Szperacz do auta

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Góral Zbyszek

Szperacz do auta

Post autor: Góral Zbyszek »

Witam serdecznie wszystkich :D
To mój pierwszy post dlatego jeżeli znajduję się w nieodpowiednim dziale lub coś nie jest do końca zgodne z przyjętymi na forum zasadami to proszę o konstruktywną krytykę.
A teraz do rzeczy. Potrzebuję szperacza/lampy zasilanej prądem z zapalniczki samochodowej i tylko wyłącznie takie źródło zasilania. Przeszukałem już internet w miarę moich możliwości i niestety ciągle napotykam się na lampy z akumulatorami które ładuje się w domu a ew możliwe jest ładowanie akumulatora przez zapalniczkę w aucie. Taka opcja zdecydowanie odpada. Zasięg sprzętu jakiego szukam musi wahać się w przedziale 100-200 metrów z możliwie jak najmocniejszym i najszerszym polem jakie będzie oświetlane. Cena jest drugorzędnym wyznacznikiem ale niechętnie przekroczę 500zł. Proszę ew o inne sposoby jakie koledzy/koleżanki znacie aby móc bezproblemowo patrolować obszar z auta przez kilka godzin (4h min) na takich dystansach jak wspominałem.
Pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwości oczekuję waszych uwag.
Zigi
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

Załóż temat w tym dziale viewforum.php?f=38 a na pewno za takie pieniądze ktoś się podejmie zrobienia takiego sprzętu opartego na ledach lub na xenonie. Za 500zł będzie to kilka tysięcy lumenów czyli sporo więcej niż dają światła w aucie.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Ledami nie zawracaj sobie głowy tylko idź od razu w ksenon. Wyjdzie taniej, mocniej i dalej. Praktycznie każdą ksenonową lampę zasilaną z aku 12V można łatwo przerobić na zasilanie z zapalniczki. Tylko czy to takie wygodne? Zawsze możesz dać jakiś mały aku w środku chociażby do podtrzymania pracy lampy.

Ta wygląda ciekawie : http://allegro.pl/szperacz-35w-hid-spot ... 31628.html

Tylko jak pisałem, przerobić na zasilanie prosto z zapalniczki, a aku ewentualnie zostawić awaryjnie.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Tani szperacz na żarówkę, wrzucić do niego lustro np. z długich z auta. W to upakować xenon w wersji 75W i masz świetlną maczugę. Przy dobrych wiatrach zostanie jeszcze sporo kasy.
ILPT
ODPOWIEDZ