Coś naprawdę dużego i mocnego
Może być z ACEBEAM K30 i najnowszym TK35?Sosenia pisze: Odnośnie szerokości strumienia to się pogubiłem w temacie... Znaczy BLF Q8 na pewno na dniach zamówię, ale już teraz ciekaw jestem beamshotów, macie może jakieś zdjęcia z porównaniem do czegoś podobnego co mam (U4-MCU/WF-502B)? W drodze do mnie jest jeszcze H03 (TIR) i S2+ ale to dopiero w styczniu (może)... Już nie mogę się doczekać
http://www.torch.pl/forum/index.php/top ... #msg263614
I finalnie po 17 dniach od zamówienia stałem się szczęśliwym posiadaczem BLF Q8. Z racji, że latarka wyprzedziła gdzieś w trasie BT-C3100, nie miałem okazji znaleźć 4 ogniw o podobnej mocy i nie mam pewności, czy te, które użyłem pozwalają wykorzystać pełną moc latarki, ale i tak robi wrażenie... Spacer z latarką po lesie w kompletnej ciemności niewiele różni się od spaceru w dzień, natomiast otwarcie pełnego ognia w domu... hmmm, nie widziałem tam tyle światła naraz
Chwilę czasu zajęło rozszyfrowanie schematu kodów i trybów, ale zostałem jednak przy ustawieniach fabrycznych, ramping (płynne regulowanie mocy) z pamięcią ostatnio używanego poziomu bardzo mi odpowiada. Genialna jest też blokada włączenia (4-klik) - nikt sobie krzywdy nie zrobi bez wcześniejszej autoryzacji (np. dzieci). Po stokroć blokada wygrywa z opcją wyłączenia zielonej diody (lokalizator). Jak kliknę 2x za szybko mam tryb MAX, jak za wolno, latarka się wyłączy ale lokalizator dalej świeci. Trzeba trafić w coś pomiędzy, ale bez kilku prób i oślepień przez tryb MAX ciężko go wyłączyć. Blokada (4-klik) załatwia temat za każdym razem.
Nie miałem okazji jeszcze zagrzać latarki, ale już po chwili robi się wyraźnie ciepła w trybie MAX - jakie ustawienie tu polecacie? Czas, czy czujnik temperatury?
Chwilę czasu zajęło rozszyfrowanie schematu kodów i trybów, ale zostałem jednak przy ustawieniach fabrycznych, ramping (płynne regulowanie mocy) z pamięcią ostatnio używanego poziomu bardzo mi odpowiada. Genialna jest też blokada włączenia (4-klik) - nikt sobie krzywdy nie zrobi bez wcześniejszej autoryzacji (np. dzieci). Po stokroć blokada wygrywa z opcją wyłączenia zielonej diody (lokalizator). Jak kliknę 2x za szybko mam tryb MAX, jak za wolno, latarka się wyłączy ale lokalizator dalej świeci. Trzeba trafić w coś pomiędzy, ale bez kilku prób i oślepień przez tryb MAX ciężko go wyłączyć. Blokada (4-klik) załatwia temat za każdym razem.
Nie miałem okazji jeszcze zagrzać latarki, ale już po chwili robi się wyraźnie ciepła w trybie MAX - jakie ustawienie tu polecacie? Czas, czy czujnik temperatury?