśleniu sprawy, doszedłem do tego, że będzie mi raczej nie potrzebna, a nawet jak, to co najwyżej 1-2 razy do roku (no chyba że do szpanu przed znajomym).
Oczywiście nie mówię, że tobie będzie lub nie będzie potrzebna, jednak warto czasami spojrzeć nieco z dalszej perspektywy.
Oczywiście nie mówię, że tobie będzie lub nie będzie potrzebna, jednak warto czasami spojrzeć nieco z dalszej perspektywy.
O tak, dobra myśl, uważam podobnie, tylko do zastosowań dodałbym np. ładny wygląd na szafce. I jeszcze coś, to akurat na prawdę może mieć sens. Ta latarka z założonym dyfuzorem rozpraszającym i na niskim trybie może długo i bardzo dobrze działać jako awaryjne oświetlenie w domu, jest duża, łatwo ją znaleźć w kryzysowej sytuacji... Jako taka awaryjna latarka do domu się wydaje być ok. I jeszcze te wielkie ogniwo...endrju1 pisze:Też mnie korciła ta latarka (jak i inne potworki jej pokroju), jednak miałem okazję zobaczyć ją w akcji i po sensownym przemyśleniu sprawy, doszedłem do tego, że będzie mi raczej nie potrzebna, a nawet jak, to co najwyżej 1-2 razy do roku (no chyba że do szpanu przed znajomym).
Panowie, a kupował ktoś z Was Convoya L6 w Chinach i nie zapłacił VATu? Nie miałem jeszcze okazji zamawiać tak wielkiej paczki, kupowałem same maluchy i drobnicę. Ja wiem, że to loteria, ale w tym przypadku szansa "przegranej" jest chyba spora? Macie jakieś doświadczenia? Też bym sobie kupił bo mi się bardzo podoba.
Pozdrawiam
Od ponad tygodnia mam L6, bezpłatną opcją przesyłki szła niecały miesiąc i nie było żadnych wątpliwości ze strony celników.
Chciałbym przypomnieć, iż VAT naliczony może zostać dla przesyłki z zawartością od 45 EURO w górę, czyli ~50$.
Większość ofert na L6 z kodem mieści się poniżej tej magicznej bariery i dlatego nie powinno być absolutnie żadnego problemu.
Tak przy okazji, w trybie turbo świeciła przeszło 30 minut, nie zagrzała się, ale to pewnie zasługa wiatru i chyba moje rozbiórkowe Panasonici nie do końca są w stanie podołać nawet tak niskim wymaganiom jak 5A.
Chciałbym przypomnieć, iż VAT naliczony może zostać dla przesyłki z zawartością od 45 EURO w górę, czyli ~50$.
Większość ofert na L6 z kodem mieści się poniżej tej magicznej bariery i dlatego nie powinno być absolutnie żadnego problemu.
Tak przy okazji, w trybie turbo świeciła przeszło 30 minut, nie zagrzała się, ale to pewnie zasługa wiatru i chyba moje rozbiórkowe Panasonici nie do końca są w stanie podołać nawet tak niskim wymaganiom jak 5A.
Ostatnio używane
S41, EC03, H03
S41, EC03, H03
rafnov
Jeżeli "majfrend" nie klepnie Ci w deklaracji "Gift" to podatek VAT naliczyć mogą już w przypadku przedmiotu o wartości od 22€ w górę.
Edit
na szybko znaleziony link z opisem kwot
a tutaj opisane jest dokładniej cło, natomiast VAT po łebkach
Linki na szybko wyszukane u wujka Google.
Odnośnie kwoty 150€ to chodziło Ci o cło, a nie VAT.
Jeżeli "majfrend" nie klepnie Ci w deklaracji "Gift" to podatek VAT naliczyć mogą już w przypadku przedmiotu o wartości od 22€ w górę.
Edit
Ostatnio zmieniony piątek 05 sty 2018, 21:46 przez Goferjw, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio używane
S41, EC03, H03
S41, EC03, H03
Jest jeszcze inaczej - zgodnie z ustawą o podatku od towarów i usług VAT może być naliczony od każdej kwoty, niezaleznie czy to €1 czy €22, czy €50.Goferjw pisze:rafnov
Edit
Zwolnienia do €22 nie stosuje się do towarów importowanych w drodze zamówienia wysyłkowego.
Jeśli chodzi o zwolnienie do €45 (podarunek) - ma zastosowanie jedynie w przypadku wysyłki od osoby fizycznej.
Cło płacimy powyzej $150, stawki zalezne od produktu.
Tyle przepisów, w praktyce wyglada to natomiast, jak wyglada.